Rekommenderade program


Pluras kök

Pluras kök

Avsnittsbeskrivning Pluras kök: Ni verkar ju fullständigt utmattade, utbrister Mauro Scocco när han anländer till Pluras hus i Spanien. Och han har helt rätt i det. Säsongens sista program blir en flamsig historia med vänliga personangrepp och ständiga krav på att regissören ska stänga av kamerorna. Där emellan hinner Oskar Linnros berätta om den berömda ”Linnros-frisyren” och sin nya stil, medan Melinda Kinnaman avslöjar en hemlighet om Madonna. Plura då? Han simmar med tonfiskar och gör ett sista försök att hålla ihop sitt stökiga kök. Hasta la vista allihopa!
Precis som tjuren Ferdinand drar allas vår favorit Plura nu till Barcelona. Där sitter han under sin egen ek, byggd av vinkorkar och de katalanska syrsornas nattliga sång. Annars är allt som vanligt. ”Honom ska vi ha”, ropar den svenska nöjeseliten och reser i en aldrig sinande ström till Pluras spanska middagsbord. Med sig på resan har han förstås filmregissören Måns Herngren och rockstjärnan Maria Andersson som folierar honom likt två sällskapssjuka pikadorer. Låt festen börja. Olé!
I Pluras kök Spanien får vi umgås lite längre med både Plura och hans gäster som nu stannar två kvällar. Tillsammans med Plura, Maria och Måns gör gästerna dagsutflykter till kända krogar och vingårdar för att insupa den spanska matkulturen. Sen åker de förbi de lokala marknaderna för att köpa råvaror till kvällens middag, som de tillreder medan hundarna skäller mot solen som sjunker bakom de katalanska bergen.
Låter det trevligt? Det tycker gästerna också, för det är nu den långa spanska middagen börjar. Trevliga samtalsämnen avlöser varandra tills grannarna skriker latinska okvädningsord till de kvällspigga svenskarna. Det är bara Evert Taube som saknas för att bilden ska bli komplett.
Veckans meny: Tre tapas (Ankleverpinchos, Almejas en salsa verde och Bilbao angulas), Grillad tonfisk med mangosalsa och till efterrätt spansk Tiramisu.
Plura Jonsson, 61, är en av Sveriges största rockartister som firar 41 år med sitt Eldkvarn i år.. Norrköpingsbandet ligger bakom radioplågor som ”Kärlekens tunga”, ”Alice” och ”Fulla för kärlekens skull”. Måns Herngren, 47, slog igenom med humorserien S*M*A*S*H i SVT 1990. Men de senaste 20 åren har Måns främst gjort sig känd som producent och regissör av ett antal succéfilmer, däribland Adam & Eva och Varannan vecka. Maria Andersson sjunger i Sahara Hotnights, ett av Sveriges största rockband med hitar som ”Cheek to Cheek” och ”Drive Dead Slow”.
Avsnitt: 8 av 8
Datum: 26 augusti, 2013 22:00
Längd: 54 minuter 49 sekunder

Avsnitt från Pluras kök

Säsong 3, Avsnitt 8: (Datum: 26 augusti, 2013 22:00, Längd: 54 minuter 49 sekunder) Ni verkar ju fullständigt utmattade, utbrister Mauro Scocco när han anländer till Pluras hus i Spanien. Och han har helt rätt i det. Säsongens sista program blir en flamsig historia med vänliga personangrepp och ständiga krav på att regissören ska stänga av kamerorna. Där emellan hinner Oskar Linnros berätta om den berömda ”Linnros-frisyren” och sin nya stil, medan Melinda Kinnaman avslöjar en hemlighet om Madonna. Plura då? Han simmar med tonfiskar och gör ett sista försök att hålla ihop sitt stökiga kök. Hasta la vista allihopa! Precis som tjuren Ferdinand drar allas vår favorit Plura nu till Barcelona. Där sitter han under sin egen ek, byggd av vinkorkar och de katalanska syrsornas nattliga sång. Annars är allt som vanligt. ”Honom ska vi ha”, ropar den svenska nöjeseliten och reser i en aldrig sinande ström till Pluras spanska middagsbord. Med sig på resan har han förstås filmregissören Måns Herngren och rockstjärnan Maria Andersson som folierar honom likt två sällskapssjuka pikadorer. Låt festen börja. Olé! I Pluras kök Spanien får vi umgås lite längre med både Plura och hans gäster som nu stannar två kvällar. Tillsammans med Plura, Maria och Måns gör gästerna dagsutflykter till kända krogar och vingårdar för att insupa den spanska matkulturen. Sen åker de förbi de lokala marknaderna för att köpa råvaror till kvällens middag, som de tillreder medan hundarna skäller mot solen som sjunker bakom de katalanska bergen. Låter det trevligt? Det tycker gästerna också, för det är nu den långa spanska middagen börjar. Trevliga samtalsämnen avlöser varandra tills grannarna skriker latinska okvädningsord till de kvällspigga svenskarna. Det är bara Evert Taube som saknas för att bilden ska bli komplett. Veckans meny: Tre tapas (Ankleverpinchos, Almejas en salsa verde och Bilbao angulas), Grillad tonfisk med mangosalsa och till efterrätt spansk Tiramisu. Plura Jonsson, 61, är en av Sveriges största rockartister som firar 41 år med sitt Eldkvarn i år.. Norrköpingsbandet ligger bakom radioplågor som ”Kärlekens tunga”, ”Alice” och ”Fulla för kärlekens skull”. Måns Herngren, 47, slog igenom med humorserien S*M*A*S*H i SVT 1990. Men de senaste 20 åren har Måns främst gjort sig känd som producent och regissör av ett antal succéfilmer, däribland Adam & Eva och Varannan vecka. Maria Andersson sjunger i Sahara Hotnights, ett av Sveriges största rockband med hitar som ”Cheek to Cheek” och ”Drive Dead Slow”. Avsnitt: 8 av 8
