Rekommenderade program


Renées Rubriker

Renées Rubriker

Avsnittsbeskrivning Renées Rubriker: Hon äger hem i Miami, New York och Monaco. Hon pratar flera språk flytande och är oerhört förmögen. Victoria Silvstedt har spelat bimbo för att bli rik. Nu är hon beredd att lämna bimborollen bakom sig och satsa fullt ut på affärer. Varför har hon tackat nej till fem miljoner kronor, och hur kommer det sig att hon skaffat sig så bra koll på börsen?
-Jag är fortfarande samma tjej som jag var när jag lämnade Bollnäs, säger hon.

Victoria Silvstedt har spelat en roll i många år. En roll som gjort henne rik. Men nu är hon beredd att lämna bimborollen bakom sig och satsa fullt ut på "business". Hon berättar om hur hon håller stenkoll på börsen och att hennes kille som jobbar med fastighetsaffärer ligger i lä.

Felix Herngren berättar om uppväxten som nörd och om sina juridikplaner, samt om tiden när han tackade ja till allt och var nära att gå in i väggen.

Björn Lindeblad var en högt uppsatt ekonom som gav bort alla sina ägodelar och blev munk.
-Jag var lyckad, men inte lycklig, säger han.

En av Lyxfällans programledare, civilekonomen Patrick Grimlund, berättar om sina egna drivkraftter och vad som kännetecknar en god investering.

Dessutom är Tommy Palm, en av grundarna bakom det populära spelet Candy Crush Saga, i studion och berättar om succén.
Datum: 6 maj, 2014 22:00
Längd: 43 minuter 52 sekunder

Avsnitt från Renées Rubriker

Säsong 1, Avsnitt 8: (Datum: 15 april, 2014 22:00, Längd: 43 minuter 58 sekunder) Erika Ervin kallas "Amazon Eve", har skostorlek 46 och är 203 centimeter lång. Hon är världens längsta modell och syntes i höstas i en uppmärksammad artikel i modemagasinet Harper's Bazaar. Artikeln var en hyllning till kvinnors olikheter och skrevs av modelegendaren Carine Roitfeld. Fotograf var självaste Karl Lagerfeld. Erika berättar för första gången hela sin historia om bland annat misshandel och utanförskap. Erika Ervin skapar uppmärksamhet var hon än går. Hennes storlek får människor att reagera, titta, peka, gapa och ställa frågor. –Jag borde tatuera in i pannan att jag är 203 cm lång, för jag får frågan tjugo gånger per dag, säger hon. Renée träffar Erika i Kalifornien och vi får höra hela hennes historia. Bland annat om hur hon fick stryk både hemma och i skolan samt ett livsavgörande möte med den svenske skådespelaren Bill Skarsgård. Måns Möller är på plats i studion och berättar om chocken när han fick veta att hans son är autistisk. Ett handikapp som inte syns på utsidan, men som bland annat gör det svårt med det sociala samspelet. Måns berättar om sorgen över att sonen inte blir bjuden på kalas och att han inte har någon kompis. Måns mål för sonen Viggo har ändrats i och med diagnosen. Istället för att han ska bli Sveriges nästa statsminister, så ska han nu bli Sveriges gladaste autist. Nu firar vi inte bara födelsedagar och giftermål - nu firas även skilsmässan. I Nederländerna kan du till och med checka in på ett skilsmässohotell och få allt avklarat på tre dagar. Hannah Widell och Fredrik Paulún berättar om sina skilsmässor och hur de tog sig vidare.
Säsong 1, Avsnitt 7: (Datum: 8 april, 2014 22:00, Längd: 44 minuter 3 sekunder) Rugbyspelaren Chris Birch vaknade upp efter en stroke och var plötsligt homosexuell. Han bröt förlovningen med sin fästmö, sa upp sig från bankjobbet, sadlade om till frisör och gick ner 50 kilo. Han bröt dessutom med sina gamla vänner som han inte längre hade något gemensamt med och började ett helt nytt liv. Vi får höra Chris egen berättelse när Renée möter honom i Wales. I Renées studio möter vi den före detta bankrånaren som blev VD: Anders Magnusson. Han var ledare för den omtalade Gorbyligan som iförda Gorbatjovmasker låg bakom ett av de mest spektakulära bankrånen i Sverige. Nu jobbar han med att hjälpa människor bearbeta sorg och försöker rena sitt samvete. Han berättar om sina val i livet, hur han blev bankrånare, mammans chock och tiden i och efter fängelset. Dessutom kommer ett av hans offer till studion: Lise-Lotte Strådal, som var gravid när hon rånades av honom för 23 år sedan. Nu har han anställt henne. I studion möter vi även Tess Ulander som bytte efternamn efter att ha varit med i realityserien Bachelor. I publiken sitter deltagare från Paradise Hotel, Kungarna av Tylösand samt Baren som får berätta om sin syn på uppmärksamheten. Hur kan ett TV-program påverka dig privat? Renée ringer upp skådespelaren Alison Arngrim på Skype. Hon är känd genom sin roll som elaka Nellie Olsen från succéserien Lilla huset på prärien. Än idag kastar folk som sett serien saker på henne och kallar henne för bitch.
Säsong 1, Avsnitt 6: (Datum: 1 april, 2014 22:00, Längd: 43 minuter 59 sekunder) Cameron Clapp lurade döden när han blev överkörd av ett godståg. Han förlorade båda sina ben och en arm och läkarna sa att han skulle få sitta i rullstol för resten av livet. Men Cameron ville visa läkarna att de hade fel. Fem månader efter olyckan behövde han inte längre sin rullstol. Med sin enorma livslust är han idag en stor förebild och inspiration för andra amputerade. Det är inte första gången som Renée träffar Cameron. Hon intervjuade honom redan 2005 i programmet "45 minuter". Sedan dess har Cameron drabbats av ytterligare en tragedi då hans tvillingbror Jesse avled 2008 efter en överdos. Jesse och Cameron brukade surfa tillsammans innan tågolyckan. Renée åker till Kalifornien för ett kärt återseende och där möter hon Cameron vars nya mål är att åter ta sig ut i havet på surfingbrädan. – Han är verkligen unik Cameron. En av dem som faktiskt gjort starkast intryck på mig av alla som jag intervjuat genom åren, säger Renée. Svenske Paralympicssimmaren Christoffer Lindhe råkade ut för en nästan identisk tågolycka. Även han förlorade båda sina ben och en arm. Christoffer gästar studion och berättar sin historia. Laila Bagge berättar om videohälsningen som hon spelat in till sina barn ifall hon skulle dö. – Man tar inte livet för givet, säger hon. Reportern Lotta Grey fick diagnosen tjocktarmscancer med spridning till levern år 2008. Hon planerade sin egen begravning och gjorde en låda till sin son fylld av personliga minnen. 2012 blev hon friskförklarad. Hur känns det att få livet tillbaka?