Rekommenderade program


Never ever (Try this at home)

Never ever (Try this at home)

Avsnittsbeskrivning Never ever (Try this at home): Vem har inte drömt om att kasta slägga i vardagsrummet? Eller kanske slunga iväg ett spjut genom hallen och ut genom ytterdörren? I Never Ever (Try this at home) testar våra programledare sporter som friidrott, ishockey och motorsport inomhus. 
I veckans Never Ever (Try this at home) testar våra programledare Lena Sahlberg och Martin "Bollnäs-Martin" Boman att sporta på ett annorlunda sätt. Nämligen inomhus. Bara så att du själv ska slippa testa vad som händer när exempelvis en friidrottsslägga viner genom vardagsrummet med full kraft. Kanske är du dock mer inne på ishockey? Lugn. Vi testar det med. Lena och Martin svidar om till full ishockeymundering och testar att skjuta slagskott i vardagsrummet.
Om programmet: Never Ever (Try this at home) är konsumentjournalistik när den är som bäst. Våra programledare har nämligen fått ett helt hus – fullt utrustat – för att de på riktigt ska kunna testa en del av de faror som lurar i ett hem. Naturligtvis hela tiden med säkerhetspersonal och experter på plats.
Datum: 6 oktober, 2013 19:00
Längd: 21 minuter 52 sekunder

Avsnitt från Never ever (Try this at home)

Säsong 1, Avsnitt 3: (Datum: 22 september, 2013 19:00, Längd: 21 minuter 53 sekunder) Många är vi som har våra reservdäck lutande mot väggen i ett helt vanligt garage. Få vet dock att brinnande bildäck kan förvandlas till en giftfälla på bara några minuter. Så hur gör man egentligen om elden bryter ut? Våra programledare Martin Boman och Lena Sahlberg fick uppgiften att ta reda på det med hjälp av experter. Never Ever (Try this at home) är konsumentjournalistik när den är som bäst. Våra programledare har nämligen fått ett helt hus – fullt utrustat – för att de på riktigt ska kunna testa en del av de faror som lurar i ett hem. Med säkerhetsteamet i form av brandförsvaret på plats får de denna vecka bland annat uppgiften att sätta eld på ett bildäck. Just gummidäck är nämligen en av de farligaste giftfällor som finns i ett vanligt hushåll. På bara några minuter fylls vardagsrummet med tjock svart rök och brandförsvaret får rycka ut. – Det här är väldigt obra att andas in, säger också brandmannen på plats. Att man slarvar i hemmet och gärna vill laga sina saker själv leder ofta till problem. Att tjuvkoppla lite el för att man inte orkar betala en elektriker eller ta fram lödkolven för att laga en bensinmotor är oftast en dålig idé. Sånt här vet Never Ever-gänget och tar sig även an uppgiften att testa hur farligt det kan bli med elprodukter i badrummet. Till vardags leder Martin Boman morgonshowen Rivstart i Bandit Radio. Nu tar han klivet ut ur radioskuggan och får sitt eget program i TV6, tillsammans med nykomlingen Lena Sahlberg.