Rekommenderade program


Never ever (Try this at home)

Never ever (Try this at home)

Avsnittsbeskrivning Never ever (Try this at home): Glöm krångliga partytält och dyra gasolgrillar. När du redan har bokat grillfesten och det regnar ute så är det en kemist som snabbast sätter fyr på biffen.
Det är mycket som kan gå fel när man har grillfest. Inte minst vädret. I veckans avsnitt av Never Ever (Try this at home) har programledarna Lena Sahlberg och Martin ”Bollnäs-Martin” Boman därför testat ett gäng alternativa sätt att få till elden när det krisar. Det här är dock långt ifrån ofarligt för den ovane kemisten, så vi kan inte rekommendera någon att testa utan en expert.
Vår expert heter kemist-Lasse och kan det mesta. Bland annat hur man blandar till en fin liten aluminiumtermit – en cocktail bland annat bestående av aluminiumpulver. Den här lilla saken får snabbt fart på din grill. Så pass mycket att inte ens en rejäl skopa vatten kan få den att slockna. Frågan är väl bara om våra två programledare kan hantera explosionen?
Till vardags leder Martin Boman morgonshowen Rivstart i Bandit Radio. Nu tar han klivet ut ur radioskuggan och får sitt eget program i TV6, tillsammans med nykomlingen Lena Sahlberg.
Datum: 15 september, 2013 19:00
Längd: 22 minuter 7 sekunder

Avsnitt från Never ever (Try this at home)

Säsong 1, Avsnitt 3: (Datum: 22 september, 2013 19:00, Längd: 21 minuter 53 sekunder) Många är vi som har våra reservdäck lutande mot väggen i ett helt vanligt garage. Få vet dock att brinnande bildäck kan förvandlas till en giftfälla på bara några minuter. Så hur gör man egentligen om elden bryter ut? Våra programledare Martin Boman och Lena Sahlberg fick uppgiften att ta reda på det med hjälp av experter. Never Ever (Try this at home) är konsumentjournalistik när den är som bäst. Våra programledare har nämligen fått ett helt hus – fullt utrustat – för att de på riktigt ska kunna testa en del av de faror som lurar i ett hem. Med säkerhetsteamet i form av brandförsvaret på plats får de denna vecka bland annat uppgiften att sätta eld på ett bildäck. Just gummidäck är nämligen en av de farligaste giftfällor som finns i ett vanligt hushåll. På bara några minuter fylls vardagsrummet med tjock svart rök och brandförsvaret får rycka ut. – Det här är väldigt obra att andas in, säger också brandmannen på plats. Att man slarvar i hemmet och gärna vill laga sina saker själv leder ofta till problem. Att tjuvkoppla lite el för att man inte orkar betala en elektriker eller ta fram lödkolven för att laga en bensinmotor är oftast en dålig idé. Sånt här vet Never Ever-gänget och tar sig även an uppgiften att testa hur farligt det kan bli med elprodukter i badrummet. Till vardags leder Martin Boman morgonshowen Rivstart i Bandit Radio. Nu tar han klivet ut ur radioskuggan och får sitt eget program i TV6, tillsammans med nykomlingen Lena Sahlberg.