Rekommenderade program


Project Runway Sverige

Project Runway Sverige

Avsnittsbeskrivning Project Runway Sverige: Charlotte, Naim eller Sebastian? För en av dem blir drömmen sann i kvällens Project runway Sverige. Det är nu det avgörs och alla tre finalisterna får äntligen visa sina kollektioner som de slitit så länge för. Inget lämnas åt slumpen när modellerna går ut på catwalken under Mercedes Benz Fashion Week. Front row sitter en trendkänslig publik, tidigare deltagare, juryn och finalens coola gästdomare – stylisten Bea Åkerlund.
Från början var de tolv. Nu är tre lyckliga designers kvar och de är redo att se sina drömmar gå i uppfyllelse. En av dem blir vinnaren av Project runway Sverige. I finalen får Charlotte, Naim och Sebastian visa varsin kollektion under Mercedes Benz Fashion Week. De har haft fyra veckor på sig och en budget på 35 000 kronor för att skapa en kollektion bestående av sex olika kreationer. I elfte timmen lider Charlotte kval över ett plagg. Sebastian har fortfarande inte lyckats smälta att han är i final. Naim har en tydlig vision för sin visning och tvingar modellerna att gå på ett annorlunda sätt.
Det är på skakiga ben och med nerverna på utsidan som Charlotte, Naim och Sebastian tar steget ut på catwalken i det stora tältet för att presentera sig inför den förväntansfulla publiken. Expertjuryn bestående av Sofi Fahrman, Rossana Mariano och Marcel Marongiu sitter givetvis front row och synar deras kreationer i sömmarna. Gästdomare i finalen är ingen mindre än den världskända stylisten Bea Åkerlund som bland annat gjort kreationer för Lady Gaga och Madonna. Efter den stora visningen har juryn en lång överläggning för att utse en vinnare. Vinnaren som får förutsättningarna att starta en karriär som designer genom följande priser:
- En kvarts miljon i kontanter från TRESemmé som ska bidra till att hjälpa designern att förverkliga sin egen kollektion. TRESemmé står även för all hårstyling av modellerna i programmet, under ledning av sin lead stylist Marre Hitti.
- Ett modereportage i världens största modetidning, ELLE.
- Lansera och sälja sin egen kollektion på Nelly.com. Kollektionen produceras, marknadsförs, och säljs av Nelly.com till ett värde av 500 000 kronor.
- Showroom och PR-tjänster till ett värde av 300 000 kr på Rossana Marianos pr -byrå RMPR AB.
Avsnitt 10 av 10.
Datum: 3 december, 2012 20:00
Längd: 42 minuter 55 sekunder

