Rekommenderade program


Småstadsdrottningar

Småstadsdrottningar

Avsnittsbeskrivning Småstadsdrottningar: Johanna stylar en blivande brud och börjar drömma om att gifta sig med Janne. Åza letar efter ett nytt sommarställe, men huset hon tittar på gör henne orolig. Två tidigare ägare har drabbats av märkliga olyckor. Vilar det en förbannelse över den lilla stugan? Vi följer med Tiina och tjejgänget på räkkryssning, och i Borås bockar Michela av den läskigaste punkten på sin lista över saker att våga göra – fallskärmshoppning.
I det sista avsnittet av Småstadsdrottningar är Åza ute för att titta efter ett nytt sommarställe. Huset mäklaren vill visa är fint, men efter en stund får hon höra rykten om att tidigare ägare ska ha råkat illa ut. En ska ha ramlat ner i en brunn, en annan uppges ha attackerats av en ko. Åza, som tror på spöken och övernaturliga fenomen, blir orolig.
- Tänk om det är någon sorts förbannelse eller någonting, som att jag blir ihjälstångad av en ko?
Johanna stylar en kund som ska gifta sig och blir inspirerad. Efter en romantisk hotellnatt och en dag på sjön med kärleken Janne så uppfylls hon av egna bröllopsdrömmar.
- Ja gud, om han skulle fråga om vi skulle gifta oss… jag känner ju så mycket för honom. Det är klart jag vill gifta mig med honom, säger Johanna.
I Västerås tar Tiina med sig tjejkompisarna på räkkryssning på Mälaren, och naturligtvis är partyhumöret på topp. Tjejerna har till och med tryckt specialdesignade tröjor för kvällen, och det är många huvuden som vänds när gänget strosar genom stan. Borås egen våghals Michela bockar av ytterligare ett par punkter på sin ”bucket list”, saker hon vill ha gjort innan det är dags att parkera sig i gungstolen som gammal. Som uppvärmning gör hon en fjärilstatuering på armen, och sen det kanske läskigaste av allt: fallskärmshoppning. Nu håller alla tummarna för att fallskärmen vecklar ut sig…
Avsnitt 8 av 8.
Datum: 18 december, 2012 21:00
Längd: 43 minuter 3 sekunder

Avsnitt från Småstadsdrottningar

Säsong 1, Avsnitt 8: (Datum: 18 december, 2012 21:00, Längd: 43 minuter 3 sekunder) Johanna stylar en blivande brud och börjar drömma om att gifta sig med Janne. Åza letar efter ett nytt sommarställe, men huset hon tittar på gör henne orolig. Två tidigare ägare har drabbats av märkliga olyckor. Vilar det en förbannelse över den lilla stugan? Vi följer med Tiina och tjejgänget på räkkryssning, och i Borås bockar Michela av den läskigaste punkten på sin lista över saker att våga göra – fallskärmshoppning. I det sista avsnittet av Småstadsdrottningar är Åza ute för att titta efter ett nytt sommarställe. Huset mäklaren vill visa är fint, men efter en stund får hon höra rykten om att tidigare ägare ska ha råkat illa ut. En ska ha ramlat ner i en brunn, en annan uppges ha attackerats av en ko. Åza, som tror på spöken och övernaturliga fenomen, blir orolig. - Tänk om det är någon sorts förbannelse eller någonting, som att jag blir ihjälstångad av en ko? Johanna stylar en kund som ska gifta sig och blir inspirerad. Efter en romantisk hotellnatt och en dag på sjön med kärleken Janne så uppfylls hon av egna bröllopsdrömmar. - Ja gud, om han skulle fråga om vi skulle gifta oss… jag känner ju så mycket för honom. Det är klart jag vill gifta mig med honom, säger Johanna. I Västerås tar Tiina med sig tjejkompisarna på räkkryssning på Mälaren, och naturligtvis är partyhumöret på topp. Tjejerna har till och med tryckt specialdesignade tröjor för kvällen, och det är många huvuden som vänds när gänget strosar genom stan. Borås egen våghals Michela bockar av ytterligare ett par punkter på sin ”bucket list”, saker hon vill ha gjort innan det är dags att parkera sig i gungstolen som gammal. Som uppvärmning gör hon en fjärilstatuering på armen, och sen det kanske läskigaste av allt: fallskärmshoppning. Nu håller alla tummarna för att fallskärmen vecklar ut sig… Avsnitt 8 av 8.
