Rekommenderade program


Svenska rivieran

Svenska rivieran

Avsnittsbeskrivning Svenska rivieran: Allt gott har ett slut, brukar det heta. Och nu har det blivit dags för långliggarna och personalen på Pite havsbad att packa ihop för säsongen. Vaktmästaren Rogge fyller ett lastbilsflak med kvarglömda klotgrillar. Nisse från Tranås packar ner indiandräkten igen. Anders och Cajsa tar en sista utekväll med bästa vännerna Lennart och Susanne. Och det blir lika delar tårar, skumpa och dans när restaurangcheferna Christer och Emin ställer till stor fest för personalen.
Sommaren lider mot sitt slut och det har blivit dags att säga adjö till sommarparadiset Pite havsbad. Nisse och hans familj ska hem till Tranås igen, men först är det dags att ta en sista fridfull indianpromenad längs stranden. Det finns mycket att fundera på, bland annat vad Nisse skulle heta om han vore en riktig indian. ”Blyga Björnen” är ett förslag.
Norska turturduvorna Torill och Ronny firar Torills födelsedag med presenter, rosa champagne och roliga heliumballongröster. Prästen Helen tittar till det nyvigda paret Tony och Cattis och långliggarna Anders och Cajsa ska ut för en sista festkväll med bästa vännerna Lennart och Susanne. Vaktmästar-Rogge stänger ner havsbadets stugor inför vintern och samlar ihop den årliga skörden av kvarglömda klotgrillar, totalt mer än tjugo stycken.
Under hela sommaren har personalen på havsbadets barer och restauranger tagit hand om tiotusentals partyglada gäster. Nu är sommaren över och det är deras tur att festa till det. Restaurangcheferna Christer och Emin har fixat både bubbel och fyrverkerier, men när personalen hyllar sina favoritchefer med presenter så kan ingen av dem hålla tillbaka tårarna. Ännu en stressig men rolig sommar har passerat.
Avsnitt 8 av 8.
Datum: 26 februari, 2013 20:00
Längd: 43 minuter 9 sekunder

Avsnitt från Svenska rivieran

Säsong 1, Avsnitt 8: (Datum: 26 februari, 2013 20:00, Längd: 43 minuter 9 sekunder) Allt gott har ett slut, brukar det heta. Och nu har det blivit dags för långliggarna och personalen på Pite havsbad att packa ihop för säsongen. Vaktmästaren Rogge fyller ett lastbilsflak med kvarglömda klotgrillar. Nisse från Tranås packar ner indiandräkten igen. Anders och Cajsa tar en sista utekväll med bästa vännerna Lennart och Susanne. Och det blir lika delar tårar, skumpa och dans när restaurangcheferna Christer och Emin ställer till stor fest för personalen. Sommaren lider mot sitt slut och det har blivit dags att säga adjö till sommarparadiset Pite havsbad. Nisse och hans familj ska hem till Tranås igen, men först är det dags att ta en sista fridfull indianpromenad längs stranden. Det finns mycket att fundera på, bland annat vad Nisse skulle heta om han vore en riktig indian. ”Blyga Björnen” är ett förslag. Norska turturduvorna Torill och Ronny firar Torills födelsedag med presenter, rosa champagne och roliga heliumballongröster. Prästen Helen tittar till det nyvigda paret Tony och Cattis och långliggarna Anders och Cajsa ska ut för en sista festkväll med bästa vännerna Lennart och Susanne. Vaktmästar-Rogge stänger ner havsbadets stugor inför vintern och samlar ihop den årliga skörden av kvarglömda klotgrillar, totalt mer än tjugo stycken. Under hela sommaren har personalen på havsbadets barer och restauranger tagit hand om tiotusentals partyglada gäster. Nu är sommaren över och det är deras tur att festa till det. Restaurangcheferna Christer och Emin har fixat både bubbel och fyrverkerier, men när personalen hyllar sina favoritchefer med presenter så kan ingen av dem hålla tillbaka tårarna. Ännu en stressig men rolig sommar har passerat. Avsnitt 8 av 8.
