Rekommenderade program


TV3 dokumentär

TV3 dokumentär

Avsnittsbeskrivning TV3 dokumentär: Dubai är en av världens rikaste regioner. Här tävlar miljardärerna i skrytbyggen och lyxliv. Många söker sig också till Dubai för att söka solen, lyxen och de snabba pengarna. TV3 Dokumentär har träffat fyra svenska tjejer som jagar lyckan i det guldtyngda emiratet. Men det patriarkala och extremmaterialistiska samhället är också en tuff plats för kvinnor att arbeta i.
Vi möter bland andra före detta fotomodellen Kristina som idag är flygvärdinna i business class på ett exklusivt flygbolag. Kristinas liv består mest av att festa i Dubai eller andra städer runt om i världen, ständigt flankerad av förmögna män. Pernilla har en chefsposition på Abu Dhabis omskrivna F1-arena Yas Marina Circuit, en anläggning som samlar jetsetare, playboys och förmögna affärsmän från hela världen.
Mikaela från Borlänge jobbar som platschef och fitnessinstruktör på ett exklusivt gym och tävlar i hästhoppning på professionell nivå. Linnea var tidigare anställd på en frisörsalong i Dubai, men kände sig utnyttjad och bestämde sig för att starta eget. Linnea jobbar nästan dygnet runt för att uppnå sina drömmar.
Dessutom träffar vi Nadia som levde och jobbade mitt i Dubais förtrollande nattliv, med generösa män som ville bjuda på allt. Till sist valde hon dock att flytta hem till Sverige för att livet i Dubai inte passade henne.
Programledare för TV3 Dokumentär är Sanna Lundell.
Avsnitt: 5 av 5
Datum: 24 juni, 2013 20:00
Längd: 43 minuter 9 sekunder

Avsnitt från TV3 dokumentär

Säsong 8, Avsnitt 5: (Datum: 24 juni, 2013 20:00, Längd: 43 minuter 9 sekunder) Dubai är en av världens rikaste regioner. Här tävlar miljardärerna i skrytbyggen och lyxliv. Många söker sig också till Dubai för att söka solen, lyxen och de snabba pengarna. TV3 Dokumentär har träffat fyra svenska tjejer som jagar lyckan i det guldtyngda emiratet. Men det patriarkala och extremmaterialistiska samhället är också en tuff plats för kvinnor att arbeta i. Vi möter bland andra före detta fotomodellen Kristina som idag är flygvärdinna i business class på ett exklusivt flygbolag. Kristinas liv består mest av att festa i Dubai eller andra städer runt om i världen, ständigt flankerad av förmögna män. Pernilla har en chefsposition på Abu Dhabis omskrivna F1-arena Yas Marina Circuit, en anläggning som samlar jetsetare, playboys och förmögna affärsmän från hela världen. Mikaela från Borlänge jobbar som platschef och fitnessinstruktör på ett exklusivt gym och tävlar i hästhoppning på professionell nivå. Linnea var tidigare anställd på en frisörsalong i Dubai, men kände sig utnyttjad och bestämde sig för att starta eget. Linnea jobbar nästan dygnet runt för att uppnå sina drömmar. Dessutom träffar vi Nadia som levde och jobbade mitt i Dubais förtrollande nattliv, med generösa män som ville bjuda på allt. Till sist valde hon dock att flytta hem till Sverige för att livet i Dubai inte passade henne. Programledare för TV3 Dokumentär är Sanna Lundell. Avsnitt: 5 av 5
Säsong 8, Avsnitt 4: (Datum: 17 juni, 2013 20:00, Längd: 43 minuter 30 sekunder) Den här veckan berättar TV3 Dokumentär om tre av Sveriges värsta bedragare. Det är människor som saknar empati och därför inte tvekar att ljuga för sina närmaste vänner. En del gör till och med sina offer gravida för att få makten över dem, för att sen misshandla dem och isolera dem socialt. - En psykopat är expert på att trycka ner sitt offer, säger professor Henrik Belfrage. I kvällens dokumentär möter vi tre kvinnor som fått hela sin tillvaro raserad av sina närmaste. Therese gifte sig och fick barn med en av Sveriges värsta sol och vårare, Carlitto. Det som började som en passionerad kärleksaffär slutade i en mardröm när det visade sig att Carlitto hade kontakt med uppemot 50 kvinnor samtidigt. Vi möter också Therese från Töreboda som är svårt skuldsatt idag efter att ha blivit förd bakom ljuset av sin bästa vän Ingela Jansson, också känd som Sveriges värsta kvinnliga bedragare. Den så kallade vännen köpte bilar, startade företag och lyxkonsumerade för miljoner i Therese namn. Ingela är en så hänsynslös psykopat att hon genom att gråta och klaga lyckades lura tingsrätten så pass att hon kunde fly från landet. Idag befinner hon sig i etiopiskt fängelse. Henrik Belfrage är professor i kriminologi vid Mittuniversitetet och forskningschef vid Rättspsykiatriska regionkliniken i Sundsvall. Han berättar hur bedragare och psykopater fungerar. Programledare för TV3 Dokumentär är Sanna Lundell. Avsnitt: 4 av 5