Säsong 1, Avsnitt 7: (Datum: 11 december, 2012 21:00, Längd: 42 minuter 51 sekunder) Johanna har tjejsnack med dottern Lisa-Marie, men oroas över hur snabbt döttrarna växer upp. För med tonår kommer ju även det här med killar och kärlek in. Tävlingsfantasten Åza ställer ut sin hund, Tiina piffar upp ett företagarmöte med bubbel och Michela blir akut generad på en gokartbana. Av bilarna, undrar du nu? Nej, av kompisarnas grova snuskprat. Välkommen till ännu en vanligt ovanlig vecka i våra småstadsdrottningars liv. I Växjö har det blivit dags för Åzas hund Inez att tävla i sin andra hundutställning. Matte är som vanligt mycket vinstsugen, särskilt eftersom de inte vann första gången. - Jag får en sån fruktansvärd adrenalinkick så fort det är tävling. Det har hänt, som när jag kör gokart med jobbet, att jag fått kräkas, säger Åza. Johanna passar på att ta egentid i form av kladdkakebak och tjejsnack med dottern Lisa-Marie. Och frågar du Johanna så är det inte bara roligt att ha två tonårsdöttrar. Livet som ensamstående mamma är tufft på många sätt. - Jag tycker att det är lite jobbigt att det börjar komma in killar i deras liv, säger Johanna. Tiina är inte bara småstadsdrottning, hon är ju även frisör och småföretagare. Ikväll har branschorganisationen Företagarna styrelsemöte, och eftersom det är hemma hos glammiga Tiina så börjar mötet naturligtvis med bubbel och god mat. Samtidigt, i Borås, är det Michelas tur att ge sig ut på gokartbanan med några vänner. Men Michela får det svårt redan innan de hunnit ut på banan. Kompisen Fazli föreslår att alla ska ha artistnamn i tävlingen, helst snuskiga. Detta gör Michela, som har långt framskriden snuskpratsfobi, oerhört generad. - Det är något fel i mig, jag kan inte ha telefonsex, jag kan inte skriva snuskigt, det finns inte. Här är Småstadsdrottningarna: Tiina Magnusson, 47 år, Västerås. Nyskild partypingla och tvåbarnsmamma. Åza Södergren Brennander, 41 år, Växjö. VD och politiker, gift och mor till tioårige Tim. Johanna Toftby, 39 år, Skövde. Frisör, krönikör och bloggare. Före detta ensam mamma till två tonårsdöttrar och numer lycklig särbo med Janne. Michela Castellari, 41 år, Borås. Högutbildad butiksinnehavare, varannan vecka-mamma och lycklig singel. Om programmet: Tiina, nyskild och helvild. Michela, högutbildad och lever för mode. Åza, VD på arbetstid och skrockfull politiker på fritiden. Johanna, frisören och och bloggaren som gått från ensam mamma till nykär särbo. I TV3s nya realityserie Småstadsdrottningar följer vi fyra färgstarka kvinnor i deras vardag. Det blir en resa fylld av värme, skratt och allvar – precis som livet självt. Avsnitt 7 av 8.