Säsong 3, Avsnitt 7: (Datum: 19 augusti, 2013 22:00, Längd: 55 minuter 9 sekunder) Den här veckan kommer svensk musiks enfant terrible Ken Ring på besök i sällskap med Adam Alsing. Med Ken kommer också allvaret till Pluras uppslupna kök. Ken berättar bland annat om hur han tvingades ta sig hem till Sverige från Kenya på egen hand när hans mamma dog. Den här veckan blir det också vildsvinsjakt till kvällens ”köttsangria”, där Måns och Adam får kasta sig undan ett skenande vildsvin. Dessutom sjunger Ken i TV för första gången när han framför Bob Marley-sången han alltid sjunger som vaggvisa för sina barn. Precis som tjuren Ferdinand drar allas vår favorit Plura nu till Barcelona. Där sitter han under sin egen ek, byggd av vinkorkar och de katalanska syrsornas nattliga sång. Annars är allt som vanligt. ”Honom ska vi ha”, ropar den svenska nöjeseliten och reser i en aldrig sinande ström till Pluras spanska middagsbord. Med sig på resan har han förstås filmregissören Måns Herngren och rockstjärnan Maria Andersson som folierar honom likt två sällskapssjuka pikadorer. Låt festen börja. Olé! I Pluras kök Spanien får vi umgås lite längre med både Plura och hans gäster som nu stannar två kvällar. Tillsammans med Plura, Maria och Måns gör gästerna dagsutflykter till kända krogar och vingårdar för att insupa den spanska matkulturen. Sen åker de förbi de lokala marknaderna för att köpa råvaror till kvällens middag, som de tillreder medan hundarna skäller mot solen som sjunker bakom de katalanska bergen. Låter det trevligt? Det tycker gästerna också, för det är nu den långa spanska middagen börjar. Trevliga samtalsämnen avlöser varandra tills grannarna skriker latinska okvädningsord till de kvällspigga svenskarna. Det är bara Evert Taube som saknas för att bilden ska bli komplett. Veckans meny: Tre tapas (pinchos med tonfisk och grillad lök, Gambas al alijoli och Longanzia rocha con padrones), vildsvinsgryta med picada och till efterrätt Gino med glass. Plura Jonsson, 61, är en av Sveriges största rockartister som firar 41 år med sitt Eldkvarn i år.. Norrköpingsbandet ligger bakom radioplågor som ”Kärlekens tunga”, ”Alice” och ”Fulla för kärlekens skull”. Måns Herngren, 47, slog igenom med humorserien S*M*A*S*H i SVT 1990. Men de senaste 20 åren har Måns främst gjort sig känd som producent och regissör av ett antal succéfilmer, däribland Adam & Eva och Varannan vecka. Maria Andersson sjunger i Sahara Hotnights, ett av Sveriges största rockband med hitar som ”Cheek to Cheek” och ”Drive Dead Slow”. Avsnitt: 7 av 8
Säsong 3, Avsnitt 6: (Datum: 12 augusti, 2013 22:00, Längd: 55 minuter 7 sekunder) Plura kokar över av stolthet när hans ”Norrköpingsson” Markus Krunegård kommer på besök. Kokar över gör också stämningen när gamla fyllehistorier övergår i skämt som är lite väl frispråkiga. Dessutom tittar skygga skådespelerskan Fanny Risberg förbi från sitt Berlin och framför en sång som får Plura att utbrista ”det bästa jag hört i Pluras kök”. Huvudrätten den här veckan blir något extra när Plura, Maria och Krunegård åker till den berömda korvbutiken La Botifarreria för att göra sin egen korv. Plura kallar korvmästaren för ”Korv-Yoda” och får göra sin egen tryffelkryddade korv med ingredienser för ett par tusen kronor. Precis som tjuren Ferdinand drar allas vår favorit Plura nu till Barcelona. Där sitter han under sin egen ek, byggd av vinkorkar och de katalanska syrsornas nattliga sång. Annars är allt som vanligt. ”Honom ska vi ha”, ropar den svenska nöjeseliten och reser i en aldrig sinande ström till Pluras spanska middagsbord. Med sig på resan har han förstås filmregissören Måns Herngren och rockstjärnan Maria Andersson som folierar honom likt två sällskapssjuka pikadorer. Låt festen börja. Olé! I Pluras kök Spanien får vi umgås lite längre med både Plura och hans gäster som nu stannar två kvällar. Tillsammans med Plura, Maria och Måns gör gästerna dagsutflykter till kända krogar och vingårdar för att insupa den spanska matkulturen. Sen åker de förbi de lokala marknaderna för att köpa råvaror till kvällens middag, som de tillreder medan hundarna skäller mot solen som sjunker bakom de katalanska bergen. Låter det trevligt? Det tycker gästerna också, för det är nu den långa spanska middagen börjar. Trevliga samtalsämnen avlöser varandra tills grannarna skriker latinska okvädningsord till de kvällspigga svenskarna. Det är bara Evert Taube som saknas för att bilden ska bli komplett. Veckans meny: Tre tapas (Pan con boquerones, Bikini con sobrasada och Pincho morcilla), butifarra med vita bönor i tomatsås och till efterrätt Pannkakstårta à la Krunegård. Plura Jonsson, 61, är en av Sveriges största rockartister som firar 41 år med sitt Eldkvarn i år.. Norrköpingsbandet ligger bakom radioplågor som ”Kärlekens tunga”, ”Alice” och ”Fulla för kärlekens skull”. Måns Herngren, 47, slog igenom med humorserien S*M*A*S*H i SVT 1990. Men de senaste 20 åren har Måns främst gjort sig känd som producent och regissör av ett antal succéfilmer, däribland Adam & Eva och Varannan vecka. Maria Andersson sjunger i Sahara Hotnights, ett av Sveriges största rockband med hitar som ”Cheek to Cheek” och ”Drive Dead Slow”. Avsnitt: 6 av 8