Säsong 1, Avsnitt 6: (Datum: 12 februari, 2013 20:00, Längd: 43 minuter ) Det hårda dansbandet Expanders spelar och fansen vallfärdar till havsbadet med siktet inställt på dans, dans och kanske lite kärlek. Tony och Cattis är bara dagar från bröllopet men har glömt en liten detalj – lokalen. Samtidigt går en av idrottsvärldens kanske mest prestigefyllda tävlingar av stapeln. Det är dags för den första norsksvenska landskampen i äventyrsbad. Farligt? Knappast. Rafflande? Självklart. Tjejtjusaren Tore är en av många danssugna som har tagit sig till havsbadet för att ta sig en svängom till dansbandet Expanders. Bandets största fan Robert förklarar deras popularitet med att de är annorlunda, hårdare. De spelar till exempel Iron Maiden på sina danskvällar. - De kallar oss tunggungskungarna, säger bandets frontfigur. Bredvid inomhuspoolen värmer tre norrmän och tre svenskar upp. De ska strax genomföra den första landskampen i äventyrsbad mellan Norge och Sverige någonsin. Heder och ära står på spel när det land som är bäst på att åka vattenrutschbana ska koras. För Tony och Cattis är det bara bröllopsbestyr som gäller. De har fortfarande inte bestämt var själva vigseln ska hållas och havsbadets egen präst Helen kallas in. Långliggarna Anders och Cajsa har planerat sin stora grillfest i veckor. Men precis innan kalaset tornar oroliga moln upp på himlen – bokstavligen. Nu gäller det att be på sina bara knän till vädergudarna för att regnet ska dra vidare innan långbordet och karrékotletterna åker fram… Avsnitt 6 av 8.
Säsong 1, Avsnitt 5: (Datum: 5 februari, 2013 20:00, Längd: 43 minuter 3 sekunder) Nisse från Tranås drömmer om att besöka ett riktigt indianreservat. Problemet är att få amerikanska indianer pratar småländska. Nisse lånar en engelskakurs på CD. Nu återstår det svåraste hindret – att få den lånade datorn och CDn att prata med varandra. Anders och Lennart ska ha något så sydländskt som en kräftskiva, och det viktigaste är såklart snapsvisorna. Ju snuskigare, desto bättre. Dessutom blir det romantisk picknick och talangjakt på stora scenen. Sjung ut, semesterfirare! Havsbadets enda småländske indian Nisse inser att han troligen måste lära sig engelska om han någonsin ska uppfylla drömmen om att åka till ett riktigt indianreservat i USA. Sagt och gjort. Nisse lånar en språkkurs på CD och en dator att spela upp den på. Det enda han inte har lånat är en kurs i hur man får datorn och CDn att tala samma språk… Det är dags för havsbadets stora talangjakt och många sångfåglar känner sig kallade. Så även några mer ostämda scensparvar. Och det är mer än äran som står på spel. Vinnaren får gästsjunga tillsammans med ensemblen i havsbadets omåttligt populära Studio 54-show. En helt annan föreställning pågår samtidigt hos långliggarna Lennart och Anders. De ska ha kräftskiva och värmer upp snapsvisemusklerna. Snuskigt ska det vara, slår de fast, och sjunger om att besudla en tecknad björn. Bartendern Kristofer drar varje kväll till sig tjejer som järnfilsspån till en gigantisk drinkblandande supermagnet. Men Kristofer har bara ögon för en tjej – flickvännen Nanna. Idag har hon rest upp till Piteå från Halmstad och Kristofer tar ifrån knäna för att fixa till den mest romantiska picknicken någonsin. Och frågar du honom så har han verkligen lyckats. - Jag blir lite kär i mig själv, säger han. Avsnitt 5 av 8.