Säsong 1, Avsnitt 6: (Datum: 4 december, 2012 21:00, Längd: 42 minuter 52 sekunder) Tiina ska på sin första dejt sedan skilsmässan. Vad passar bättre som uppvärmning än en erotikkurs? Synd bara att barnen gett henne pussförbud. Limousin och uppvärmning på spa. När självutnämnda schlagerfascisten Åza ordnar mellofest så är allt lika uppstyrt som musiknumren på TV. Dessutom blir det kamelridning för kändisar och tavelproblem på grund av mansbrist. I Västerås har det blivit dags för Tiina att gå på sin första dejt sedan skilsmässan. Som uppvärmning tar hon med en kompis på erotikkurs med en sexpedagog. De båda vännerna får lära sig vad en g-punktsstav är och Tiina berättar var hon INTE vill bli tafsad på. Frågan är bara hur stor användning hon kommer att få av sina nyvunna kunskaper. Det är Tiinas barn som valt ut den hunkiga snickardejten och dessutom utlyst pussförbud. Men Tiina har ändå gott hopp om framtiden. - Man måste hångla lite för att få ligga, konstaterar hon. Det har blivit dags för Sverige att kvala i Eurovision Song Contest och Åza, som kallar sig schlagerfascist, styr upp en glammig tjejkväll. Först uppvärmning med ansiktsbehandling och hårfix på lokal, sedan limousine hem till TV-soffan där bubbel och musik väntar. Skål! Dessutom följer vi med Johanna till invigning på Kolmården. Och är man uppvuxen på bondgård så är kamelridning en självklar aktivitet. Samtidigt, i Borås, så har Michela äntligen fått det självporträtt hon beställt. Men att få hem tavlan är en sak, att hänga upp den en annan. - Mitt problem är att jag har ju ingen man hemma, säger Michela. Här är Småstadsdrottningarna: Tiina Magnusson, 47 år, Västerås. Nyskild partypingla och tvåbarnsmamma. Åza Södergren Brennander, 41 år, Växjö. VD och politiker, gift och mor till tioårige Tim. Johanna Toftby, 39 år, Skövde. Frisör, krönikör och bloggare. Före detta ensam mamma till två tonårsdöttrar och numer lycklig särbo med Janne. Michela Castellari, 41 år, Borås. Högutbildad butiksinnehavare, varannan vecka-mamma och lycklig singel. Om programmet: Tiina, nyskild och helvild. Michela, högutbildad och lever för mode. Åza, VD på arbetstid och skrockfull politiker på fritiden. Johanna, frisören och och bloggaren som gått från ensam mamma till nykär särbo. I TV3s nya realityserie Småstadsdrottningar följer vi fyra färgstarka kvinnor i deras vardag. Det blir en resa fylld av värme, skratt och allvar – precis som livet självt. Avsnitt 6 av 8.
Säsong 1, Avsnitt 5: (Datum: 27 november, 2012 21:00, Längd: 42 minuter 50 sekunder) Hamstern Kinder är försvunnen, och Michela kallar in en djurkommunikatör för att pumpa hunden, och potentiella vittnet, Knut på information. I Barcelona är Johanna i full gång med modeplåtningen, men magproblem hotar både bilderna och romantiken. Många tårar fälls när Tiina berättar om hur hennes frisörfamilj fått ersätta kärnfamiljen. Och i Åzas familj tävlas det om precis allt. Fisketuren med familjen är inget undantag, och allt tycks vara tillåtet. I Barcelona är det dags för Johannas modeplåtning mitt bland allt folk på stadens gator. Men efter nybörjarmisstaget att dricka det lokala vattnet direkt ur kranen så har hon fått ont i magen och fotograferingen är i fara. Pojkvännen Janne tillbringar istället dagen på stranden och styr upp en romantisk kväll med kyssar, lyx och skumpa till sin nykära flickvän. - Vi kan inte sluta ta på varandra, det är ju bara wild and crazy hela tiden, säger Johanna. Michelas minsta familjemedlem, hamstern Kinder, har försvunnit spårlöst från sin bur under natten. Det enda potentiella vittnet är hunden Knut, men i likhet med de flesta hundar har Knut svårt att kommunicera med människor. Michela kallar därför in en djurkommunikatör för att lirka ur Knut vad han vet om försvinnandet. Via tolk passar Knut även på att berätta vad han egentligen tycker om att träffa människor hela tiden. Åza tar med hela familjen på en fisketur, och precis som vanligt så utvecklas även detta till en tävling mellan Åza och hennes pappa. Den som får första fisken vinner. Den som får största fisken vinner. Fusk är inte tillåtet, men förekommer. Eller, som Åza uttrycker familjeandan: - Det viktiga är inte att vinna utan att delta, säger dom. Jag håller inte med. Tiina tar med sig frisörskollegorna på en teambuildingdag. Medan små fiskar fixar gängets pedikyr så berättar Tiina om hur hon bröt med sina kärnfamilj för tio år sedan. Många tårar fälls och Tiina säger att vännerna på salongen ersatt hennes gamla familj. Eller, som Tiina uttrycker det – från kärnfamilj till stjärnfamilj. - Ni är kärlek, var och en, utbrister hon. Här är Småstadsdrottningarna: Tiina Magnusson, 47 år, Västerås. Nyskild partypingla och tvåbarnsmamma. Åza Södergren Brennander, 41 år, Växjö. VD och politiker, gift och mor till tioårige Tim. Johanna Toftby, 39 år, Skövde. Frisör, krönikör och bloggare. Före detta ensam mamma till två tonårsdöttrar och numer lycklig särbo med Janne. Michela Castellari, 41 år, Borås. Högutbildad butiksinnehavare, varannan vecka-mamma och lycklig singel. Om programmet: Tiina, nyskild och helvild. Michela, högutbildad och lever för mode. Åza, VD på arbetstid och skrockfull politiker på fritiden. Johanna, frisören och och bloggaren som gått från ensam mamma till nykär särbo. I TV3s nya realityserie Småstadsdrottningar följer vi fyra färgstarka kvinnor i deras vardag. Det blir en resa fylld av värme, skratt och allvar – precis som livet självt. Avsnitt 5 av 8.
