Rekommenderade program


Världens största konspirationer med Erik & Mackan

Världens största konspirationer med Erik & Mackan

Avsnittsbeskrivning Världens största konspirationer med Erik & Mackan: Det är bevisat att 17 av 44 amerikanska presidenter varit medlemmar i Frimurarna. Ett annat rykte säger att samma hemliga sällskap även låg bakom franska revolutionen. Vilka är det som regerar jorden, egentligen?
Hemliga sällskap träffas bakom lyckta dörrar, för att påverka politiken och den globala ekonomin. De ligger bakom allt enligt vissa. Till och med vem som ska bli president. Och att hemliga, jättelika, sammansvärjningar av maktmän och kvinnor i sällskap som Illuminati, Frimurarna och Bilderberggruppen har stor makt, det tvistar ingen om längre. Frågan är bara hur mycket? Det här tänker Erik & Mackan ta reda på i säsongsavslutningen av Världens största konspirationer. Erik försöker infiltrera svenska Frimurarna och Adam Alsing reser återigen till USA för att söka svar på sina frågor.
Avsnitt 8 av 8.
Datum: 2 maj, 2013 20:00
Längd: 43 minuter 59 sekunder

Avsnitt från Världens största konspirationer med Erik & Mackan

Säsong 1, Avsnitt 5: (Datum: 11 april, 2013 20:00, Längd: 42 minuter 11 sekunder) En hel värld tittade på när terrorattackerna lamslog USA den 11 september 2001. Nu menar en dansk expert att allt talar mot att tornen rasade av de bränder som uppstod efter att flygplanen kraschat. – Jag är helt säker på att tornen blev sprängda, säger Niels Harrit, lektor i kemi till Erik & Mackan. En av världens mest kända konspirationsteorier blåser nu upp till nytt liv när Erik & Mackan bjuder in den kände danska lektorn Niels Harrit till studion. Med hjälp av vetenskapliga studier menar han att det är uteslutet att tornen rasade av de bränder som följde efter att flygplanen kraschat. – Byggnader som är byggda runt ett stort stålskelett rasar aldrig av bränder. Det har aldrig hänt förut, menar Niels Harrit. Experten förklarar vidare hur flera ton tunga pelare, som vid attacken flyger upp och ut i sidan i luften, inte kan göra just detta. Tyngdlagen är obeveklig. De faller nedåt. Om ingen spränger dem. Så vad har då hänt? Det enda man kan veta säkert enligt Harrit är att den officiella förklaringen att tornen kollapsade efter en brand på 12:e våningen, i den nordöstra hörnan, inte stämmer. Någon har placerat sprängladdningar i byggnaden. – Stål smälter vid 1538 grader, och man har inte funnit stål som är varmare än 250 grader där. Man kan se sprängningarna hela vägen ned på byggnaderna på tv-bilderna, menar Niels Harrit. Gäster i programmet är Niels Harrit, lektor i Kemi, Gerrard Williams, före detta BBC och Reuters reporter samt Bengt Liljegren, historiker som skrivit en bok om Hitler. Avsnitt 5 av 8.
Säsong 1, Avsnitt 3: (Datum: 28 mars, 2013 20:00, Längd: 44 minuter 3 sekunder) Glödlampor som byggs för att sluta lysa efter bara tusen timmar. Nej, det är ingen elak nidbild av framtiden som Erik & Mackan beskriver, det här är redan vår verklighet som konsumenter. Redan på 1930- talet slöts en hemlig pakt mellan världens största tillverkare av glödlampor för att förkorta livslängden för glödlampan. Allt för att vi ska tvingas köpa fler, och oftare. På svenska kallas det Planerat åldrande och förra året kom en uppmärksammad fransk dokumentärfilm som visade hur även datorskrivare får planerat åldrande inprogrammerat i hårdvaran. När mikrochipet i skrivaren uppnått ett visst antal räknade sidor skickar den signaler till datorn, som meddelar ägaren att skrivaren behöver service. I dokumentären nollställs chipets räknare och skrivaren börjar fungera igen. Sådant här kan såklart inte Erik & Mackan låta passera obemärkt förbi. För säg den konspiration som påverkar oss mer i vardagen än det här? Utrustade med humor och en stor portion jävlar anamma får storföretagen sin släng av sleven i det här avsnittet av Världens största konspirationer. Allt från strumpbyxor som pajar av lite bardans – till överjävliga iphonesladdar som tillverkas för att telefonen ska åka i backen granskas. Gäster i studion är Karin Adelsköld, teknikjournalist och utnämnd till Sveriges roligaste kvinna, samt Hanno Essén, docent i teoretisk fysik. Avsnitt 3 av 8.
Säsong 1, Avsnitt 2: (Datum: 21 mars, 2013 20:00, Längd: 43 minuter 58 sekunder) Area 51 är en av världens hemligaste platser och hårdbevakas av stridsflygplan. I årtionden har det ryktats om att den amerikanska militären gömmer utomjordingar där. Ett par stenkast bort, i Fresno, har en av USAs mest berömda ufoletare sitt högkvarter. Dit åker Erik & Mackans USA-korrespondent Adam Alsing för att ta reda på sanningen. Finns det utomjordiskt liv på jorden? Och döljer staten detta för oss? Denna vecka skickar Erik & Mackan Adam Alsing till Owen Mountains i Fresno där ett ufo ska ha kraschat så sent som för två år sedan. Till sin hjälp har han Jeffrey Gonzales, en av världens mesta experter på ufos och medlem i The Paranormal Society. Gonzales tror sig inte bara vara förföljd av