Rekommenderade program


Tonårsbossen

Tonårsbossen

Avsnittsbeskrivning Tonårsbossen: Femtonåringen Jesper bor med mamma och två småsyskon utanför Stockholm. Han önskar sig en iPhone 5s, mängder av hårvax och kanske ett guldkort på Gröna Lund. Mamma Therese är mest rädd att familjen inte ska få någon mat när Jesper tar över ansvaret för familjens totala inkomst på 28 500 kronor. Och det visar sig att hennes värsta farhågor besannas illa kvickt. 
När Jesper tar över familjens ekonomi under en månad är tanken att han ska ansvara för och ta hand om sin mamma Therese och syskonen Isabel, 9 år och Rasmus 13 år. Men när Jesper fördelar budgeten blir familjen orolig. Jespers syskon får 50 kronor vardera i månadspeng. Mamma får 140 kronor. Jesper själv? Han får 11 000 kronor.
-Den är väldigt rättvis, säger Jesper om sin budget.
När Jesper kommer hem med matkassarna blir besvikelsen stor. Däri ligger enorma mängder nudlar, som Jesper också tycker fungerar alldeles utmärkt till frukost. 
-Nudlar är äckligt! säger Therese.
Det står klart att Jespers taktik för månaden inte är att få familjen med sig. De utlovade fickpengarna har de inte sett röken av, och mamma tvingas plocka svamp i skogen och ta med gammal mjölk hem från jobbet för att kunna laga mat. Ofta går familjen och lägger sig hungriga. Jesper snålar och håller igen. Charlie kallas in och får ta i med hårdhandskarna. Skärpning, Jesper! Annars konfiskeras pengarna...
Datum: 9 december, 2013 20:00
Längd: 43 minuter 9 sekunder

Avsnitt från Tonårsbossen

Säsong 2, Avsnitt 9: (Datum: 25 november, 2013 20:00, Längd: 43 minuter 9 sekunder) Ludwig, 16 år, från Helsingborg är en lugn och snäll kille som älskar parkour. Hans högsta önskan är att få en GoPro-kamera för att filma alla parkourtricks han gör. Månadspengen räcker sällan till och han brukar ofta be om extrapengar. Nu blir det ombytta roller när familjens samlade inkomst på 45 200 kronor tillfaller Ludwig. -Det är inte mammas och pappas pengar längre. Nu kommer jag ha råd med asmånga GoPros, säger Ludwig. Ludwig bor med sin mamma Catherine, pappa Patrik och sina småsyskon Philip och Nova. Han är en försiktig kille som vill visa sina föräldrar att det inte är så svårt att ta hand om ekonomin. Det blir dock hårda tyglar för familjen. Noll kronor till alkohol. 100 kronor till snus. 400 kronor i månadspeng till pappa och 650 till mamma. Inte ett öre till småsyskonen. Ludwig börjar med att veckohandla godis, chips, läsk, kokosbollar, sylt, jos, ris, pasta och majs. Pappa som är matlagningsintresserad får en knivig uppgift när han ska försöka att laga middag. Ludwig tar det ganska lugnt med det egna spenderandet. Han vill spara till actionkameran han drömmer om. Men när mamma ber om att få låna kontokortet för att köpa några kompletterande ingredienser till kvällens middag passar hon på att ta en tur förbi bankomaten. -Vi var lite busiga jag och pappa, säger hon. Ludwig måste sätta ner foten om budgeten ska gå ihop. -Jag är rätt arg och besviken nu på mina föräldrar, säger han.
Avsnitt 3: (Datum: 14 oktober, 2013 20:00, Längd: 43 minuter 8 sekunder) Fjortonåriga Elin bor med mamma Charlotta, pappa Johan och lillebror Linus i en villa vid vattnet i Tyresö utanför Stockholm. Elin har alltid velat bestämma och stå på egna ben och flyttade redan som tolvåring ut i gäststugan på tomten. När hon får lägga vantarna på familjens totala månadsinkomst på hela 54 000 kronor så ser hon sin chans. Hon börjar med att ge sig själv 15 000 i månadspeng och låter pengarna rulla. Pappa däremot få gå på ofrivillig diet. Elins föräldrar är trötta på dotterns tjat om alla saker hon vill ha. Nu är det föräldrarnas tur att tjata på henne istället. När Elin tar över familjens ekonomi för en månad är mamma och pappas mardrömsscenario vatten, bröd och ofrivillig viktminskning. Och det blir verklighet väldigt snabbt. Elin leker Joakim von Anka och badar i pengar. Hon arrangerar poolparty för kompisarna, köper krimskrams och bjuder sina vänner för att visa att hon har pengar. Dessutom står en ny snowboard med tillhörande utrustning högst på önskelistan. Hemma är det snart tomt i kylen, tomt i skafferiet, tomt i frysen. Inget finns att äta. Bensinpengarna är slut och föräldrarna kan inte åka till jobbet. Elin ser då sin chans att få föräldrarna att passa upp på henne mot betalning. Hon styr familjen med järnhand. Men när en oväntad faktura dyker upp tvingas Elin be Charlie om hjälp. Charlie kräver att Elin visar var pengarna tagit vägen. – Köp inte all skit som alla andra köper, säger han.