Säsong 1, Avsnitt 4: (Datum: 20 november, 2012 21:00, Längd: 42 minuter 50 sekunder) Tiina är lika mån om sitt eget utseende som hon är om andras. På schemat denna vecka: Diamanter under huden och finsk detox. Johanna ska göra ett modelljobb i Barcelona. Med lite tur hinns det även med lite romantik med pojkvännen Janne mellan plåtningarna. Åza träffar Filip och Fredrik, och Michela går på blind date med en hemlig beundrare. En helt vanlig ovanlig vecka för våra Småstadsdrottningar. För frisören Tiina är inte utseende bara ett yrke. Ett av hennes valspråk är att ”det är alla kvinnors skyldighet att blomma”, och hon själv är inget undantag från den regeln. I veckans avsnitt av Småstadsdrottningar unnar hon sig ett besök på tatueringssalongen för att skaffa fler så kallade ”skin divers”- diamantsmycken som fästs direkt under huden. Dessutom passar hon på att ta en ledig eftermiddag för att bada bastu. Eller som Tiina själv kallar det: en finsk detox. Johanna är inte bara frisör och bloggare, hon extraknäcker även ibland som modell. Denna gång ska plåtningen göras i Barcelona, och Johanna tar med sig pojkvännen Janne på resan. Med lite tur så hinner de nykära unga tu ha lite romantik och mys mellan fotograferingarna. I Växjö går Åza på show med Filip och Fredrik. De båda programledarna tar hjälp av publiken för att hitta på en ny slogan för Växjö, men Åza är inte nöjd med resultatet. Michela har en hemlig beundrare som tagit kontakt efter att ha läst hennes blogg och hört henne prata i radio. Nu är beundraren på väg från Göteborg till Borås för en blind date. Eftersom de aldrig träffats är Michela försiktigt förväntansfull. Det enda hon vet om honom är att han är ensamseglare och fritidsdykare och har en egen gård… Här är Småstadsdrottningarna: Tiina Magnusson, 47 år, Västerås. Nyskild partypingla och tvåbarnsmamma. Åza Södergren Brennander, 41 år, Växjö. VD och politiker, gift och mor till tioårige Tim. Johanna Toftby, 39 år, Skövde. Frisör, krönikör och bloggare. Före detta ensam mamma till två tonårsdöttrar och numer lycklig särbo med Janne. Michela Castellari, 40 år, Borås. Högutbildad butiksinnehavare, varannan vecka-mamma och lycklig singel. Om programmet: Tiina, nyskild och helvild. Michela, högutbildad och lever för mode. Åza, VD på arbetstid och skrockfull politiker på fritiden. Johanna, frisören och och bloggaren som gått från ensam mamma till nykär särbo. I TV3s nya realityserie Småstadsdrottningar följer vi fyra färgstarka kvinnor i deras vardag. Det blir en resa fylld av värme, skratt och allvar – precis som livet självt. Avsnitt 4 av 8.