regeringen, han säger sig även ha sprungit på självaste Bigfoot. Den mytomspunna jätteapan ska ha ”tryckt upp sig” mot en av rutorna på hans bil och på så sätt lämnat spår av dna. När Adam landat i Fresno tar det inte länge innan tv-kanalen FOX News snappat upp att ”a famous swedish TV host” är i landet. De sätter också efter med ett helt nyhetsteam för att göra reportage om Alsings intensiva ufojakt. På tal om Area 51, kan man verkligen vara säker på att militären inte gömmer undan utomjordingar där? Och hur ligger det egentligen till med en annan stor konspiration som säger att bilderna från månlandningen är fejkade? Erik & Mackan tar hjälp av astronauten Christer Fuglesang i ett experiment som ska avslöja om bilderna från månen är just det, fejkade. Hemma i Sverige går programledarduon Erik & Mackan på högvarv. Erik beger sig ut i Stockholms skärgård för att utforska en av våra mest kända ufo-sights. Utanför Sollenkroka Ö har ögonvittnet Karl Albertsson nämligen sett något mystiskt falla ned från himlen. En stund senare flöt det upp oidentifierade vrakdelar in på hans skärgårdstomt. Att Karl inte är någon vanlig knasboll står klart ganska snabbt, bland annat har han fotografier som styrker hans historia. Fast besluten att hitta sanningen tar Erik med sig ett helt team av experter, en jaktbåt med ekolod samt undervattenskamera till nedslagsplatsen. Gäster i studion är föreningen Ufo-Sveriges ordförande Clas Svahn samt komikern och radioprofilen Emma Knyckare. Avsnitt 2 av 8.
Säsong 1, Avsnitt 1: (Datum: 14 mars, 2013 20:00, Längd: 44 minuter 2 sekunder) Den femte juni 1968 avlossades de dödande skotten mot senator Robert F Kennedy i Los Angeles. Mördaren Sirhan Sirhan står fortfarande fast vid att han blev hypnotiserad av CIA till att döda, och i premiäravsnittet återskapar Erik & Mackan den djävulska planen. Med hjälp av experter testar de om en helt vanlig kille faktiskt kan programmeras till att mörda? I den nya programserien Världens största konspirationer med Erik & Mackan är den populära programledarduon fast beslutna att ta reda på sanningen kring en rad av våra mest kända konspirationsteorier. Till sin hjälp har de bland annat sin egen USA-korrespondent Adam Alsing, samt en rad tunga experter inom olika områden. I premiäravsnittet är det statens kontroll som står under lupp. För alla har vi säkert någon gång funderat på om det vi gör hos vår arbetsgivare, inne på toaletten, eller skriver i våra email övervakas av någon? Och vad händer egentligen om man blir statens fiende? Var det kanske det som hände Palme? Förutom det djävulska hypnosexperimentet, där en grupp människor ska hypnotiseras till det värsta, besöker Adam Alsing brottsplatsen för Lee Harvey Oswalds dödsskott mot en annan Kennedy – president JFK. För är det verkligen så säkert att Lee Harvey är mördaren? Och var han i så fall ensam skytt? Adam Alsing träffar en föreläsare och författare som har helt andra bevis i form av polisrapporter från tiden vid gripandet. Så sent som förra året nominerades Erik & Mackan till tv-priset Kristallen för Årets underhållningsprogram. Gäster i första avsnittet av Världens största konspirationer med Erik & Mackan är Jonas Leksell och IT-säkerhetsexperten Marcus Murray. Avsnitt 1 av 8.
Säsong 1, Avsnitt 1: (Datum: 14 mars, 2013 20:00, Längd: 43 minuter 58 sekunder) Den femte juni 1968 avlossades de dödande skotten mot senator Robert F Kennedy i Los Angeles. Mördaren Sirhan Sirhan står fortfarande fast vid att han blev hypnotiserad av CIA till att döda, och i premiäravsnittet återskapar Erik & Mackan den djävulska planen. Med hjälp av experter testar de om en helt vanlig kille faktiskt kan programmeras till att mörda? I den nya programserien Världens största konspirationer med Erik & Mackan är den populära programledarduon fast beslutna att ta reda på sanningen kring en rad av våra mest kända konspirationsteorier. Till sin hjälp har de bland annat sin egen USA-korrespondent Adam Alsing, samt en rad tunga experter inom olika områden. I premiäravsnittet är det statens kontroll som står under lupp. För alla har vi säkert någon gång funderat på om det vi gör hos vår arbetsgivare, inne på toaletten, eller skriver i våra email övervakas av någon? Och vad händer egentligen om man blir statens fiende? Var det kanske det som hände Palme? Förutom det djävulska hypnosexperimentet, där en grupp människor ska hypnotiseras till det värsta, besöker Adam Alsing brottsplatsen för Lee Harvey Oswalds dödsskott mot en annan Kennedy – president JFK. För är det verkligen så säkert att Lee Harvey är mördaren? Och var han i så fall ensam skytt? Adam Alsing träffar en föreläsare och författare som har helt andra bevis i form av polisrapporter från tiden vid gripandet. Så sent som förra året nominerades Erik & Mackan till tv-priset Kristallen för Årets underhållningsprogram. Gäster i första avsnittet av Världens största konspirationer med Erik & Mackan är Jonas Leksell och IT-säkerhetsexperten Marcus Murray. Avsnitt 1 av 8.