Avsnitt 1: (Datum: 30 september, 2013 20:00, Längd: 43 minuter 49 sekunder) I Tonårsbossen knackar Charlie Söderberg på dörren och lämnar över hela hushållskassan till familjens tonåring. Nu måste föräldrarna be om kaffepengar och det är tonåringen som ska veckohandla. I säsongspremiären möter vi familjen Östling som bor i Strängnäs. Deras artonåring Hannah blir helt chockad och skakis när hon ser väskan med 67 000 kronor i kontanter. Så mycket pengar att shoppa för! Familjen Östling bor i Strängnäs. Pappa Pontus och mamma Kristina gillar träning och hälsa och lägger gärna pengar på bra råvaror. Men nu är det slut med det. Under en månad lämnar föräldrarna över hela ansvaret för familjens ekonomi till den äldsta dottern, artonåriga Hannah. Som tonårsboss ser hon till att ändra fördelningen. Den allra minsta delen går till lillasyster Wilma, 13 år. Och den största delen går till kläder till Hannah själv och prylar till hennes häst. Föräldrarna får börja ta med sig matlåda till jobbet och ligga lågt med träningen för att inte bli så hungriga. – Lycka för mig är pengar, säger Hannah. Pontus och Kristina firar snart tjugoårig bröllopsdag och ser fram emot en fin middag ute. Men de inser ganska snart att det kan bli svårt att få pengar från Hannah till detta. Väl medvetna om att de är ansvariga för dotterns syn på pengar får de nu bita i det sura äpplet. – Sammanbrottet är ganska nära ibland. Jag får bita mig ganska hårt i tungan för att inte explodera, säger mamma Kristina. Dessutom får Hannah besök av nätentreprenören och bloggaren Tyra Sjöstedt. Hon ska inspirera Hannah till att stå på egna ben och tjäna egna pengar.
Säsong 1, Avsnitt 10: (Datum: 6 juni, 2013 20:00, Längd: 43 minuter 3 sekunder) Joslin brinner för skor. Hennes mamma Diana också. Eller som pappa Jerry kallar dem: sko-omaner. Joslin älskar dessutom att slösa pengar och vet precis hur hon ska motivera sina köp för att övertyga sina föräldrar. Nu tar hon över familjens ekonomi en månad. – 59 000 kronor. Det är 59 par skor, säger hon. Joslin, 18 år, från Uddevalla njuter av att slösa pengar. Att lägga 1600 kr på ett par hörlurar eller 6000 kr på en väska är inget problem alls. Hon blir snarare glad av ägandet. Joslin älskar skor vilket även mamma Diana gör. Medan pappa Jerry jobbar går Joslin loss med kreditkortet. Frågan är om hon lyckas hålla i slantarna och lägga en rimlig budget när hon tar över familjens ekonomi en månad. När hon ska storhandla mat för första gången fyller hon en hel påse med bara matvaror hon själv vill ha – som energidryck och glass. På shoppingrundan köper hon ett par skor som hon är rätt säker på att hon aldrig kommer att använda. I kvällens program får Joslin träffa entreprenören och hälsogurun Ola Lauritzon som har en sund inställning till pengar. I Tonårsbossen får tonåringarna mer ansvar än de någonsin haft. I familjen blir det nämligen ombytta roller. Under en månad tar tonåringen över familjens ekonomi. Charlie Söderberg dyker upp på tröskeln med en hel väska med familjens totala månadsinkomst i kontanter. Denna väska med sedlar har nu tonåringen makt över. Charlie tar även föräldrarnas kreditkort. Hyran ska betalas, mat ska stå på bordet och föräldrarna behöver be om varenda slant. Frågan är om tonåringen kan hushålla med pengarna eller kommer att spräcka budgeten? Avsnitt 10 av 10.