Säsong 1, Avsnitt 3: (Datum: 13 november, 2012 21:00) Tiina är nyskild men det riktiga avslutet saknas. Det som behövs är en separationsceremoni och ett rejält skilsmässoparty med vännerna. Åza och de andra föräldrarna spelar brännboll mot sonen Tims skolklass, men att låta barnen vinna är inte ett alternativ för en tävlingsinriktad mamma. Michela lär sig skjuta med hagelgevär och Johanna blir alldeles till sig av den manliga huvudrollsinnehavaren på galapremiären av en stor film. Michela ligger fortfarande i hårdträning för sin cowboytripp till USA. Hon tar med sig kompisen Fazli till skjutbanan, men för två nybörjare är ett hagelgevär ett väldigt svårbemästrat instrument. Frågan är hur många lerduvor som ska komma undan innan vår cowboyaspirant Michela får in en fullträff. Nyskilda Tiina känner att det krävs ett bättre avslut för att hon ska kunna starta sitt nya liv. Hon bokar in en skilsmässoceremoni med en präst och tårarna flödar när det förflutna läggs åt sidan i utomhuskapellet. Tårarna byts dock snart ut mot skratt när vännerna samlas för ett rejält skilsmässoparty – dessutom med Pretty Woman-tema. Åza är mycket engagerad i sonen Tims skolklass, och idag är det korvgrillning och brännboll på schemat. Barnen spelar mot föräldrarna, och när både mor och son är extremt tävlingsinriktade så är det brösttoner från start: - Vi kommer såklart att vinna, men om vi inte gör det blir jag skitarg, säger Tim. - Tim är övertygad om att barnen kommer att vinna, men det kan han bara glömma, är mamma Åzas kärva svar. Johanna ska gå på galapremiären för Snabba Cash II och är exalterad över chansen att få träffa huvudrollshunken Joel Kinnaman. Men pojkvännen Janne är inte lika exalterad när Johanna ber honom fotografera henne ihop med Joel. - Då får du be någon annan ta den bilden, för det gör inte jag, säger Janne. Här är Småstadsdrottningarna: Tiina Magnusson, 47 år, Västerås. Nyskild partypingla och tvåbarnsmamma. Åza Södergren Brennander, 41 år, Växjö. VD och politiker, gift och mor till tioårige Tim. Johanna Toftby, 39 år, Skövde. Frisör, krönikör och bloggare. Före detta ensam mamma till två tonårsdöttrar och numer lycklig särbo med Janne. Michela Castellari, 40 år, Borås. Högutbildad butiksinnehavare, varannan vecka-mamma och lycklig singel. Om programmet: Tiina, nyskild och helvild. Michela, högutbildad och lever för mode. Åza, VD på arbetstid och skrockfull politiker på fritiden. Johanna, frisören och och bloggaren som gått från ensam mamma till nykär särbo. I TV3s nya realityserie Småstadsdrottningar följer vi fyra färgstarka kvinnor i deras vardag. Det blir en resa fylld av värme, skratt och allvar – precis som livet självt. Avsnitt 3 av 8.
Säsong 1, Avsnitt 2: (Datum: 6 november, 2012 21:00) Tiina och hennes kompisar siktar på att bli Best in Show i den årliga veteranbilsparaden. Men konkurrensen med de övriga tjejgängen är hård. Michela får lassoproblem när hon förbereder sig för cowboydrömresan till Montana, och i Växjö visar Åza att man kan pruta på vad som helst – när som helst. Johanna stylar modeller inför en visning och visar de andra var mingelskåpet ska stå. När vi för andra veckan möter våra fyra Småstadsdrottningar så handlar väldigt mycket om kläder. I Västerås har det blivit dags för den årliga veteranbilsparaden och Tiinas gäng har detta år valt en noggrant uttänkt ”sailor girl”-look. Men även om de får många blickar på sig så är det flera tjejgäng som är minst lika inriktade på att vinna Best in Show. Johanna och frisörkollegan Mini stylar fotomodeller till en klädvisning i Skövde. Som det mingelproffs hon är passar Johanna på att tipsa om hur du bäst hanterar fotografer. Som krönikör i lokaltidningen delar Johanna med sig av sin vardag, och idag har det blivit dags för utvärdering tillsammans med chefredaktören. Åza i Växjö är en lika hård förhandlare privat som hon är i jobbet som vd. På shoppingrundan prutar hon på precis allt och nöter effektivt