Säsong 3, Avsnitt 5: (Datum: 5 augusti, 2013 22:00, Längd: 55 minuter 1 sekund ) Efter de sena spanska nätterna med vin och högljudd sång befinner sig Plura i grannfejd. När komikern Klara Zimmergren kommer ner till Barcelona får hon något motvilligt anta rollen som fredsmäklare. På knagglig skolspanska försöker hon blidka de sura grannarna. Den här veckan kommer även David Batra på besök. Han får testa på det tuffa livet som fiskare i Medelhavet. Mitt i natten går han och Plura till sjöss för att dra upp kvällens middag ur det utfiskade havet. Precis som tjuren Ferdinand drar allas vår favorit Plura nu till Barcelona. Där sitter han under sin egen ek, byggd av vinkorkar och de katalanska syrsornas nattliga sång. Annars är allt som vanligt. ”Honom ska vi ha”, ropar den svenska nöjeseliten och reser i en aldrig sinande ström till Pluras spanska middagsbord. Med sig på resan har han förstås filmregissören Måns Herngren och rockstjärnan Maria Andersson som folierar honom likt två sällskapssjuka pikadorer. Låt festen börja. Olé! I Pluras kök Spanien får vi umgås lite längre med både Plura och hans gäster som nu stannar två kvällar. Tillsammans med Plura, Maria och Måns gör gästerna dagsutflykter till kända krogar och vingårdar för att insupa den spanska matkulturen. Sen åker de förbi de lokala marknaderna för att köpa råvaror till kvällens middag, som de tillreder medan hundarna skäller mot solen som sjunker bakom de katalanska bergen. Låter det trevligt? Det tycker gästerna också, för det är nu den långa spanska middagen börjar. Trevliga samtalsämnen avlöser varandra tills grannarna skriker latinska okvädningsord till de kvällspigga svenskarna. Det är bara Evert Taube som saknas för att bilden ska bli komplett. Veckans meny: Tre tapas (pan con tomate, bacalao med grillad papriska samt grillade fikon och dadlar med serranoskinka), grillade medelhavsfiskar med rostad vitlöksvinegrette och varm bönsallad samt till efterrätt chokladfondant. Plura Jonsson, 61, är en av Sveriges största rockartister som firar 41 år med sitt Eldkvarn i år.. Norrköpingsbandet ligger bakom radioplågor som ”Kärlekens tunga”, ”Alice” och ”Fulla för kärlekens skull”. Måns Herngren, 47, slog igenom med humorserien S*M*A*S*H i SVT 1990. Men de senaste 20 åren har Måns främst gjort sig känd som producent och regissör av ett antal succéfilmer, däribland Adam & Eva och Varannan vecka. Maria Andersson sjunger i Sahara Hotnights, ett av Sveriges största rockband med hitar som ”Cheek to Cheek” och ”Drive Dead Slow”. Gäster i Pluras kök: Henrik Dorsin och Sylvia Vrethammar Henrik Schyffert och Maja Ivarsson Bo ”Kasper” Sundström och Susanne Thorson Titiyo och Helena af Sandeberg Klara Zimmergren och David Batra Markus Krunegård och Fanny Risberg Ken Ring och Adam Alsing Mauro Scocco, Melinda Kinnaman och Oscar Linnros Avsnitt: 5 av 8
Säsong 3, Avsnitt 4: (Datum: 29 juli, 2013 21:30, Längd: 55 minuter 46 sekunder) I fjärde avsnittet av Pluras kök Spanien kommer Helena af Sandeberg och Titiyo på besök. Tillsammans med Måns Herngren sover de över på ett spökslott innan de åker vidare till Europas största vingård Raimat. Samtidigt åker Plura och Maria till en ekologisk tuppfarm för att inhandla middagsmaten. Då passar det ju bra att sjunga frihetssången Svarta tupp som skrevs under spanska inbördeskriget på 1930-talet. Som vanligt blir det dessutom samtal om livet, kärleken, trender och trams. Precis som tjuren Ferdinand drar allas vår favorit Plura nu till Barcelona. Där sitter han under sin egen ek, byggd av vinkorkar och de katalanska syrsornas nattliga sång. Annars är allt som vanligt. ”Honom ska vi ha”, ropar den svenska nöjeseliten och reser i en aldrig sinande ström till Pluras spanska middagsbord. Med sig på resan har han förstås filmregissören Måns Herngren och rockstjärnan Maria Andersson som folierar honom likt två sällskapssjuka pikadorer. Låt festen börja. Olé! I Pluras kök Spanien får vi umgås lite längre med både Plura och hans gäster som nu stannar två kvällar. Tillsammans med Plura, Maria och Måns gör gästerna dagsutflykter till kända krogar och vingårdar för att insupa den spanska matkulturen. Sen åker de förbi de lokala marknaderna för att köpa råvaror till kvällens middag, som de tillreder medan hundarna skäller mot solen som sjunker bakom de katalanska bergen. Låter det trevligt? Det tycker gästerna också, för det är nu den långa spanska middagen börjar. Trevliga samtalsämnen avlöser varandra tills grannarna skriker latinska okvädningsord till de kvällspigga svenskarna. Det är bara Evert Taube som saknas för att bilden ska bli komplett. Veckans meny: Tre tapas (kycklinglevermousse, piperada och halstrad konfiterad tuppkam), helstekt svart tupp samt pavlova med persikor och fikon till efterrätt. Plura Jonsson, 61, är en av Sveriges största rockartister som firar 41 år med sitt Eldkvarn i år.. Norrköpingsbandet ligger bakom radioplågor som ”Kärlekens tunga”, ”Alice” och ”Fulla för kärlekens skull”. Måns Herngren, 47, slog igenom med humorserien S*M*A*S*H i SVT 1990. Men de senaste 20 åren har Måns främst gjort sig känd som producent och regissör av ett antal succéfilmer, däribland Adam & Eva och Varannan vecka. Maria Andersson sjunger i Sahara Hotnights, ett av Sveriges största rockband med hitar som ”Cheek to Cheek” och ”Drive Dead Slow”. Avsnitt: 4 av 8