Säsong 1, Avsnitt 9: (Datum: 30 maj, 2013 20:00, Längd: 42 minuter 57 sekunder) Nittonåriga Anton bor kvar hemma hos pappa och har ingen större lust att tjäna egna pengar. Det är ju roligare att spendera pappas pengar. Det får han all möjlighet att göra nu när han blir boss över hushållets ekonomi i en månad. Antons stora motorintresse står i fokus när han lägger budgeten – och bara 1 500 kr går till mat. Ensamstående pappan Christer bor i Örnsköldsvik med sina två tonåringar Anton och Jessica. Motorintresserade Anton är 19 år och drömmer om att bli testförare. Nu tar han över familjens inkomst på 30 800 kronor i en månad. När han lagt budgeten går många tusenlappar till Antons bil och han planerar redan för ett nytt kjolpaket. Men endast 50 kronor per dag går till matkassan för hela familjen. – Räcker inte pengarna får du väl gå ut och skjuta ett rådjur, säger Anton. Anton får möjligheten att träffa Robert Aftén, eller ”Corvette Robban” som han kallas, och han får upp ögonen för att om man vill komma någonstans i livet med sitt intresse så gäller det att jobba hårt. I Tonårsbossen får tonåringarna mer ansvar än de någonsin haft. I familjen blir det nämligen ombytta roller. Under en månad tar tonåringen över familjens ekonomi. Charlie Söderberg dyker upp på tröskeln med en hel väska med familjens totala månadsinkomst i kontanter. Denna väska med sedlar har nu tonåringen makt över. Charlie tar även föräldrarnas kreditkort. Hyran ska betalas, mat ska stå på bordet och föräldrarna behöver be om varenda slant. Frågan är om tonåringen kan hushålla med pengarna eller kommer att spräcka budgeten? Avsnitt 9 av 10.
Säsong 1, Avsnitt 8: (Datum: 23 maj, 2013 20:00, Längd: 43 minuter ) Filie är 16 år och gillar pengar. Hennes dröm är att i framtiden starta ett eget företag i USA eller att bli Hollywoodfru. – Jag gillar att man inte behöver jobba ihjäl sig eller ha koll på så mycket, säger hon. Nu tar Filie över familjens ekonomi i en månad, men hon har ett problem: Hon tycker att föräldrarna tjänar för lite. Sextonåriga Filie från Skövde drömmer om att i framtiden tjäna de stora pengarna. Nu får hon chansen att prova på hur det känns att ha tjocka sedelbuntar i handen. Filie tar över familjens inkomst på 36 500 kronor under en månad och blir boss över hushållsekonomin. Det är vad föräldrarna tjänar efter skatt per månad – men Filie tycker att det är för lite och att de borde byta jobb. Nu får hon äntligen chansen att prioritera sig själv, och hon litar inte på att övriga familjen kan handskas med pengarna. Filie blir stenhård mot mamma Catharina och pappa Joakim för att lyckas med sitt uppdrag. För att få lära sig tillit skickar Charlie Söderberg iväg henne till Said Belhaj, en av Sveriges främsta bergsklättrare. I Tonårsbossen får tonåringarna mer ansvar än de någonsin haft. I familjen blir det nämligen ombytta roller. Under en månad tar tonåringen över familjens ekonomi. Charlie Söderberg dyker upp på tröskeln med en hel väska med familjens totala månadsinkomst i kontanter. Denna väska med sedlar har nu tonåringen makt över. Charlie tar även föräldrarnas kreditkort. Hyran ska betalas, mat ska stå på bordet och föräldrarna behöver be om varenda slant. Frågan är om tonåringen kan hushålla med pengarna eller kommer att spräcka budgeten? Avsnitt 8 av 10.