Säsong 1, Avsnitt 4: (Datum: 29 januari, 2013 20:00, Längd: 43 minuter 1 sekund ) En riktig pizza består av deg, ost, socker och mer ost. I alla fall om du frågar hobbyindianen Nisse. Gällivaregängets ledare Marie ska tatuera sig. Nu återstår att välja visdomsord till benet – Carpe Diem, eller Carpe Camping? Anders och Cajsa har hemmaspa i förtältet och bartender-Kristofer bjuder in serveringstjejerna till bastufest. Och för Tony och Cattis återstår det kanske svåraste momentet före bröllopet – att hitta en brudklänning fin nog för deras största stund. Vår favoritindian Nisse från Tranås och hans fru Nenne är med barnen på havsbadets lekland. För att bunkra upp energi inför fortsatta lekar så går de till pizzerian där en kulturkrock genast uppstår. Nisse, som själv varit pizzabagare, har en ganska ovanlig favoritpizza. Ingredienserna? Deg, pizzaost, strösocker och mozzarella. Inget mer. Som Nisse själv säger: - Det blir efterätt istället för pizza. Men det är pizza ändå. Långliggarna Marie och Ingalill från Gävle ska tatuera sig. Men Ingalill hoppar av och Marie blir mycket orolig för att göra den smärtsamma utsmyckningen helt ensam. Dessutom kräver det noggrann eftertanke när motivet ska väljas. Marie vill ha ett visomsord. Men blir det Carpe Diem eller Carpe Camping? Charmören Kristofer har en ledig dag och ordnar en bastufest tillsammans med polarna och några av tjejerna som jobbar på dansrestaurangen. Stämningen är dock stel till en början och Kristofer utlyser en bastutävling för att få fart på festen. För Tony och Cattis närmar sig bröllopet och det mesta är ordnat. Men en av de viktigaste detaljerna återstår. Cattis tar med sig svärmor på shoppingjakt efter den perfekta bröllopsklänningen. Anders och Cajsa unnar sig ett heldagsspa hemma i förtältet, och vid strandkanten möter vi de norska lyxcamparna Torill och Ronny. Idag har Torill bestämt att de ska på Zumba-träning, men Ronny verkar vara mer intresserad av att sitta i solen med en egenkomponerad vuxendrink. Gissa vem som vinner? Avsnitt 4 av 8.
Säsong 1, Avsnitt 3: (Datum: 22 januari, 2013 20:00, Längd: 43 minuter 10 sekunder) I den årliga paltätartävlingen står Pitebornas heder på spel. Vissa fastar. Vissa kör med snabbare bestick. Men inget hjälper om palten kommer upp igen. I en flådig turnébuss anländer Fredrik, Pites svar på Johnny Cash. Frågan är bara om Fredriks brudkontrollant Bosse kommer att leverera snygg publik inför giget. Badvakten Anton sabbar kollegornas visselpipor, och hämnden blir lika ljuv som blöt. Pite utan palt är som kärlek utan kyssar. Om kyssarna är gjorda av potatis och kött, det vill säga. Med stöd av styrelsen för Paltakademien ordnar Christer och Emin den årliga paltätartävlingen och förberedelserna är minutiösa. Deltagaren Anneli har fastat hela dagen och har med sig sitt hemliga vapen – egna och snabbare bestick. Men räcker det för att slå badvakten Anton och strippan Joel? För det är inte bara hur snabbt palten går ner som räknas, det är minst lika viktigt att den inte kommer upp igen. För kvällens underhållning står ingen mindre än Pites egen Johnny Cash. Egentligen heter han Fredrik och rullar in på havsbadet i turnébussen med sin roddare och pappa Erik. Fredrik har tidigare under året vunnit flera priser för sin imitation av ”the man in black” i USA och ikväll är det dags för Piteå att avnjuta hans mörka stämma. Enda orosmolnet är hur snygg publiken kommer att bli. Fredriks kompis och brudkontrollant Bosse verkar mer intresserad av nakenbad än av att fixa tjejer till spelningen. Raggarparet Tony och Cattis ska äntligen gifta sig i havsbadets egen kyrka efter en tolv år lång förlovning. Förberedelserna pågår för fullt när ett gigantiskt moln seglar upp på bröllopshimlen. Bröllopsdagen krockar med ett veteranbilsrally i Boden, och om de inte hittar en bättre dag så ställer Tony och Cattis sina biltokiga vänner inför ett omöjligt val. Även badvakten Anton testar vänskapen med kollegorna. Havsbadets största busfrö penslar arbetskamraternas visselpipor med Stopp-och-väx och hämnden kommer som ett blött brev på posten. Avsnitt 3 av 8.
