Rekommenderade program


Stockholm brinner

Stockholm brinner

Avsnittsbeskrivning Stockholm brinner: Den överhettade oljan har tagit eld och det har börjat brinna i köket. Solna brandstation får ett automatlarm. Det brinner någonstans på ett kontor. Sprinklersystemet är igång och stora mängder vatten forsar fram över golvet. När brandmännen lokaliserar branden exploderar ett kylskåp. Det blir ett tidskrävande efterarbete för att få allt rökfritt och torrt igen. Solna får på nytt ett larm. Den här gången är det en misstänkt lägenhetsbrand. Ingen öppnar och röken tilltar. De misstänker att någon är kvar i lägenheten. Avsnitt 8 av 8.
Datum: 10 april, 2013 20:00
Längd: 42 minuter 9 sekunder

Avsnitt från Stockholm brinner

Säsong 1, Avsnitt 1: (Datum: 20 februari, 2013 20:00, Längd: 42 minuter 59 sekunder) En övertänd lägenhet. Människor som sitter fast i ett bilvrak. Någon kämpar för sitt liv i iskallt vatten. Varje år kommer 16 000 larm in till Storstockholms räddningscentral. Vi följer brandmännen vid huvudstadens mest belastade brandstationer: Kungsholmen, Solna och Kista. De får aldrig ha en dålig dag på jobbet. De måste alltid fortsätta tills arbetet är slutfört och de gör allt för att rädda ditt liv. De vet inte vad som väntar, vem som kommer att bli drabbad eller vilken tid på dygnet det kommer att ske. Men de vet att larmet kommer. Välkommen till yrkeskåren som aldrig någonsin får ha en dålig dag. Stockholm brinner är en programserie där vi följer med Storstockholms brandförsvar på utryckningar runt om i hela huvudstaden. Vi lär känna brandmännen som snabbt måste fatta rätt beslut. Dessutom finns vi på plats hos larmcentralen som tar emot samtalen där sekunder och knastriga telefonlinjer kan betyda skillnaden mellan liv och död. I premiäravsnittet åker vi med Kungsholmens brandkår på en utryckning till ett flerfamiljshus med rökfyllt trapphus. En ung kvinna har setts hoppa i tiogradigt vatten. Räddningsdykare Daniel försöker hitta henne innan det är för sent. Ett storlarm går hos Solna och Kista brandstationer mitt i natten då en lägenhet står i lågor. Brandmännen befarar att någon kan befinna sig i lägenheten och varje sekund är dyrbar. – Man vill ju rädda alla människor och efter några år i det här yrket så inser man att det inte går att rädda alla människor. Så det är klart att man blir besviken, säger rökdykaren Gustav. Avsnitt 1 av 8.
Säsong 1, Avsnitt 1: (Datum: 20 februari, 2013 20:00, Längd: 42 minuter 49 sekunder) En övertänd lägenhet. Människor som sitter fast i ett bilvrak. Någon kämpar för sitt liv i iskallt vatten. Varje år kommer 16 000 larm in till Storstockholms räddningscentral. Vi följer brandmännen vid huvudstadens mest belastade brandstationer: Kungsholmen, Solna och Kista. De får aldrig ha en dålig dag på jobbet. De måste alltid fortsätta tills arbetet är slutfört och de gör allt för att rädda ditt liv. De vet inte vad som väntar, vem som kommer att bli drabbad eller vilken tid på dygnet det kommer att ske. Men de vet att larmet kommer. Välkommen till yrkeskåren som aldrig någonsin får ha en dålig dag. Stockholm brinner är en programserie där vi följer med Storstockholms brandförsvar på utryckningar runt om i hela huvudstaden. Vi lär känna brandmännen som snabbt måste fatta rätt beslut. Dessutom finns vi på plats hos larmcentralen som tar emot samtalen där sekunder och knastriga telefonlinjer kan betyda skillnaden mellan liv och död. I premiäravsnittet åker vi med Kungsholmens brandkår på en utryckning till ett flerfamiljshus med rökfyllt trapphus. En ung kvinna har setts hoppa i tiogradigt vatten. Räddningsdykare Daniel försöker hitta henne innan det är för sent. Ett storlarm går hos Solna och Kista brandstationer mitt i natten då en lägenhet står i lågor. Brandmännen befarar att någon kan befinna sig i lägenheten och varje sekund är dyrbar. – Man vill ju rädda alla människor och efter några år i det här yrket så inser man att det inte går att rädda alla människor. Så det är klart att man blir besviken, säger rökdykaren Gustav. Avsnitt 1 av 8.