Säsong 3, Avsnitt 3: (Datum: 22 juli, 2013 22:00, Längd: 49 minuter 20 sekunder) I tredje avsnittet av Pluras kök Spanien kommer Bo Kasper-stjärnan Bo Sundström och skådespelerskan Susanne Thorson på besök. Susanne berättar att det värsta hon ätit är riven penis. Dessutom skallar och sparkar hon Måns Herngren våldsamt när hon ska visa sina stridsfärdigheter. Bo Sundström får däremot Måns att börja gråta med en personlig sång. Som vanligt blir det dessutom spontansång och samtal om livet, kärleken, trender och trams. Precis som tjuren Ferdinand drar allas vår favorit Plura nu till Barcelona. Där sitter han under sin egen ek, byggd av vinkorkar och de katalanska syrsornas nattliga sång. Annars är allt som vanligt. ”Honom ska vi ha”, ropar den svenska nöjeseliten och reser i en aldrig sinande ström till Pluras spanska middagsbord. Med sig på resan har han förstås filmregissören Måns Herngren och rockstjärnan Maria Andersson som folierar honom likt två sällskapssjuka pikadorer. Låt festen börja. Olé! I Pluras kök Spanien får vi umgås lite längre med både Plura och hans gäster som nu stannar två kvällar. Tillsammans med Plura, Maria och Måns gör gästerna dagsutflykter till kända krogar och vingårdar för att insupa den spanska matkulturen. Sen åker de förbi de lokala marknaderna för att köpa råvaror till kvällens middag, som de tillreder medan hundarna skäller mot solen som sjunker bakom de katalanska bergen. Låter det trevligt? Det tycker gästerna också, för det är nu den långa spanska middagen börjar. Trevliga samtalsämnen avlöser varandra tills grannarna skriker latinska okvädningsord till de kvällspigga svenskarna. Det är bara Evert Taube som saknas för att bilden ska bli komplett. Veckans meny: Tapas (grillad sparris med manchego, pinchos med kabanoss och vaktelägg samt kokt långhals), grillade skaldjur med tre sorters såser och kärleksmums. Plura Jonsson, 61, är en av Sveriges största rockartister som firar 41 år med sitt Eldkvarn i år.. Norrköpingsbandet ligger bakom radioplågor som ”Kärlekens tunga”, ”Alice” och ”Fulla för kärlekens skull”. Måns Herngren, 47, slog igenom med humorserien S*M*A*S*H i SVT 1990. Men de senaste 20 åren har Måns främst gjort sig känd som producent och regissör av ett antal succéfilmer, däribland Adam & Eva och Varannan vecka. Maria Andersson sjunger i Sahara Hotnights, ett av Sveriges största rockband med hitar som ”Cheek to Cheek” och ”Drive Dead Slow”. Gäster i Pluras kök: Henrik Dorsin och Sylvia Vrethammar Henrik Schyffert och Maja Ivarsson Bo ”Kasper” Sundström och Susanne Thorson Titiyo och Helena af Sandeberg Klara Zimmergren och David Batra Markus Krunegård och Fanny Risberg Ken Ring och Adam Alsing Mauro Scocco, Melinda Kinnaman och Oscar Linnros Avsnitt: 3 av 8
Säsong 3, Avsnitt 2: (Datum: 15 juli, 2013 21:30, Längd: 49 minuter 12 sekunder) I andra avsnittet av Pluras kök Spanien kommer rockstjärnan Maja Ivarsson och komikern Henrik Schyffert på besök. Påhejade av Schyfferts rättframma frågor kantrar samtalet snart över i högst privata frågor om fisar på scenen och Majas hemliga svenska superhit. Veckans meny består av tapas, kaninpaella och Crema Catalana, där jägaren Schyffert visar hur man flår en kanin. Dessutom blir det som vanligt spontansång och samtal om livet, kärleken, trender och trams. Precis som tjuren Ferdinand drar allas vår favorit Plura nu till Barcelona. Där sitter han under sin egen ek, byggd av vinkorkar och de katalanska syrsornas nattliga sång. Annars är allt som vanligt. ”Honom ska vi ha”, ropar den svenska nöjeseliten och reser i en aldrig sinande ström till Pluras spanska middagsbord. Med sig på resan har han förstås filmregissören Måns Herngren och rockstjärnan Maria Andersson som folierar honom likt två sällskapssjuka pikadorer. Låt festen börja. Olé! I Pluras kök Spanien får vi umgås lite längre med både Plura och hans gäster som nu stannar två kvällar. Tillsammans med Plura, Maria och Måns gör gästerna dagsutflykter till kända krogar och vingårdar för att insupa den spanska matkulturen. Sen åker de förbi de lokala marknaderna för att köpa råvaror till kvällens middag, som de tillreder medan hundarna skäller mot solen som sjunker bakom de katalanska bergen. Låter det trevligt? Det tycker gästerna också, för det är nu den långa spanska middagen börjar. Trevliga samtalsämnen avlöser varandra tills grannarna skriker latinska okvädningsord till de kvällspigga svenskarna. Det är bara Evert Taube som saknas för att bilden ska bli komplett. Veckans meny: Tapas (padrones, gambas a la plancha, sniglar på katalanskt vis), kaninpaella och Crema Catalana. Plura Jonsson, 61, är en av Sveriges största rockartister som firar 41 år med sitt Eldkvarn i år.. Norrköpingsbandet ligger bakom radioplågor som ”Kärlekens tunga”, ”Alice” och ”Fulla för kärlekens skull”. Måns Herngren, 47, slog igenom med humorserien S*M*A*S*H i SVT 1990. Men de senaste 20 åren har Måns främst gjort sig känd som producent och regissör av ett antal succéfilmer, däribland Adam & Eva och Varannan vecka. Maria Andersson sjunger i Sahara Hotnights, ett av Sveriges största rockband med hitar som ”Cheek to Cheek” och ”Drive Dead Slow”. Gäster i Pluras kök: Henrik Dorsin och Sylvia Vrethammar Henrik Schyffert och Maja Ivarsson Bo ”Kasper” Sundström och Susanne Thorson Titiyo och Helena af Sandeberg Klara Zimmergren och David Batra Markus Krunegård och Fanny Risberg Ken Ring och Adam Alsing Mauro Scocco, Melinda Kinnaman och Oscar Linnros Avsnitt: 2 av 8
