Rekommenderade program


Never ever (Try this at home)

Never ever (Try this at home)

Avsnittsbeskrivning Never ever (Try this at home): Kan man ha en häst i vardagsrummet? Pippi Långstrump klarade det. Så varför inte?
Vår programledare Martin Boman klädde ut sig till Pippi och testade att leva barnens drömliv – med vattenpistoler inomhus, en fullstor hoppborg i ett litet rum och eld i skorstenen. 
Never Ever (Try this at home) är konsumentjournalistik när den är som bäst. Våra programledare har nämligen fått ett helt hus – fullt utrustat – för att de på riktigt ska kunna testa en del av de faror som lurar i ett hem. Den här gången vill de testa på att leva barnens drömliv. Men en häst i vardagsrummet har sina nackdelar. Se till att först skaffa heltäckningsmattor i alla rum så att hästen inte halkar. Och så får du nog räkna med att det kommer sticka lite i näsan av all doft. I ett annat rum blåser man upp en fullstor hoppborg, så att väggarna nästan får ge vika. Vidare måste de såklart testa vad som kan hända om man fyller en vattenpistol med bensin. Det skulle väl ett barn kunna göra?
Till vardags leder Martin Boman morgonshowen Rivstart i Bandit Radio. Nu tar han klivet ut ur radioskuggan och får sitt eget program i TV6, tillsammans med nykomlingen Lena Sahlberg.
Datum: 29 september, 2013 19:00
Längd: 22 minuter 1 sekund

Avsnitt från Never ever (Try this at home)

Säsong 1, Avsnitt 3: (Datum: 22 september, 2013 19:00, Längd: 21 minuter 53 sekunder) Många är vi som har våra reservdäck lutande mot väggen i ett helt vanligt garage. Få vet dock att brinnande bildäck kan förvandlas till en giftfälla på bara några minuter. Så hur gör man egentligen om elden bryter ut? Våra programledare Martin Boman och Lena Sahlberg fick uppgiften att ta reda på det med hjälp av experter. Never Ever (Try this at home) är konsumentjournalistik när den är som bäst. Våra programledare har nämligen fått ett helt hus – fullt utrustat – för att de på riktigt ska kunna testa en del av de faror som lurar i ett hem. Med säkerhetsteamet i form av brandförsvaret på plats får de denna vecka bland annat uppgiften att sätta eld på ett bildäck. Just gummidäck är nämligen en av de farligaste giftfällor som finns i ett vanligt hushåll. På bara några minuter fylls vardagsrummet med tjock svart rök och brandförsvaret får rycka ut. – Det här är väldigt obra att andas in, säger också brandmannen på plats. Att man slarvar i hemmet och gärna vill laga sina saker själv leder ofta till problem. Att tjuvkoppla lite el för att man inte orkar betala en elektriker eller ta fram lödkolven för att laga en bensinmotor är oftast en dålig idé. Sånt här vet Never Ever-gänget och tar sig även an uppgiften att testa hur farligt det kan bli med elprodukter i badrummet. Till vardags leder Martin Boman morgonshowen Rivstart i Bandit Radio. Nu tar han klivet ut ur radioskuggan och får sitt eget program i TV6, tillsammans med nykomlingen Lena Sahlberg.