Rekommenderade program


Trolljägarna

Trolljägarna

Avsnittsbeskrivning Trolljägarna: I Trolljägarna ger sig Robert Aschberg ut i nätets vildmarker för att jaga fatt på anonyma nättroll som gör livet till ett helvete för sina offer. Och när han har hittat dem får de stå till svars IRL, som det heter i deras värld. Men Trolljägarna slutar inte där. Har nättrollens kränkningar varit riktigt allvarliga får offren hjälp av Juridikinstitutet för att kräva skadestånd för vad de tvingats gå igenom.

I Trolljägarna möter vi kända och okända ansikten som inte bara ger en bild av nätets mörka baksida, utan som även får upprättelse med hjälp av Robban. Tiden är förbi då man utan konsekvenser kan sprida hat på nätet. Jakten har börjat.

I premiäravsnittet granskar vi:

Trollet som drev 20-åriga Moa Grützelius till att nästan ta sitt liv sedan hon blivit anklagad för att ljuga om en våldtäkt. I en aggressiv nätkampanj smutskastade mannen Moa och ifrågasatte hennes berättelse, påhejad av tiotusentals följare på Youtube.

Trollet som önskade livet ur journalisten Elisabeht Höglund för att hon skrev något som inte passade hans världsbild. Aschberg letar rätt på honom och frågar varför han betedde sig så.

Trollet som har näthatat och hotat debattören Kawa Zolfagary. I över 6000 inlägg har hon i kommentarsfält och sociala medier spridit rasistiskt hat. Ett exempel på vad hon skrivit är: "Man blir så förbannad att man skulle vilja göra som Lasermannen eller bli en svensk självmordsbombare".
Datum: 3 april, 2014 13:59
Längd: 42 minuter 52 sekunder

Avsnitt från Trolljägarna

Säsong 1, Avsnitt 1: (Datum: 3 april, 2014 13:59, Längd: 42 minuter 52 sekunder) I Trolljägarna ger sig Robert Aschberg ut i nätets vildmarker för att jaga fatt på anonyma nättroll som gör livet till ett helvete för sina offer. Och när han har hittat dem får de stå till svars IRL, som det heter i deras värld. Men Trolljägarna slutar inte där. Har nättrollens kränkningar varit riktigt allvarliga får offren hjälp av Juridikinstitutet för att kräva skadestånd för vad de tvingats gå igenom. I Trolljägarna möter vi kända och okända ansikten som inte bara ger en bild av nätets mörka baksida, utan som även får upprättelse med hjälp av Robban. Tiden är förbi då man utan konsekvenser kan sprida hat på nätet. Jakten har börjat. I premiäravsnittet granskar vi: Trollet som drev 20-åriga Moa Grützelius till att nästan ta sitt liv sedan hon blivit anklagad för att ljuga om en våldtäkt. I en aggressiv nätkampanj smutskastade mannen Moa och ifrågasatte hennes berättelse, påhejad av tiotusentals följare på Youtube. Trollet som önskade livet ur journalisten Elisabeht Höglund för att hon skrev något som inte passade hans världsbild. Aschberg letar rätt på honom och frågar varför han betedde sig så. Trollet som har näthatat och hotat debattören Kawa Zolfagary. I över 6000 inlägg har hon i kommentarsfält och sociala medier spridit rasistiskt hat. Ett exempel på vad hon skrivit är: "Man blir så förbannad att man skulle vilja göra som Lasermannen eller bli en svensk självmordsbombare".