Säsong 1, Avsnitt 7: (Datum: 16 maj, 2013 20:00, Längd: 43 minuter 4 sekunder) Filippa spelar amerikansk fotboll och ska nu tackla familjens ekonomi. Hon är ett stort One Direction-fan så när hon får ta över ansvaret vet hon exakt vad pengarna ska gå till – konsertbiljetter. Totalt drar hushållet in 45 000 kronor men kassan sinar snabbare än Filippa hade räknat med. Den strama matbudgeten gör att föräldrarna inte får någon lunch på jobbet. I kvällens program beger vi oss ner i Skåne och träffar 14-åriga Filippa som bor i Ekeby utanför Helsingborg. Mamma Marie-Louise, pappa Tommy och lillebror Felix får nu finna sig i sina nya roller – att be Filippa om fickpengar. Filippa är ung men vet vad hon vill och fighterna är många med mamma Marie-Louise. De största idolerna är pojkbandet One Direction och när Filippa får chansen att styra över familjens pengar är det biljetter inför den stundande konserten som hägrar. Filippas dröm att få arbeta med kändisar och make-up gör att hon får träffa make-upartisten Linda Mehrens som också har en överraskning med sig till Filippa. I Tonårsbossen tar tonåringen över familjens ekonomi under en månad. Charlie Söderberg dyker upp på tröskeln med en hel väska med familjens totala månadsinkomst i kontanter. Denna väska med sedlar har nu tonåringen makt över. Charlie tar även föräldrarnas kreditkort. Hyran ska betalas, mat ska stå på bordet och föräldrarna behöver be om varenda slant. Frågan är om tonåringen kan hushålla med pengarna eller kommer att spräcka budgeten? Avsnitt 7 av 10.
Säsong 1, Avsnitt 6: (Datum: 9 maj, 2013 20:00, Längd: 43 minuter 6 sekunder) Alexandra håller hårt i slantarna när hon tar över familjens ekonomi en månad. Hon är 17 år och älskar att shoppa vilket också avspeglar sig i budgeten. Det blir tuffare för föräldrarna. Mamma Anna-Lena är beroende av Coca-Cola och cigaretter, pappa Jan av snus. Men deras laster får inte belasta ekonomin. Det har Alexandra bestämt. Och hon är obeveklig. I Älta utanför Stockholm bor den bestämda 17-åringen Alexandra tillsammans med pappa Jan och mamma Anna-Lena. Föräldrarna prioriterar att lägga sina pengar på tre saker: hemmet, resor och tobak. Förutom att pappa Jan snusar och mamma Anna-Lena röker dricker hon dessutom tre liter Coca-Cola om dagen. Men Alexandra låter inte föräldrarna fortsätta att lägga pengar på sina laster när hon tar över familjens bruttoekonomi på 49 000 kronor under en månad. Alexandras dröm är att starta ett eget företag eller att bli artist. I kväll får hon träffa sångcoachen Sofia Lilja för att se hur hon kan få kontroll över sin röst – och även kontroll i hemmet. I Tonårsbossen tar tonåringen över familjens ekonomi under en månad. Charlie Söderberg dyker upp på tröskeln med en hel väska med familjens totala månadsinkomst i kontanter. Denna väska med sedlar har nu tonåringen makt över. Charlie tar även föräldrarnas kreditkort. Hyran ska betalas, mat ska stå på bordet och föräldrarna behöver be om varenda slant. Frågan är om tonåringen kan hushålla med pengarna eller kommer att spräcka budgeten? Avsnitt 6 av 10.
Säsong 1, Avsnitt 5: (Datum: 2 maj, 2013 20:00, Längd: 43 minuter 6 sekunder) Allan i Borås ber inte sin mamma om mer pengar – han kräver det. Får han inte det så tjatar han tills han får sin vilja igenom. När det blir ombytta roller i familjen och 17-årige Allan tar över hushållsekonomin en månad tänker han egoistiskt. Mamma Sonia får en minimal matbudget – som spricker redan efter halva tiden. Men Allan tänker inte öppna plånboken igen för mat på bordet. – Morötter är billigt har jag hört men det är inget jag vet säkert, säger han. Denna vecka kommer Charlie Söderberg till Borås. Där bor tonåringen Allan, 17 år, med sin familj: ensamstående mamman Sonia, storasyster Johanna, 21 år, och lillebror Oscar, 12 år. – Allan förstår inte pengars värde överhuvudtaget. Han tror att vi är miljardärer, säger systern Johanna. Allan älskar att shoppa kläder. Han ber inte sin mamma om pengar – han kräver pengar. Får han inte det fortsätter han tjata till hans vilja går igenom. Att tjäna egna pengar är inget alternativ. – Jag har inget jobb. Att vara Allan är ett heltidsjobb, säger Allan. Nu får han ansvaret för 24 500 kronor som är mammans totala inkomst efter skatt per månad. När Allan presenterar sin budget blir familjen minst sagt chockad. Mamma Sonia får 200 kronor i fickpengar – lika mycket som tolvårige Oscar. I kvällens avsnitt får Allan träffa systrarna Amanda Schulman och Hannah Widell som bland annat driver ett tv-produktionsbolag ihop. De ifrågasätter Allans plan i livet som går ut på att gifta sig rikt. I Tonårsbossen tar tonåringen över familjens ekonomi under en månad. Charlie Söderberg dyker upp på tröskeln med en hel väska med familjens totala månadsinkomst i kontanter. Denna väska med sedlar har nu tonåringen makt över. Charlie tar även föräldrarnas kreditkort. Hyran ska betalas, mat ska stå på bordet och föräldrarna behöver be om varenda slant. Frågan är om tonåringen kan hushålla med pengarna eller kommer att spräcka budgeten? Avsnitt 5 av 10.