Säsong 3, Avsnitt 1: (Datum: 8 juli, 2013 22:00, Längd: 57 minuter 50 sekunder) Precis som tjuren Ferdinand drar allas vår favorit Plura nu till Barcelona. Där sitter han under sin egen ek, byggd av vinkorkar och de katalanska syrsornas nattliga sång. Annars är allt som vanligt. ”Honom ska vi ha”, ropar den svenska nöjeseliten och reser i en aldrig sinande ström till Pluras spanska middagsbord. Med sig på resan har han förstås filmregissören Måns Herngren och rockstjärnan Maria Andersson som folierar honom likt två sällskapssjuka pikadorer. Låt festen börja. Olé! I första avsnittet av Pluras kök Spanien kommer folkkäre komikern Henrik Dorsin och schlagerdrottningen Sylvia Vrethammar på besök. Det blir resor i deras karriärer, besök av Ove från solsidan och spontana sångutbrott. Dessutom salta samtal som får mungiporna att åka åt alla håll. I Pluras kök Spanien får vi umgås lite längre med både Plura och hans gäster som nu stannar två kvällar. Tillsammans med Plura, Maria och Måns gör gästerna dagsutflykter till kända krogar och vingårdar för att insupa den spanska matkulturen. Sen åker de förbi de lokala marknaderna för att köpa råvaror till kvällens middag, som de tillreder medan hundarna skäller mot solen som sjunker bakom de katalanska bergen. Låter det trevligt? Det tycker gästerna också, för det är nu den långa spanska middagen börjar. Trevliga samtalsämnen avlöser varandra tills grannarna skriker latinska okvädningsord till de kvällspigga svenskarna. Det är bara Evert Taube som saknas för att bilden ska bli komplett. Veckans meny: Tapas (grillad sardin, lammnjure och galicisk bläckfisk), saltinbakat lamm och Frun i husets kaka. Plura Jonsson, 61, är en av Sveriges största rockartister som firar 41 år med sitt Eldkvarn i år.. Norrköpingsbandet ligger bakom radioplågor som ”Kärlekens tunga”, ”Alice” och ”Fulla för kärlekens skull”. Måns Herngren, 47, slog igenom med humorserien S*M*A*S*H i SVT 1990. Men de senaste 20 åren har Måns främst gjort sig känd som producent och regissör av ett antal succéfilmer, däribland Adam & Eva och Varannan vecka. Maria Andersson sjunger i Sahara Hotnights, ett av Sveriges största rockband med hitar som ”Cheek to Cheek” och ”Drive Dead Slow”. Avsnitt: 1 av 8
Säsong 2, Avsnitt 8: (Datum: 1 juli, 2013 22:00, Längd: 43 minuter 10 sekunder) I säsongens sista avsnitt får Plura besök av Josefin Bornebusch och sin bästis Mauro Scocco. Dessutom dyker Felix Herngren upp och firar av säsongens sista avsnitt. Veckans tema är turkiskt och likt dansande dervischer snurrar våra vänner en sista gång djupt in i nattens trans. Fez på er! Elda på i spisen och korka upp vinet, Plura är tillbaka i köket! Och den här gången får han hjälp av filmregissören Måns Herngren, även han en stor mat- och dryckälskare. Dessutom mönstrar Maria Andersson från Sahara Hotnights på som permanent gäst. Det blir hon som står för musiken när sånglusten tränger sig på. Annars är allt sig likt. Maten står i ugnen och gästerna är på väg. Det är magisk stämning och du är inbjuden. I Pluras kök får du vara med när två av Sveriges största nöjesprofiler ställer till med middagsbjudning för sina vänner från musik- och filmvärlden. Det blir samtal om livet, kärleken, trender och trams. I Pluras kök kommer du så nära dina favoritsvenskar att det känns som att du sitter med vid middagsbordet. Smaklig spis! Veckans meny: Turkiska röror, grillad bläckfisk och seabass, samt efterrätten toscakorgar med jordgubbar. Plura Jonsson, 60, är en av Sveriges största rockartister och firade förra året 40 år med sitt band Eldkvarn. Norrköpingsbandet ligger bakom radioplågor som ”Kärlekens tunga”, ”Alice” och ”Fulla för kärlekens skull”. Under åren har Plura också gjort sig känd som en stor matlagningsentusiast och har bland annat gett ut succéboken Pluras Kokbok. Måns Herngren, 47, slog igenom med humorserien S*M*A*S*H i SVT 1990, och hade också en roll i filmen Varannan vecka. Men de senaste 20 åren har Måns främst gjort sig känd som producent och regissör av ett antal succéfilmer, däribland Adam & Eva, Varannan vecka och Klassfesten. Avsnitt: 8 av 8
Säsong 2, Avsnitt 7: (Datum: 24 juni, 2013 22:00, Längd: 43 minuter 34 sekunder) Den här veckan får Plura besök av hitmaskinen Niklas Strömstedt och teaterdrottningen Marie Göranzon. Och trot eller ej, men dagen till ära så gör vi förstås korv på den där fågeln som Niklas körde på. Veckans tema är tyskt och därför blir det ordning och reda i köket i flera minuter. Sen är kvällen i full gång med sina skavanker och oväntade infall. Prost! Elda på i spisen och korka upp vinet, Plura är tillbaka i köket! Och den här gången får han hjälp av filmregissören Måns Herngren, även han en stor mat- och dryckälskare. Dessutom mönstrar Maria Andersson från Sahara Hotnights på som permanent gäst. Det blir hon som står för musiken när sånglusten tränger sig på. Annars är allt sig likt. Maten står i ugnen och gästerna är på väg. Det är magisk stämning och du är inbjuden. I Pluras kök får du vara med när två av Sveriges