Säsong 8, Avsnitt 1: (Datum: 5 mars, 2013 20:00, Längd: 43 minuter 21 sekunder) En del människor måste leva nära döden för att känna sig levande. Johan är småbarnspappan som kräver av sin familj att få utmana döden genom att hoppa basejump. Fallskärmshopparen Karina Hallekim överlevde svåra krosskador när hennes fallskärm inte vecklade ut. Svenska fridykningsstjärnan Annelie Pompe var nära att förolyckas i Egypten. Och Daniel Bodin krossade fem av sju nackkotor när han skulle göra framåtvolt på en snöskoter. - Det är absolut det galnaste trick du kan göra idag, det är nästan FÖR dumt, säger Bodin. I det här avsnittet av TV3 Dokumentär möter Sanna Lundell människorna som söker extrema kickar och forskaren som förklarar deras livsstil. Karina Hallekim var professionell basejumper som visste att hon kunde dö vilken dag som helst. Hon var nära att få rätt. Under en uppvisning i Lausanne var olyckan framme när hennes fallskärm inte vecklade ut som den skulle. Trots krosskador i hela kroppen överlevde hon och längtar nu tillbaka till hoppandet. Annelie Pompe slog världsrekord i fridykning med 126 meter 2010. När hon skulle dyka till 128 meters djup ett par år senare tappade hon medvetandet och fick räddas ur djupet. Men hon har inte gett upp, utan siktar på att nå ner till 128 meter så snart det är möjligt. Daniel Bodin från Malung är en av världens mest extrema skoteråkare. Han har vunnit X-games, extremsportarnas inofficiella världsmästerskap. I januari 2012 bröt han nacken på fem ställen när han tränade på att bli först i världen med att göra framåtvolt på snöskoter. Trots detta tänker han fortsätta att göra extrema trick. TV3 dokumentär är med när han gör sitt första åk efter olyckan. Johan Kristoffersson är småbarnspappan och basejumpern från Gotland som lever för att göra livsfarliga fallskärmshopp från broar och torn. Hans familj får leva med rädslan för att han ska förolyckas, eftersom han inte kan tänka sig att sluta göra sina hopp. Programledare för TV3 Dokumentär är Sanna Lundell.
Säsong 7, Avsnitt 4: (Datum: 10 december, 2012 21:00, Längd: 42 minuter 25 sekunder) Hundratusentals svenskar är otrogna mot sina partners. Hemliga kärleksmöten på billiga hotell har ersatts av dejtingsidor på internet – och här finns stora pengar att hämta för företagen. I säsongsavslutningen av TV3 Dokumentär får vi veta hur otrohet i Sverige 2012. Vi träffar Dominika Peczynski som är chef för en otrohetssajt. Dessutom företagarna vars affärsidé är att hjälpa den bedragne att avslöja sin partner. I kvällens TV3 Dokumentär tittar vi närmare på hur det svenska vänsterprasslandet ser ut idag. En av de medverkande, Lasse, ser tydliga tendenser på att otrohet har ökat i Sverige. Han driver ett företag som gräver fram bevis och bekräftelse på snedsprång från framför allt mobiler. På kort tid har deras kundkrets tiodubblats. ”Maria” som misstänkte att hennes sambo var otrogen lämnade in hans mobil till Lasse, och fick sitt livs chock när hon upptäckte hur många kvinnor han hade träffat. Jane har startat en kvinnlig detektivbyrå där hon hjälper misstänksamma män och kvinnor att avslöja om deras partners är otrogna. Dominika Peczynski är Sverigechef för otrohetssajten Victoria Milan. Programledaren Sanna Lundell träffar henne och kollar hur snabbt man får napp på sidan genom att skapa ett fejkat konto. Vi träffar också ”Louise” som är notoriskt otrogen mot sin man och inte har dåligt samvete för det. Louise anser att om hon mår bra så mår familjen bra. Beteendevetaren Ingemar Gens förklarar vad det är som driver oss att vara otrogna. Avsnitt 5 av 5.