Säsong 1, Avsnitt 4: (Datum: 25 april, 2013 20:00, Längd: 43 minuter 4 sekunder) Elin är 16 år och galen i skor. Hon tycker att hon borde få köpa sina drömskor för 1 600 kronor trots att det motsvarar kostnaden för familjens totala telefonräkning. Nu tar hon över hushållets ekonomi en månad och får själv styra över utgifterna. För föräldrarna och hennes två hockeytokiga bröder blir det en stor omställning. Elin börjar med att dra in på utgifterna till hockey och matbudgeten minskar radikalt. Familjen får nu blek korv på matbordet – som de ska färga med nötblod. Den hockeytokiga familjen bor strax utanför Enköping och drar in 29 000 efter skatt på en månad. Nu tar 16-åriga Elin över det totala ansvaret för pengarna. – Det värsta som kan hända är att hon lägger alla pengarna på kläder och skor och glömmer bort mat, säger 19-årige brorsan Daniel. Elin är en tuff boss som inte gärna öser pengar över resten av familjen. Tvärtom så retar hon upp sina föräldrar Per och Yvonne genom att köpa hem blek Värmlandskorv och nötblod på burk till middag. Hon vägrar pappan snus och lägger en matbudget som är mindre än hälften av klädbudgeten till henne själv. Samtidigt får bröderna Daniel och Mikael endast en månadspeng på 70 kronor. Elin drömmer om att bli VD inom modebranschen och i kvällens avsnitt får hon åka hem till Amelia Adamo som förklarar hur det är att bossa. Elin lär sig att hon måste få med sig familjen om det ska funka. I Tonårsbossen tar tonåringen över familjens ekonomi under en månad. Charlie Söderberg dyker upp på tröskeln med en hel väska med familjens totala månadsinkomst i kontanter. Denna väska med sedlar har nu tonåringen makt över. Charlie tar även föräldrarnas kreditkort. Hyran ska betalas, mat ska stå på bordet och föräldrarna behöver be om varenda slant. Frågan är om tonåringen kan hushålla med pengarna eller kommer att spräcka budgeten? Avsnitt 4 av 10.
Säsong 1, Avsnitt 3: (Datum: 18 april, 2013 20:00, Längd: 43 minuter 4 sekunder) Familjens hem i Umeå är ingen vanlig villa. I huset finns ett till hus – enbart för 14-åriga dottern Elin. Och hon kallar sin pappa för bankomaten. Föräldrarna Maria och George erkänner att de skämmer bort sin dotter. Nu lägger de också hela hushållskassan på 42 000 kronor i hennes händer. Elin blir så lycklig att hon bokstavligt talat badar i pengarna. Och ger familjen en matbudget på 16 kronor per dag. – Min dröm är att bli miljardär. Folk som säger att man kan vara lycklig utan pengar ljuger, säger Elin. Elin har en månadspeng på 500 kronor men hon vill ha mer – mycket mer. Elins stora intresse är teknikprylar och drömmen är att få köpa en systemkamera värd 19 000 kronor. Men föräldrarna Maria och George har sagt nej. Frågan är om Elin kan motstå frestelsen att köpa sin drömkamera när hon tar över familjens ekonomi en månad. Det är 42 000 kronor i kontanter. Hon är van vid att få som hon vill. – Jag kallar pappa för bankomaten. Han har alltid cash, säger Elin. Nu får hon känna på hur det är att hålla i slantarna, och föräldrarna i sin tur att hela tiden behöva be om mer pengar. Mamma Maria och pappa George är vana vid en guldkantad vardag och har svårt att vänja sig vid Elins matbudget på 16 kronor per dag. Samtidigt har de svårt att släppa kontrollen och låta Elin vara boss fullt ut. Situationen blir inte bättre av att Elin aldrig tidigare har handlat mat. I kvällens avsnitt får fotbollstokiga Elin dessutom besök av landslagsmålvakten Caroline Jönsson för att lära sig vad samarbete kan betyda – både på planen och i hemmet. I Tonårsbossen tar tonåringen över familjens ekonomi under en månad. Charlie Söderberg dyker upp på tröskeln med en hel väska med kontanter som motsvarar familjens inkomst. Denna väska med sedlar har nu tonåringen makt över. Charlie tar även föräldrarnas kreditkort. Hyran ska betalas, mat ska stå på bordet och föräldrarna behöver be om varenda slant. Frågan är om tonåringen kan hushålla med pengarna eller kommer att spräcka budgeten? Avsnitt 3 av 10.