Säsong 1, Avsnitt 2: (Datum: 15 januari, 2013 20:00, Längd: 42 minuter 52 sekunder) Nisse och hans familj har åkt hit från Småland. Hans tuppkam på huvudet förklaras av att han till ca 70 procent känner sig som en mohikan. Restaurangchefen Emin ska gå på sin första dejt på åratal, men dessförinnan är det dags för stor danstävling på havsbadet. Charmören och bartendern Kristofer förklarar hur man bäst flörtar med tjejer. Långliggaren Susanne övertalar vaktmästaren Rogge att bygga en hunddusch. Detta är dock inte förklaringen till att kattälskaren Anders har ett brännbollsträ i förtältet. Restaurangcheferna Christer och Emin ordnar en danstävling på havsbadet och blir alldeles till sig av den inbjudna gästdomaren Cecilia Ehrling, känd från Let’s Dance. - På en skala från ett till tio är hon elva, är Christers omdöme. Emin däremot har ögonen på en söt tjej i personalen. Efter lite uppmuntran från Christer tar han bladet från munnen och bjuder ut henne. Nu återstår nästa hinder – vad ska Emin ha på sig på dejten? Susanne är lika driftig som hon är hundälskare och övertalar havsbadets vaktmästare Rogge att bygga en hunddusch. Naturligtvis invigs den med klippning av band, bubbel och skönsång av Pites Pavarotti. Anders och Cajsa är inte lika intresserade av hundars hygien. Deras ögonsten Smulan är nämligen katt, och dessutom en ovanlig sådan. Så ovanlig att Anders och Cajsa försäkrat henne för 40 000 kronor. Vi får även lära känna Svenska Rivierans okrönte charmkung, bartendern Kristofer. Han lär oss hur man bäst charmar till sig dricks från tjejgängen och den bästa positionen för att ragga på stranden. Nyckelord: pappersrosor till drinken, och lägg dig inte längst fram när du solar. Dessutom träffar vi nyanlända familjen Lindh från Tranås. Pappa Nisses mohikanfrisyr skvallrar om ett ovanligt intresse – han gillar den amerikanska indiankulturen så mycket att han känner sig som Tranås siste mohikan. I alla fall till minst 70 procent. Nu återstår att se om han även kan göra upp eld med en pinne och en träbit Avsnitt 2 av 8.
Säsong 1, Avsnitt 1: (Datum: 8 januari, 2013 20:00, Längd: 42 minuter 52 sekunder) En kilometer sandstrand, dans och fest under midnattssolen. I nya realityserien Svenska rivieran träffar vi den hårt arbetande personalen och de soldyrkande gästerna på Pite Havsbad – en av norra Europas största fritidsanläggningar. Pites Pavarotti, raggarparet Tony och Cattis och Smålands näst siste mohikan Nisse är bara några av den miljon semesterfirare som varje år vallfärdar hit. Allt under övervakning av hotellchefen Agneta och hennes personal. Upp med förtältet! Pite Havsbad började som en liten kiosk på stranden för nästan 70 år sedan. Idag är anläggningen med sina 350 anställda som en somrig partyversion av en mellanstor svensk kommun. Här finns allt: barer, kiosker, en biograf, en golfbana, snabbmatsställen och till och med en egen kyrka. Här finns ett stort hotell med en lika stor dansrestaurang, vilket gjort att Pite Havsbad blivit ett nöjescentrum dit hela norra Sverige styr sina festsugna steg. I första avsnittet av Svenska rivieran följer vi med skämtaren och vaktmästaren Rogge på utryckning. En gaskran är lätt, men hur får du ner en fotboll ur ett träd om du är höjdrädd? I restaurangen förbereder bästa vännerna och restaurangcheferna Christer och Emin middagen. Allt måste klaffa, men personalen verkar inte ha förstått att utan salt och peppar så är allt förstört. Salt. Och peppar! Ute på campingen väntar långliggarna Anders och Cajsa på sina bästisar Lennart och Susanne. De båda paren är fullfjädrade campingproffs, och Lennart är okrönt mästare i husvagnsbackning. Dessutom går han under artistnamnet ”Pites Pavarotti” – och nej, det är inte kroppshyddan det handlar om. Samtidigt, i en av stugorna, packar Smålands näst siste mohikan Nisse upp sin indiankostym. Det är dock inte han som står för underhållningen när det unga tjejgänget ska ha partykväll... Avsnitt 1 av 8.