Säsong 7, Avsnitt 4: (Datum: 3 december, 2012 21:00, Längd: 42 minuter 56 sekunder) Att vara transsexuell innebär att man fötts i fel kropp med fel kön. Kroppen kan kännas som ett fängelse. I TV3 Dokumentär får vi möte Timmey som föddes som tjej men nu ska operera bort sina bröst. Sofie föddes som kille men tar kvinnliga hormoner för att hitta sin rätta identitet. Aleksa könsopererades för nio år sedan och blev den första transsexuella personen att arbeta på Dramaten. Ungefär 800 personer i Sverige har genomgått en könskorrigering och antalet som vill göra det ökar. För att få genomgå en utredning för en eventuell könskorrigering måste man vara över 18 år. I TV3 Dokumentär träffar vi tre unga transsexuella personer som berättar sin historia. Timmey, 20 år, föddes som tjej men har alltid vetat att han egentligen är en kille. Nu ska han genomgå den operation han har väntat så länge på. Kaoset inombords gjorde initialt att han gick in i en djup depression. Timmey ville inte leva längre. Sofie, 23 år, föddes som kille men har tagit kvinnliga hormoner i ett år som ett led i resan mot att bli en tjej. Hon lever nu tillsammans med sin pojkvän Alexander i Alvesta. Sofie var i yngre tonåren när hon började känna att något inte stod rätt till och att hon inte var bekväm i sin egen kropp. Aleksa, 30 år, har genomgått ett könsbyte och lever sedan nio år tillbaka som kvinna. Hon är skådespelerska och blev den första transsexuella personen som arbetat på Dramaten. Att få spela kvinnliga roller gör henne helt tårögd. Programledare för TV3 Dokumentär är Sanna Lundell. Avsnitt 4 av 5.
Säsong 7, Avsnitt 3: (Datum: 26 november, 2012 21:00, Längd: 43 minuter 8 sekunder) Få saker upprör lika mycket som föräldrar som går emot normen för hur man ska bete sig. I kvällens TV3 Dokumentär får vi möta dem som vågar välja en annan väg. Vi får möta sexbarnsmamman som ammar sin femåring, föräldrarna som ger sina barn lchf-kost och paret som flyttade till Åland för att kunna hemundervisa sina barn. Alla tycks ha sin bestämda uppfattning kring hur ett barn ska uppfostras. I veckans TV3 Dokumentär möter vi föräldrar som valt att gå sin egen väg. Programledaren Sanna Lundell åker till Gnesta och träffar sexbarnsmamman Mikaela är en del av liten grupp i samhället – långtidsammare. Hon ammar fortfarande sin femåriga dotter Nikki och har inga planer på att sluta. När hon fick sitt första barn, som nittonåring, upptäckte hon att hon inte ville sluta enligt rekommendationerna. Paret Cecilia och Fredrik bor i Gråbo utanför Lerum. Som föräldrar blir de ifrågasatta eftersom deras barn får samma extrema hälsodiet som de själva lever på. Trots varningar från både läkare och omgivning vägrar Cecilia och Fredrik ge upp sin övertygelse att även små barn mår bra av lchf-kost. I Sverige råder skolplikt vilket betyder att alla barn måste utbildas i en skola som har godkänts av staten och följer den svenska läroplanen. Detta har gjort att ett tiotal svenska familjer som ändå vill hemundervisa sina barn tvingats flytta utomlands. Jenny och Nicklas har valt att flytta med sina tre barn till Åland för att kunna ägna sig åt hemundervisning. Nu lever de på existensminimum men är övertygade om att det är för barnens bästa. Avsnitt 3 av 5.
Säsong 7, Avsnitt 2: (Datum: 19 november, 2012 21:00, Längd: 44 minuter 3 sekunder) De är beroende av sex. Det har blivit ett missbruk som tagit över deras vardag. Trebarnspappan Thomas kunde ha tre relationer vid sidan om sitt samboliv. Han träffade flera av tjejerna genom sitt jobb som personlig tränare. Lisa åkte på Finlandskryssningar och raggade på betydligt äldre män för att tillfredsställa sina eskalerande behov. I kvällens TV3 Dokumentär berättar sexmissbrukare om sitt beroende och hur de lyckats ta sig ur det. Sex är en stor del av våra liv - i fortplantningssyfte men också i form av ren njutning. Men det finns personer där sex har gått i från att vara ren instinkt till ett beroende. Liksom många andra missbruk orsakar det stora problem. Experten Erik Sundby berättar att 97% av alla människor som utvecklar ett sexberoende kommer från familjemiljöer där det redan finns ett missbruksbeteende. Thomas led under många år av ett grovt sexmissbruk som skadade honom själv och många personer i hans direkta närhet. Han bodde ett tag ihop med sin dåvarande sambo och sina tre barn från tidigare förhållanden – och kunde samtidigt ha tre pågående relationer vid sidan om. - Till slut blir konsekvensen av mitt missbruk så stor att jag antingen hamnar på dårhuset eller på bårhuset, säger han i programmet. Lisa går i behandling för sitt sexmissbruk. Hon åkte ofta på Finlandskryssningar som en ursäkt för att få utlopp för sina extrema behov. Men det eskalerade snabbt och hon låg med många gifta och oftast betydligt äldre män. Missbruket utvecklades hela tiden och hon klev ständigt över nya gränser. Amina är stripteasedansös och porrfilmsaktris som använder sitt yrke för att få bekräftelse. Hon började som glamourmodell men det övergick snart i att göra hemmagjorda porrfilmer. Amina såg inte sitt levnadssätt som ett missbruk då hon ansåg att hon mådde bra av det. Sexberoendet gjorde att hon valde just det här yrket. Men efter att ha träffat experten Erik Sundby i TV3 Dokumentär har hon omvärderat sitt liv och sitt beteende. Programledare för TV3 Dokumentär är Sanna Lundell. Avsnitt 2 av 5.