Säsong 1, Avsnitt 2: (Datum: 11 april, 2013 20:00, Längd: 43 minuter 6 sekunder) Alva från Skövde älskar att shoppa – gärna tillsammans med sin mamma. Mamma Beatrice kallar dottern ”sin lilla Barbie” och ger henne oftast allt hon vill ha. Frågan är om Alva kommer vara lika generös mot sin mamma när hon tar över familjens ekonomi under en månad. När Charlie Söderberg knackar på dörren med en portfölj full av kontanter lägger sig Alva på golvet och kastar sedlarna i luften av glädje. Alva är en smart tjej med stora drömmar och mål. Hon dricker inte, röker inte och vill bli advokat. Redan nu är hon ordförande för Moderaternas ungdomsförbund i Skövde. Trots sina 19 år bor hon fortfarande hemma och låter sig bli försörjd av mamma Beatrice som älskar att skämma bort sin dotter. Alva och mamma Beatrice ser nästan ut som kopior av varandra och de älskar att shoppa kläder, gärna tillsammans. Mamma Beatrice blir ofta förtrollad av sin dotter och kallar henne för ”sin lilla Barbie”. Medan de går på shoppingrundor sitter lillebror John hemma framför tv-spelet. I Tonårsbossen tar tonåringen över familjens ekonomi under en månad. Charlie Söderberg dyker upp på tröskeln med en hel väska med kontanter som motsvarar familjens inkomst. Denna väska med sedlar har nu tonåringen makt över. Charlie tar även föräldrarnas kreditkort. Hyran ska betalas, mat ska stå på bordet och föräldrarna behöver be om varenda slant. Frågan är om tonåringen kan hushålla med pengarna eller kommer att spräcka budgeten? I kvällens avsnitt får tonåringen Alva dessutom besök av Isabella ”Blondinbella” Löwengrip. Avsnitt 2 av 10.
Säsong 1, Avsnitt 1: (Datum: 4 april, 2013 20:00, Längd: 43 minuter 4 sekunder) I Tonårsbossen knackar Charlie Söderberg på dörren och lämnar över hela hushållskassan till familjens tonåring. Nu måste föräldrarna be om kaffepengar och det är tonåringen som ska veckohandla. I premiären möter vi familjen Hultberg som bor utanför Göteborg. Deras sextonåring Linn jublar när hon ser väskan med sedlar. Hon passar genast på att gå loss i klädaffärerna, och vägrar ge familjen annan mat än fryst lasagne – till föräldrarnas stora förfäran. Familjen Hultberg bor i Skepplanda utanför Göteborg. Pappa Mikael och mamma Jeanette gillar det goda livet med mat och dryck. Kvällens huvudperson är dottern Linn, 16 år, som älskar kläder. Hon tappar hakan när programledaren Charlie Söderberg dyker upp och ger henne en portfölj fylld med pengar. Summan är 45 000 kronor, familjens totala hushållskassa på en månad. Linn får nu ansvaret för alla pengarna och föräldrarna måste till och med lämna över sina kreditkort. Hennes nya roll är att vara tonårsbossen över familjen en månad och bestämma vilka utgifter som ska prioriteras. Ingen litar på att hon kan hålla i pengarna en hel månad – inte ens hon själv. Först måste Linn med Charlie Söderbergs hjälp lägga upp en budget. När hon storhandlar för första gången bunkrar hon upp med halvfabrikat och läsk. Större delen av budgeten går till shopping av kläder vilket får de utsvultna föräldrarna att bli upprörda. Dessutom får tonåringen Linn besök av Project runway Sverige-vinnaren Naim Josefi. Han ska inspirera henne att använda de kläderna hon har på ett nytt sätt. Avsnitt 1 av 10.