Rekommenderade program


Never ever (Try this at home)

Never ever (Try this at home)

Avsnittsbeskrivning Never ever (Try this at home): Köket är fullt av ofarliga saker som snabbt kan bli farliga. Saker som blir varma och saker som kan explodera – och de flesta vet inte ens om det. I Never Ever (try this at home) tar programledarna Martin Boman och Lena Sahlberg hjälp av experter för att testa några av de här farorna åt dig. 
Köket är husets farligaste plats, men exakt hur farligt är det inte många som vet. Det är så mycket som kan explodera eller sättas i brand, om du inte riktigt vet vad du gör. Exempelvis kan vanligt bakpulver, som blandas med ättiksyra, bli en mindre bomb. Vår expert Kemist-Lasse lär oss att ättiksyran släpper loss koldioxid i bakpulvret, som alltså är en gas och tar mycket plats. Stänger du då in den i en flaska och adderar vatten så exploderar det snabbt.
Om programmet: Never Ever (Try this at home) är konsumentjournalistik när den är som bäst. Våra programledare har nämligen fått ett helt hus – fullt utrustat – för att de på riktigt ska kunna testa en del av de faror som lurar i ett hem. Naturligtvis hela tiden med säkerhetspersonal och experter på plats.
Datum: 13 oktober, 2013 19:00
Längd: 21 minuter 57 sekunder

Avsnitt från Never ever (Try this at home)

Säsong 1, Avsnitt 3: (Datum: 22 september, 2013 19:00, Längd: 21 minuter 53 sekunder) Många är vi som har våra reservdäck lutande mot väggen i ett helt vanligt garage. Få vet dock att brinnande bildäck kan förvandlas till en giftfälla på bara några minuter. Så hur gör man egentligen om elden bryter ut? Våra programledare Martin Boman och Lena Sahlberg fick uppgiften att ta reda på det med hjälp av experter. Never Ever (Try this at home) är konsumentjournalistik när den är som bäst. Våra programledare har nämligen fått ett helt hus – fullt utrustat – för att de på riktigt ska kunna testa en del av de faror som lurar i ett hem. Med säkerhetsteamet i form av brandförsvaret på plats får de denna vecka bland annat uppgiften att sätta eld på ett bildäck. Just gummidäck är nämligen en av de farligaste giftfällor som finns i ett vanligt hushåll. På bara några minuter fylls vardagsrummet med tjock svart rök och brandförsvaret får rycka ut. – Det här är väldigt obra att andas in, säger också brandmannen på plats. Att man slarvar i hemmet och gärna vill laga sina saker själv leder ofta till problem. Att tjuvkoppla lite el för att man inte orkar betala en elektriker eller ta fram lödkolven för att laga en bensinmotor är oftast en dålig idé. Sånt här vet Never Ever-gänget och tar sig även an uppgiften att testa hur farligt det kan bli med elprodukter i badrummet. Till vardags leder Martin Boman morgonshowen Rivstart i Bandit Radio. Nu tar han klivet ut ur radioskuggan och får sitt eget program i TV6, tillsammans med nykomlingen Lena Sahlberg.