största nöjesprofiler ställer till med middagsbjudning för sina vänner från musik- och filmvärlden. Det blir samtal om livet, kärleken, trender och trams. I Pluras kök kommer du så nära dina favoritsvenskar att det känns som att du sitter med vid middagsbordet. Smaklig spis! Veckans meny: Ankkorv med chutney, halstrad färsk anklever och körsbärsstrudel. Plura Jonsson, 60, är en av Sveriges största rockartister och firade förra året 40 år med sitt band Eldkvarn. Norrköpingsbandet ligger bakom radioplågor som ”Kärlekens tunga”, ”Alice” och ”Fulla för kärlekens skull”. Under åren har Plura också gjort sig känd som en stor matlagningsentusiast och har bland annat gett ut succéboken Pluras Kokbok. Måns Herngren, 47, slog igenom med humorserien S*M*A*S*H i SVT 1990, och hade också en roll i filmen Varannan vecka. Men de senaste 20 åren har Måns främst gjort sig känd som producent och regissör av ett antal succéfilmer, däribland Adam & Eva, Varannan vecka och Klassfesten. Avsnitt: 7 av 8
Säsong 2, Avsnitt 6: (Datum: 17 juni, 2013 22:00, Längd: 43 minuter 55 sekunder) Den här veckan får Plura besök av den kramgoa tatuerade Teddybjörnen Patrik Arve och svensk teaters nya stjärnskott Moa Gammel. Det blir motorsågning av is i bar överkropp och röda kinder när pratet övergår till snusk. Följ med till ett Pluras kök som den här kvällen förvandlas till en stor varm kulört lykta, eftersom veckans tema är asiatiskt. Elda på i spisen och korka upp vinet, Plura är tillbaka i köket! Och den här gången får han hjälp av filmregissören Måns Herngren, även han en stor mat- och dryckälskare. Dessutom mönstrar Maria Andersson från Sahara Hotnights på som permanent gäst. Det blir hon som står för musiken när sånglusten tränger sig på. Annars är allt sig likt. Maten står i ugnen och gästerna är på väg. Det är magisk stämning och du är inbjuden. I Pluras kök får du vara med när två av Sveriges största nöjesprofiler ställer till med middagsbjudning för sina vänner från musik- och filmvärlden. Det blir samtal om livet, kärleken, trender och trams. I Pluras kök kommer du så nära dina favoritsvenskar att det känns som att du sitter med vid middagsbordet. Smaklig spis! Veckans meny: Dumplings, ramensoppa och flamberad ananas med vaniljkokoskräm. Plura Jonsson, 60, är en av Sveriges största rockartister och firade förra året 40 år med sitt band Eldkvarn. Norrköpingsbandet ligger bakom radioplågor som ”Kärlekens tunga”, ”Alice” och ”Fulla för kärlekens skull”. Under åren har Plura också gjort sig känd som en stor matlagningsentusiast och har bland annat gett ut succéboken Pluras Kokbok. Måns Herngren, 47, slog igenom med humorserien S*M*A*S*H i SVT 1990, och hade också en roll i filmen Varannan vecka. Men de senaste 20 åren har Måns främst gjort sig känd som producent och regissör av ett antal succéfilmer, däribland Adam & Eva, Varannan vecka och Klassfesten. Avsnitt: 6 av 8
Säsong 2, Avsnitt 5: (Datum: 10 juni, 2013 22:00, Längd: 43 minuter 30 sekunder) Den här veckan får Plura besök av Tommy Körberg, som avslöjar sin fäbless för en inte helt okontroversiell krydda. Kvällens andra gäst är popkometen Miss Li som dominerade svensktoppen i fyra år. Och de bjuds bland annat på en spädgris från Segovia som lockar till många skratt. Veckans tema är nämligen Pluras favoritkök, det spanska. Olé! Elda på i spisen och korka upp vinet, Plura är tillbaka i köket! Och den här gången får han hjälp av filmregissören Måns Herngren, även han en stor mat- och dryckälskare. Dessutom mönstrar Maria Andersson från Sahara Hotnights på som permanent gäst. Det blir hon som står för musiken när sånglusten tränger sig på. Annars är allt sig likt. Maten står i ugnen och gästerna är på väg. Det är magisk stämning och du är inbjuden. I Pluras kök får du vara med när två av Sveriges största nöjesprofiler ställer till med middagsbjudning för sina vänner från musik- och filmvärlden. Det blir samtal om livet, kärleken, trender och trams. I Pluras kök kommer du så nära dina favoritsvenskar att det känns som att du sitter med vid middagsbordet. Smaklig spis! Veckans meny: Tre tapasrätter (vitlöksfrästa chiperones, stekt strömming och setas con queso Roquefort), helstekt spädgris från Segovia och citronsorbet med citrussallad. Plura Jonsson, 60, är en av Sveriges största rockartister och firade förra året 40 år med sitt band Eldkvarn. Norrköpingsbandet ligger bakom radioplågor som ”Kärlekens tunga”, ”Alice” och ”Fulla för kärlekens skull”. Under åren har Plura också gjort sig känd som en stor matlagningsentusiast och har bland annat gett ut succéboken Pluras Kokbok. Måns Herngren, 47, slog igenom med humorserien S*M*A*S*H i SVT 1990, och hade också en roll i filmen Varannan vecka. Men de senaste 20 åren har Måns främst gjort sig känd som producent och regissör av ett antal succéfilmer, däribland Adam & Eva, Varannan vecka och Klassfesten. Avsnitt: 5 av 8
