Rekommenderade program


Så blev vi svenska Hollywoodfruar

Så blev vi svenska Hollywoodfruar

Avsnittsbeskrivning Så blev vi svenska Hollywoodfruar: Hollywoodfruarnas minneskavalkad är över för den här gången. I säsongsavslutningen av Så blev vi Svenska Hollywoodfruar berättar Gunilla Persson hur hon blev modell och fick sitt genombrott. Anna Anka fyller 41 år och firar – genom att städa. Maria Montazami blir sentimental när dottern Sara tar sin universitetsexamen.
När Gunilla Persson var ung jobbade hon som modell i New York, sångerska i Japan och skådespelerska i flera amerikanska reklamfilmer. I dagens avsnitt åker hon och träffar reklamfilmsregissören Roger Flint som var den som en gång upptäckte henne. Mellan 1983 och 1992 jobbade hon främst som fotomodell i New York för agenturen Eileen Ford.
Numer försörjer hon sig helst som skådespelerska och när hon bjuder in vänner från förr på trädgårdsfest spelar hon upp en liten pjäs inför gästerna. Dottern Erika får också hålla en monolog inför en agent.
Anna Anka fyller 41 år och väljer att fira sin födelsedags med väninnan Lotta Rice som hon känt i över 20 år. Hon önskar sig en mycket speciell födelsedagspresent, nämligen att få hjälp med att städa huset.
Maria Montazami berättar om sin stora dröm när hon kom till USA – att en dag få ha en stor familj och sju flingpaket. Det är också en stor dag i familjen Montazami. Äldsta dottern Sara tar sin universitetsexamen och Maria är rörd till tårar.
Avsnitt 4 av 4.
Datum: 29 januari, 2013 21:00
Längd: 44 minuter 6 sekunder

Avsnitt från Så blev vi svenska Hollywoodfruar

Säsong 1, Avsnitt 3: (Datum: 22 januari, 2013 21:00, Längd: 43 minuter 59 sekunder) Anna Anka tar sig ton – i ordets rätta bemärkelse – i kvällens Så blev vi Svenska Hollywoodfruar. Hon har hemlighållit sin talang men har nu bestämt sig för att ta sånglektioner och se om det finns en ny riktning i karriären. Även Gunilla Persson tar tillvara på sin artistiska ådra och ger dottern Erika teaterlektioner inför en stundande föreställning. Maria Montazami hamnar i familjefejd med Mindy Bondurant när tävling blir allvar. Gunilla Persson ger dottern Erika en lektion i skådespeleri inför en pjäs hon ska spela upp i samband med sin inplanerade trädgårdsfest. Huvudrollsinnehavaren är ingen mindre än Gunilla själv. Gunilla blir lite starstruck när motspelaren avslöjar att han spelade Bosse i Barnen i Bullerbyn som liten. Maria träffar en av sina första svenskamerikanska väninnor Lotta och tillsammans åker de till Marias gamla hus där hon först bodde med Kamran. Hemma i trädgården är det dags för fest ihop med Mindy Bondurants familj. Det vankas charader och ingen vill förlora. Anna Anka åker tillbaka till sin första spinninginstruktör – mannen som förändrade hennes syn på träning. Hon får också se bilder på sin gamla pojkvän som till synes är raka motsatsen till hennes typ av män. Hon avslöjar också att hon alltid närt en hemlig dröm om att bli sångerska. Därför åker hon och träffar en sångcoach för att se om hon har talangen som krävs. Avsnitt 3 av 4.
Säsong 1, Avsnitt 2: (Datum: 15 januari, 2013 21:00, Längd: 41 minuter 18 sekunder) Anna Anka återvänder till huset där hon bodde med de andra Hawaiian Tropic-modellerna under deras glansdagar. Maria Montazami besöker restaurangen där hon föll pladask för Kamran, som var hennes chef. Gunilla Persson hälsar på sin före detta sambo Hasse – som var best man på Joan Collins och Peter Holms bröllop. I Så blev vi Svenska Hollywoodfruar får vi ta del av en minneskavalkad från alla deras år i USA med bilder som aldrig tidigare visats i tv. Kamran och Maria Montazami återvänder till restaurangen där de träffades för första gången och blev blixtförälskade. Det var Kamran som anställde Maria. För första gången berättar hon också om detaljerna kring vigseln i Las Vegas. Gunilla Persson och hennes affärskompanjon Roland Nilsson är i full färd med att lansera en juice och åker till en italiensk restaurang för att demonstrera hälsodrycken. Hon hälsar också på hemma hos sin vän från förr Hasse Olofsson – som var best man på Joan Collins och Peter Holms bröllop. - Även om jag är utfattig vilket jag har varit i mitt liv. Lyckas jag nästla mig in i situationer bara omringad av förmögna personer, säger Gunilla Persson. Anna Anka visar upp huset där hon bodde med flera andra tjejer och deras manager Ron Rice när hon var bikinimodell för Hawaiian Tropic på nittiotalet. Hon får se gamla reklamfilmer och många minnen väcks till liv igen. Väl hemma igen störs husfriden av att hon är osams med sin hyresvärd. Det slutar med att polisen ringer på dörren. Avsnitt 2 av 4.