ner allt motstånd. Pengar ska sparas, men i en av butikerna träffar hon plötsligt på en värdig prutmotståndare. Frågan är nu vem som ger sig först. I Borås tränar Michela på sina färdigheter på hästryggen. Ända sedan barndomens första cowboyfilmer har hon drömt om att en dag själv sväva fram över prärien. Men innan det är dags måste hon hitta både rätt outfit och lära sig att kasta lasso. Något som visar sig vara svårare än det ser ut – i alla fall om du vill fånga något annat än dig själv… Här är Småstadsdrottningarna: Tiina Magnusson, 47 år, Västerås. Nyskild partypingla och tvåbarnsmamma. Åza Södergren Brennander, 41 år, Växjö. VD och politiker, gift och mor till tioårige Tim. Johanna Toftby, 39 år, Skövde. Frisör, krönikör och bloggare. Före detta ensam mamma till två tonårsdöttrar och numer lycklig särbo med Janne. Michela Castellari, 40 år, Borås. Högutbildad butiksinnehavare, varannan vecka-mamma och lycklig singel. Om programmet: Tiina, nyskild och helvild. Michela, högutbildad och lever för mode. Åza, VD på arbetstid och skrockfull politiker på fritiden. Johanna, frisören och och bloggaren som gått från ensam mamma till nykär särbo. I TV3s nya realityserie Småstadsdrottningar följer vi fyra färgstarka kvinnor i deras vardag. Det blir en resa fylld av värme, skratt och allvar – precis som livet självt. Avsnitt 2 av 8.
Säsong 1, Avsnitt 2: (Datum: 6 november, 2012 21:00) Tiina och hennes kompisar siktar på att bli Best in Show i den årliga veteranbilsparaden. Men konkurrensen med de övriga tjejgängen är hård. Michela får lassoproblem när hon förbereder sig för cowboydrömresan till Montana, och i Växjö visar Åza att man kan pruta på vad som helst – när som helst. Johanna stylar modeller inför en visning och visar de andra var mingelskåpet ska stå. När vi för andra veckan möter våra fyra Småstadsdrottningar så handlar väldigt mycket om kläder. I Västerås har det blivit dags för den årliga veteranbilsparaden och Tiinas gäng har detta år valt en noggrant uttänkt ”sailor girl”-look. Men även om de får många blickar på sig så är det flera tjejgäng som är minst lika inriktade på att vinna Best in Show. Johanna och frisörkollegan Mini stylar fotomodeller till en klädvisning i Skövde. Som det mingelproffs hon är passar Johanna på att tipsa om hur du bäst hanterar fotografer. Som krönikör i lokaltidningen delar Johanna med sig av sin vardag, och idag har det blivit dags för utvärdering tillsammans med chefredaktören. Åza i Växjö är en lika hård förhandlare privat som hon är i jobbet som vd. På shoppingrundan prutar hon på precis allt och nöter effektivt ner allt motstånd. Pengar ska sparas, men i en av butikerna träffar hon plötsligt på en värdig prutmotståndare. Frågan är nu vem som ger sig först. I Borås tränar Michela på sina färdigheter på hästryggen. Ända sedan barndomens första cowboyfilmer har hon drömt om att en dag själv sväva fram över prärien. Men innan det är dags måste hon hitta både rätt outfit och lära sig att kasta lasso. Något som visar sig vara svårare än det ser ut – i alla fall om du vill fånga något annat än dig själv… Här är Småstadsdrottningarna: Tiina Magnusson, 47 år, Västerås. Nyskild partypingla och tvåbarnsmamma. Åza Södergren Brennander, 41 år, Växjö. VD och politiker, gift och mor till tioårige Tim. Johanna Toftby, 39 år, Skövde. Frisör, krönikör och bloggare. Före detta ensam mamma till två tonårsdöttrar och numer lycklig särbo med Janne. Michela Castellari, 40 år, Borås. Högutbildad butiksinnehavare, varannan vecka-mamma och lycklig singel. Om programmet: Tiina, nyskild och helvild. Michela, högutbildad och lever för mode. Åza, VD på arbetstid och skrockfull politiker på fritiden. Johanna, frisören och och bloggaren som gått från ensam mamma till nykär särbo. I TV3s nya realityserie Småstadsdrottningar följer vi fyra färgstarka kvinnor i deras vardag. Det blir en resa fylld av värme, skratt och allvar – precis som livet självt. Avsnitt 2 av 8.