Säsong 2, Avsnitt 4: (Datum: 3 juni, 2013 22:00, Längd: 44 minuter ) Den här veckan får Plura besök av folkkära filmstjärnan Helena Bergström. Och Kurt Cobains favoritrockare Ebbot Lundberg från Soundtrack of Our Lives. Tillsammans med Måns Herngren tar Helena en promenad längs minnenas stigar, och överraskas dessutom av sin ungdomskärlek som tittar in under middagen. Ebbot visar upp oanade pannkaksvändartalanger och berättar om ett läskigt italienskt fan som ser exakt ut som sin favoritsångare. I övrigt kan vi avslöja att veckans tema är franskt, bon apetit! Elda på i spisen och korka upp vinet, Plura är tillbaka i köket! Och den här gången får han hjälp av filmregissören Måns Herngren, även han en stor mat- och dryckälskare. Dessutom mönstrar Maria Andersson från Sahara Hotnights på som permanent gäst. Det blir hon som står för musiken när sånglusten tränger sig på. Annars är allt sig likt. Maten står i ugnen och gästerna är på väg. Det är magisk stämning och du är inbjuden. I Pluras kök får du vara med när två av Sveriges största nöjesprofiler ställer till med middagsbjudning för sina vänner från musik- och filmvärlden. Det blir samtal om livet, kärleken, trender och trams. I Pluras kök kommer du så nära dina favoritsvenskar att det känns som att du sitter med vid middagsbordet. Smaklig spis! Veckans meny: Grodlår till förrätt, boeuf borgignon till huvudrätt och crepes som avslutning. Fördrinken? Kir Royal, så klart. Plura Jonsson, 60, är en av Sveriges största rockartister och firade förra året 40 år med sitt band Eldkvarn. Norrköpingsbandet ligger bakom radioplågor som ”Kärlekens tunga”, ”Alice” och ”Fulla för kärlekens skull”. Under åren har Plura också gjort sig känd som en stor matlagningsentusiast och har bland annat gett ut succéboken Pluras Kokbok. Måns Herngren, 47, slog igenom med humorserien S*M*A*S*H i SVT 1990, och hade också en roll i filmen Varannan vecka. Men de senaste 20 åren har Måns främst gjort sig känd som producent och regissör av ett antal succéfilmer, däribland Adam & Eva, Varannan vecka och Klassfesten. Avsnitt: 4 av 8
Säsong 2, Avsnitt 3: (Datum: 27 maj, 2013 22:00, Längd: 43 minuter 45 sekunder) Den här veckan får Plura besök av Stockholmskungen Petter och rockkometen Adiam Dymott. Måns blir faktiskt lite svartsjuk på Petters och Pluras starka vänskap, medan Adiam berättar om sitt besök hemma hos Elton John. I veckans lunchtest styr programledarparet kosan till Hökarängen där de besöker en omtalad peruansk cevicheria. Elda på i spisen och korka upp vinet, Plura är tillbaka i köket! Och den här gången får han hjälp av filmregissören Måns Herngren, även han en stor mat- och dryckälskare. Dessutom mönstrar Maria Andersson från Sahara Hotnights på som permanent gäst. Det blir hon som står för musiken när sånglusten tränger sig på. Annars är allt sig likt. Maten står i ugnen och gästerna är på väg. Det är magisk stämning och du är inbjuden. I Pluras kök får du vara med när två av Sveriges största nöjesprofiler ställer till med middagsbjudning för sina vänner från musik- och filmvärlden. Det blir samtal om livet, kärleken, trender och trams. I Pluras kök kommer du så nära dina favoritsvenskar att det känns som att du sitter med vid middagsbordet. Smaklig spis! Veckans meny: Lammentrésallad, lammracks med svamprisotto och Måns rabarberdessert. Plura Jonsson, 60, är en av Sveriges största rockartister och firade förra året 40 år med sitt band Eldkvarn. Norrköpingsbandet ligger bakom radioplågor som ”Kärlekens tunga”, ”Alice” och ”Fulla för kärlekens skull”. Under åren har Plura också gjort sig känd som en stor matlagningsentusiast och har bland annat gett ut succéboken Pluras Kokbok. Måns Herngren, 47, slog igenom med humorserien S*M*A*S*H i SVT 1990, och hade också en roll i filmen Varannan vecka. Men de senaste 20 åren har Måns främst gjort sig känd som producent och regissör av ett antal succéfilmer, däribland Adam & Eva, Varannan vecka och Klassfesten. Avsnitt: 3 av 8
Säsong 2, Avsnitt 2: (Datum: 20 maj, 2013 22:00, Längd: 43 minuter 21 sekunder) Den här veckan av Pluras kök går i försoningens tecken när rockstjärnan Kajsa Grytt kommer hem till Plura. Det är ju inte länge sen hon skrev en öppenhjärtig bok om parets stormiga kärlekshistoria på 1980-talet. Annars så coola Plura är faktiskt lite nervös inför besöket. Dessutom kommer sociala esset Filip Hammar på besök. Han får snabbt samtalet att skena iväg mot oväntade ämnen, exempelvis hur det är att få en filmkamera uppkörd där solen aldrig skiner. Elda på i spisen och korka upp vinet, Plura är tillbaka i köket! Och den här gången får han hjälp av filmregissören Måns Herngren, även han en stor mat- och dryckälskare. Dessutom mönstrar Maria Andersson från Sahara Hotnights på som permanent gäst. Det blir hon som står för musiken när sånglusten tränger sig på. Annars är allt sig likt. Maten står i ugnen och gästerna är på väg. Det är magisk stämning och du är inbjuden. I Pluras kök får du vara med när två av Sveriges största nöjesprofiler ställer till med middagsbjudning för sina vänner från musik- och filmvärlden. Det blir samtal om livet, kärleken, trender och trams. I Pluras kök kommer du så nära dina favoritsvenskar att det känns som att du sitter med vid middagsbordet. Smaklig spis! Veckans meny: Amerikanskt tema med krabbkakor till förrätt, hamburgare till varmrätt och glass med kolasås och pekannötter som avslutning. Plura Jonsson, 60, är en av Sveriges största rockartister och firade förra året 40 år med sitt band Eldkvarn. Norrköpingsbandet ligger bakom radioplågor som ”Kärlekens tunga”, ”Alice” och ”Fulla för kärlekens skull”. Under åren har Plura också gjort sig känd som en stor matlagningsentusiast och har bland annat gett ut succéboken Pluras Kokbok. Måns Herngren, 47, slog igenom med humorserien S*M*A*S*H i SVT 1990, och hade också en roll i filmen Varannan vecka. Men de senaste 20 åren har Måns främst gjort sig känd som producent och regissör av ett antal succéfilmer, däribland Adam & Eva, Varannan vecka och Klassfesten. Gäster i Pluras kök: Petter och Adiam Dymott Helena Bergström och Ebbot Lundberg Filip Hammar och Kajsa Grytt Lasse Berghagen och Vanna Rosenberg Miss Li och Tommy Körberg Patrik Arve och Moa Gammel Niklas Strömstedt och Marie Göranzon Mauro Scocco, Josephine Bornebusch och Felix Herngren Avsnitt: 2 av 8