Säsong 7, Avsnitt 1: (Datum: 12 november, 2012 21:00) - De utsattes för brutala våldtäkter som lika gärna ha kunnat kosta dem livet. Och livet efter de hemska övergreppen blev ett helvete. I säsongspremiären av TV3 Dokumentär träffar vi tre kvinnor som överlevt möten med några av modern kriminalhistorias brutalaste gärningsmän. Kvinnorna som varit till helvetet och tillbaka. Vi ser det på löpsedlarna och hör det på nyheterna. Kvinnorna som utsätts för avskyvärda sexualbrott. I säsongspremiären av TV3 Dokumentär får vi möta tre kvinnor som utsatts för några av de värsta övergreppen i modern tid. De är offer i fall som skakat om ett helt land. I Västerhaninge våldtogs 2006 den då blott 13-åriga Nathalie av sin bästa kompis styvfar. Kompisen låg brutalt mördad i rummet bredvid. I programmet berättar hon om den hemska natten och den långa vägen tillbaka. Pia inledde ett två månader långt destruktivt förhållande med Eddy Larsson år 2000 - bara några år senare dömdes han till tio års fängelse för vållandet av 11-årige Bobbys död. Pia träffade Eddy genom en kontaktannons och förhållandet eskalerade snabbt under brutala former. Under två månader stod hon på något sätt ut med tortyren i det helvete hon hamnat i men när Eddy riktade sin uppmärksamhet mot hennes fyraårige son kände hon att hon var tvungen att hitta en väg ut. I mars 2004 är Johanna på väg hem efter en kväll på stan när hon blir överfallen och brutalt våldtagen av en man. Knappt ett år senare sker ytterligare en våldtäkt i samma område – denna gång slutar det med ett brutalt mord. DNA-proverna visade att gärningsmannen var densamma. Johanna lyckades komma ifrån det brutala mötet med livet i behåll, men minnena från den natten höll på att bli för mycket för henne.
Säsong 6, Avsnitt 5: (Datum: 7 juni, 2012 20:00) På läkarbesöket kommer beskedet: du har drabbats av en dödlig sjukdom. Hur går man vidare efter en sådan dödsdom? I TV3 Dokumentär – med döden i hälarna får vi träffa tre personer som inte bara suttit på den stolen en gång – utan flera. Och de har lyckats ta sig tillbaka till livet med döden flåsandes i nacken. Frida, 24, skulle precis börja jobba igen efter mammaledigheten och hennes lille son var knappt ett år när hon fick cancerbeskedet. Hon är undersköterska och jobbade på akuten när hon slog i magen mot en sjuksäng. Hon trodde först att hon drabbats av inre blödningar, men röntgen visade något helt annat. Först tror läkarna att det är äggstockscancer och hon opereras. Men efter ytterligare komplikationer kommer provsvaren som visar att det är cancer i bukspottskörteln. Petra från Söderköping är unik. Hon har lurat döden flera gånger. Efter att ha drabbats av elakartad cancer två gånger förstörde cellgiftsbehandlingarna hennes hjärta. Nu lever hon med hjärtpump. Eftersom hjärtpumpen är en inopererad dator kan Petra inte göra saker som involverar vatten. Hon saknar att bada eller att gå i regnet. Hon kan heller inte bli gravid och barnlösheten är en stor sorg. Petra förlitar sitt liv på hjärtpumpen, och på den ryggsäck hon alltid har med sig där hon har extra batterier och reservdelar. - Jag har blivit väldigt rädd om min tid och värdesätter saker och ting mer för jag blir ständigt påmind om att jag har döden flåsandes i nacken, säger hon. Adryan har inga muskler. När han var tre år fick han den neurologiska diagnosen Duchennes muskeldystrofi, en sjukdom som gör att musklerna sakta förtvinar. Vid tretton års ålder satt han i rullstol, idag är han helt förlamad och har assistans dygnet runt. Adryan är en av de få med diagnosen som överlevt sin 30-årsdag. - Jag har lurat döden flera gånger och att fylla 30 var ångestfyllt, säger han. Programledare för TV3 Dokumentär är Sanna Lundell.