Avsnitt från Project Runway Sverige

Säsong 1, Avsnitt 10: (Datum: 3 december, 2012 20:00, Längd: 42 minuter 55 sekunder) Charlotte, Naim eller Sebastian? För en av dem blir drömmen sann i kvällens Project runway Sverige. Det är nu det avgörs och alla tre finalisterna får äntligen visa sina kollektioner som de slitit så länge för. Inget lämnas åt slumpen när modellerna går ut på catwalken under Mercedes Benz Fashion Week. Front row sitter en trendkänslig publik, tidigare deltagare, juryn och finalens coola gästdomare – stylisten Bea Åkerlund. Från början var de tolv. Nu är tre lyckliga designers kvar och de är redo att se sina drömmar gå i uppfyllelse. En av dem blir vinnaren av Project runway Sverige. I finalen får Charlotte, Naim och Sebastian visa varsin kollektion under Mercedes Benz Fashion Week. De har haft fyra veckor på sig och en budget på 35 000 kronor för att skapa en kollektion bestående av sex olika kreationer. I elfte timmen lider Charlotte kval över ett plagg. Sebastian har fortfarande inte lyckats smälta att han är i final. Naim har en tydlig vision för sin visning och tvingar modellerna att gå på ett annorlunda sätt. Det är på skakiga ben och med nerverna på utsidan som Charlotte, Naim och Sebastian tar steget ut på catwalken i det stora tältet för att presentera sig inför den förväntansfulla publiken. Expertjuryn bestående av Sofi Fahrman, Rossana Mariano och Marcel Marongiu sitter givetvis front row och synar deras kreationer i sömmarna. Gästdomare i finalen är ingen mindre än den världskända stylisten Bea Åkerlund som bland annat gjort kreationer för Lady Gaga och Madonna. Efter den stora visningen har juryn en lång överläggning för att utse en vinnare. Vinnaren som får förutsättningarna att starta en karriär som designer genom följande priser: - En kvarts miljon i kontanter från TRESemmé som ska bidra till att hjälpa designern att förverkliga sin egen kollektion. TRESemmé står även för all hårstyling av modellerna i programmet, under ledning av sin lead stylist Marre Hitti. - Ett modereportage i världens största modetidning, ELLE. - Lansera och sälja sin egen kollektion på Nelly.com. Kollektionen produceras, marknadsförs, och säljs av Nelly.com till ett värde av 500 000 kronor. - Showroom och PR-tjänster till ett värde av 300 000 kr på Rossana Marianos pr -byrå RMPR AB. Avsnitt 10 av 10.
Säsong 1, Avsnitt 9: (Datum: 26 november, 2012 20:00, Längd: 43 minuter 44 sekunder) Nu börjar allvaret. Fyra finalister står nu stolta inför det sista momentet i Project runway Sverige. De ska få designa varsin kollektion – men endast tre av dem kommer att göra en egen visning på Mercedes Benz Fashion Week i Stockholm. De får nu åka hem och skapa sina kollektioner innan de återförenas i syateljén – för att sättas på prov en sista gång. De fyra finalister som nu står på trendkänsliga ben i Project runway Sverige är stolta, upprymda och nervösa. De får designa varsin kollektion men bara tre av dem kommer att få göra en visning på Mercedes Benz Fashion Week i Stockholm. Finalisterna har fyra veckor på sig och en budget på 35 000 kronor för att göra en kollektion bestående av sex olika kreationer. I halvtid gör Rohdi Heintz hembesök hos klädskaparna för att se hur arbetet fortskrider och ge viktig feedback. Hans råd kan bli avgörande. Rohdi får dessutom träffar finalisternas familjer. Efter knappt fyra veckor är det dags för dessa fyra designers att återförenas i Stockholm i en ny syateljé. De är spända på att se varandras kreationer och konkurrensen är benhård. Men vad vore Project runway Sverige om inte deltagarna sätts på prov en sista gång. För att hänföra juryn och vinna deras röster får dessa fyra finalister chansen att visa en spektakulär showpiece som symboliserar hela kollektionen. Fyra ska bli tre. Programledaren Sofi Fahrman ska fälla avgörandet tillsammans med Marcel Marongiu, chefsdesigner på Guy Laroche och Rossana Mariano, grundare av PR-byrån RMPR. Veckans gästdomare är Kristina Tjäder från House of Dagmar. Project runway är ett succéformat som sänts i tio säsonger i USA med supermodellen Heidi Klum som programledare och programmet har rönt stora framgångar världen över. Avsnitt 9 av 10.