Säsong 2, Avsnitt 1: (Datum: 13 maj, 2013 22:00, Längd: 43 minuter 56 sekunder) Elda på i spisen och korka upp vinet, Plura är tillbaka i köket! Och den här gången får han hjälp av filmregissören Måns Herngren, även han en stor mat- och dryckälskare. Dessutom mönstrar Maria Andersson från Sahara Hotnights på som permanent gäst. Det blir hon som står för musiken när sånglusten tränger sig på. Annars är allt sig likt. Maten står i ugnen och gästerna är på väg. Det är magisk stämning och du är inbjuden. I premiären av Pluras kök kommer hyllade skådespelaren Vanna Rosenberg och folkkäre Lasse Berghagen på besök. Men det vilar en skugga över middagen. Plura har nämligen smitit från kvarterets gårdsstädning. Men Lasse Berghagen vet bot. Han rycker ut med gitarren och kör allsång med grannarna, medan Måns Herngren hugger en kvast och börjar sopa gården. I Pluras kök får du vara med när två av Sveriges största nöjesprofiler ställer till med middagsbjudning för sina vänner från musik- och filmvärlden. Det blir samtal om livet, kärleken, trender och trams. I Pluras kök kommer du så nära dina favoritsvenskar att det känns som att du sitter med vid middagsbordet. Smaklig spis! Veckans meny: Surströmmingssmörgås med nubbe. Piggvar med primörer, pepparrot och smör. Sockerkaka med chokladganache och grädde. Plura Jonsson, 60, är en av Sveriges största rockartister och firade förra året 40 år med sitt band Eldkvarn. Norrköpingsbandet ligger bakom radioplågor som ”Kärlekens tunga”, ”Alice” och ”Fulla för kärlekens skull”. Under åren har Plura också gjort sig känd som en stor matlagningsentusiast och har bland annat gett ut succéboken Pluras Kokbok. Måns Herngren, 47, slog igenom med humorserien S*M*A*S*H i SVT 1990, och hade också en roll i filmen Varannan vecka. Men de senaste 20 åren har Måns främst gjort sig känd som producent och regissör av ett antal succéfilmer, däribland Adam & Eva, Varannan vecka och Klassfesten. Gäster i Pluras kök: Petter och Adiam Dymott Helena Bergström och Ebbot Lundberg Filip Hammar och Kajsa Grytt Lasse Berghagen och Vanna Rosenberg Miss Li och Tommy Körberg Patrik Arve och Moa Gammel Niklas Strömstedt och Marie Göranzon Mauro Scocco, Josephine Bornebusch och Felix Herngren Avsnitt: 1 av 8
Säsong 2, Avsnitt 1: (Datum: 13 maj, 2013 22:00, Längd: 43 minuter 21 sekunder) Elda på i spisen och korka upp vinet, Plura är tillbaka i köket! Och den här gången får han hjälp av filmregissören Måns Herngren, även han en stor mat- och dryckälskare. Dessutom mönstrar Maria Andersson från Sahara Hotnights på som permanent gäst. Det blir hon som står för musiken när sånglusten tränger sig på. Annars är allt sig likt. Maten står i ugnen och gästerna är på väg. Det är magisk stämning och du är inbjuden. I premiären av Pluras kök kommer hyllade skådespelaren Vanna Rosenberg och folkkäre Lasse Berghagen på besök. Men det vilar en skugga över middagen. Plura har nämligen smitit från kvarterets gårdsstädning. Men Lasse Berghagen vet bot. Han rycker ut med gitarren och kör allsång med grannarna, medan Måns Herngren hugger en kvast och börjar sopa gården. I Pluras kök får du vara med när två av Sveriges största nöjesprofiler ställer till med middagsbjudning för sina vänner från musik- och filmvärlden. Det blir samtal om livet, kärleken, trender och trams. I Pluras kök kommer du så nära dina favoritsvenskar att det känns som att du sitter med vid middagsbordet. Smaklig spis! Veckans meny: Surströmmingssmörgås med nubbe. Piggvar med primörer, pepparrot och smör. Sockerkaka med chokladganache och grädde. Plura Jonsson, 60, är en av Sveriges största rockartister och firade förra året 40 år med sitt band Eldkvarn. Norrköpingsbandet ligger bakom radioplågor som ”Kärlekens tunga”, ”Alice” och ”Fulla för kärlekens skull”. Under åren har Plura också gjort sig känd som en stor matlagningsentusiast och har bland annat gett ut succéboken Pluras Kokbok. Måns Herngren, 47, slog igenom med humorserien S*M*A*S*H i SVT 1990, och hade också en roll i filmen Varannan vecka. Men de senaste 20 åren har Måns främst gjort sig känd som producent och regissör av ett antal succéfilmer, däribland Adam & Eva, Varannan vecka och Klassfesten. Gäster i Pluras kök: Petter och Adiam Dymott Helena Bergström och Ebbot Lundberg Filip Hammar och Kajsa Grytt Lasse Berghagen och Vanna Rosenberg Miss Li och Tommy Körberg Patrik Arve och Moa Gammel Niklas Strömstedt och Marie Göranzon Mauro Scocco, Josephine Bornebusch och Felix Herngren Avsnitt: 1 av 8