Rekommenderade program


Never ever (Try this at home)

Never ever (Try this at home)

Avsnittsbeskrivning Never ever (Try this at home): Högtider som jul och nyår är bland de farligaste tiderna på hela året. Tända ljus och fyrverkerier är bara två saker som varje år vållar oss stora skador. I säsongsavslutningen av Never Ever (Try this at home) testar vi hur snabbt det går för ett dukat bord att ta eld. Och exakt hur illa det går med fyrverkerier inomhus. 
Never Ever (Try this at home) är konsumentjournalistik när den är som bäst. Våra programledare har nämligen fått ett helt hus – fullt utrustat – för att de på riktigt ska kunna testa en del av de faror som lurar i ett hem. Naturligtvis hela tiden med säkerhetspersonal och experter på plats. Programmet leds av Martin "Bollnäs-Martin" Boman som till vardags har sin egen morronshow på Bandit radio och nykomlingen Lena Sahlgren.
Datum: 20 oktober, 2013 19:00
Längd: 22 minuter 36 sekunder

Avsnitt från Never ever (Try this at home)

Säsong 1, Avsnitt 3: (Datum: 22 september, 2013 19:00, Längd: 21 minuter 53 sekunder) Många är vi som har våra reservdäck lutande mot väggen i ett helt vanligt garage. Få vet dock att brinnande bildäck kan förvandlas till en giftfälla på bara några minuter. Så hur gör man egentligen om elden bryter ut? Våra programledare Martin Boman och Lena Sahlberg fick uppgiften att ta reda på det med hjälp av experter. Never Ever (Try this at home) är konsumentjournalistik när den är som bäst. Våra programledare har nämligen fått ett helt hus – fullt utrustat – för att de på riktigt ska kunna testa en del av de faror som lurar i ett hem. Med säkerhetsteamet i form av brandförsvaret på plats får de denna vecka bland annat uppgiften att sätta eld på ett bildäck. Just gummidäck är nämligen en av de farligaste giftfällor som finns i ett vanligt hushåll. På bara några minuter fylls vardagsrummet med tjock svart rök och brandförsvaret får rycka ut. – Det här är väldigt obra att andas in, säger också brandmannen på plats. Att man slarvar i hemmet och gärna vill laga sina saker själv leder ofta till problem. Att tjuvkoppla lite el för att man inte orkar betala en elektriker eller ta fram lödkolven för att laga en bensinmotor är oftast en dålig idé. Sånt här vet Never Ever-gänget och tar sig även an uppgiften att testa hur farligt det kan bli med elprodukter i badrummet. Till vardags leder Martin Boman morgonshowen Rivstart i Bandit Radio. Nu tar han klivet ut ur radioskuggan och får sitt eget program i TV6, tillsammans med nykomlingen Lena Sahlberg.