Säsong 1, Avsnitt 8: (Datum: 19 november, 2012 20:00, Längd: 43 minuter 18 sekunder) Sofi Fahrman tar steget ner från catwalken – och in i syateljén. Med mentorn Rohdi Heintz vid sin sida ger hon klädskaparna det ärofyllda uppdraget. De ska skapa en klänning ämnad för modeveckan i Paris. Den vinnande klänningen kommer att bäras av Sofi Fahrman själv – som ska sitta på front row på Guy Laroches visning. Deltagarna har tre dagar på sig och en budget på 3 0000 kronor för att skapa klänningen med stort K. Det ska räcka för att skapa en uppseendeväckande klänning som platsar på modeveckan i Paris. I och med detta prestigefyllda uppdrag kliver Sofi Fahrman för första gången in i syateljén för att ge klädskaparna tydliga direktiv. Den vinnande kreationen kommer hon nämligen att bära själv när hon sitter front row på Guy Laroches visning – där jurymedlemmen Marcel Marongiu är chefsdesigner. - Det blir inte större än Paris modevecka, säger Sebastian. När det väl är dags att välja tyger får en av deltagarna svår beslutsångest eftersom så mycket står på spel. En annan deltagare använder taktiken att plocka på sig så mycket tyg som möjligt. När det är dags för första provningen blir det extra besvärligt när en modell är nära att svimma. För uppdragets skull kommer dessutom Sofi Fahrman in i ateljén för att ge feedback. När det närmar sig deadline är en designer kolugn medan de andra aldrig varit så stressade som nu. I expertjuryn flankeras programledaren Sofi Fahrman av Rossana Mariano, grundare av PR-byrån RMPR och Marcel Marongiu, chefsdesigner på Guy Laroche. Veckans gästdomare är Pär Engsheden. Project runway är ett succéformat som sänts i tio säsonger i USA med supermodellen Heidi Klum som programledare och programmet har rönt stora framgångar världen över. Avsnitt 8 av 10.
Säsong 1, Avsnitt 6: (Datum: 5 november, 2012 20:00) En dramatisk viktnedgång kräver nya kläder. Vanliga kvinnor som gått ner mycket i vikt är kvällens modeller i Project runway Sverige. Designernas uppgift blir att förvalta kvinnornas förvandling på bästa sätt. Före detta supermodellen Emma Wiklund är veckans gästdomare. På catwalken poserar s ju kvinnor som alla har gemensamt att de genomgått en omfattande förvandling. De har gått ner mellan 35 och 71 kilo. Nu vill de ha nya kreationer som passar deras nya former. Önskemålen spänner från pretentiös klänning för en 50-årsfest och den lilla svarta till en gotisk långklänning. Uppdraget för deltagarna blir att förvalta kvinnornas förvandling och skapa en ny stil som passar dem bättre. Sofi lottar fram designernas namn ur en sammetspåse och de får i tur och ordning välja varsin modell för veckans utmaning. Men ingen tävling utan en twist och dra av deltagarna blir lite förfärade. Charlotte är fortfarande ledsen efter förra veckans eliminering och nu när halva tiden har gått börjar det kännas allt mer hur den ena designern efter den andra försvinner från gruppen och lämnar ett stort tomrum efter sig. Acky får stora problem när det närmar sig deadline och är nästintill knäckt före visningen. I expertjuryn flankeras programledaren Sofi Fahrman av Rossana Mariano, grundare av PR-byrån RMPR och Marcel Marongiu, chefsdesigner på Guy Laroche. Veckans gästdomare är Emma Wiklund. Project runway är ett succéformat som sänts i tio säsonger i USA med supermodellen Heidi Klum som programledare och programmet har rönt stora framgångar världen över. Avsnitt 6 av 10.
Säsong 1, Avsnitt 6: (Datum: 5 november, 2012 20:00) En dramatisk viktnedgång kräver nya kläder. Vanliga kvinnor som gått ner mycket i vikt är kvällens modeller i Project runway Sverige. Designernas uppgift blir att förvalta kvinnornas förvandling på bästa sätt. Före detta supermodellen Emma Wiklund är veckans gästdomare. På catwalken poserar s ju kvinnor som alla har gemensamt att de genomgått en omfattande förvandling. De har gått ner mellan 35 och 71 kilo. Nu vill de ha nya kreationer som passar deras nya former. Önskemålen spänner från pretentiös klänning för en 50-årsfest och den lilla svarta till en gotisk långklänning. Uppdraget för deltagarna blir att förvalta kvinnornas förvandling och skapa en ny stil som passar dem bättre. Sofi lottar fram designernas namn ur en sammetspåse och de får i tur och ordning välja varsin modell för veckans utmaning. Men ingen tävling utan en twist och dra av deltagarna blir lite förfärade. Charlotte är fortfarande ledsen efter förra veckans eliminering och nu när halva tiden har gått börjar det kännas allt mer hur den ena designern efter den andra försvinner från gruppen och lämnar ett stort tomrum efter sig. Acky får stora problem när det närmar sig deadline och är nästintill knäckt före visningen. I expertjuryn flankeras programledaren Sofi Fahrman av Rossana Mariano, grundare av PR-byrån RMPR och Marcel Marongiu, chefsdesigner på Guy Laroche. Veckans gästdomare är Emma Wiklund. Project runway är ett succéformat som sänts i tio säsonger i USA med supermodellen Heidi Klum som programledare och programmet har rönt stora framgångar världen över. Avsnitt 6 av 10.