Rekommenderade program


Min stora lata familj

Min stora lata familj

Avsnittsbeskrivning Min stora lata familj: Kostrådgivaren Camilla Rova har en hård nöt att knäcka med en sockerberoende familj vars enda relation just nu är att ligga i varsin soffa och kolla på TV. Pappa Uffe somnar på soffan varje kväll. Mamma Åsa har problem att få tiden att räcka till. Sonen Max, 10 år, vill gärna spela pingis med familjen, men det är ingen som orkar. Träningscoach Martin tar med hela familjen till ett äventyrsbad där de kan simma och röra på sig. Det visar sig att familjen hamnat i en negativ spiral och att de har dåliga självbilder. Camilla tvingar dem att säga positiva saker till varandra och sig själva. Något som visar sig svårare än de tror. Avsnitt 8 av 8.
Datum: 1 augusti, 2013 20:00
Längd: 42 minuter 44 sekunder

Avsnitt från Min stora lata familj

Säsong 1, Avsnitt 4: (Datum: 4 juli, 2013 20:00, Längd: 42 minuter 51 sekunder) Mamma Camilla har tidigare varit aktiv och sysslat med olika sporter, men lider nu av övervikt. – Jag mår skitdåligt. Jag orkar ingenting, säger hon mellan tårarna. Yngsta barnen Rasmus 13 år, och Linus 12 år, vill gå upp i vikt, röra sig och äta bättre: – Jag blir besviken när de kommer hem och lägger fram en pizza på bordet. Kan vi inte bara skala lite potatis och göra fisk eller någonting? säger Linus. – När man blir stor vill man ju inte sitta i en soffa och äta pizza hela tiden. Det vill inte jag i alla fall, fortsätter han. När kostrådgivare Camilla Rova tittar närmare i familjens kök blir det uppenbart vad som är en stor del av problemet. Kylskåp och skafferi bjuder på grädde i mängder, mättade fetter och kolhydrater. Maten behöver anpassas efter mamma Camillas och pappa Johans behov att tappa några kilon och barnens behov av mer energi för att växa. Kostrådgivare Camilla visar familjen några mer hälsosamma alternativ i köket och ger dem en kostplan att följa. – De äter under all kritik. Det är mycket chips, och grädde i allt. De rör sig ingenting, säger träningscoach Martin Lidberg. Martin testar familjens kondition på den obligatoriska hinderbanan och det blir med katastrofala resultat. Martin lägger upp ett träningsprogram som innefattar styrketräning för att barnen ska kunna bygga upp ett starkt skelett. Dessutom blir det ett besök till idrottshallen för ett tufft första pass badminton för hela familjen. Nu gäller det att de sköter träningen och får in den som en naturlig del i vardagen. När Sofia Rågenklint gör ett återbesök tre månader senare är familjen betydligt gladare, mer aktiv och hälsosam. Avsnitt 4 av 8.
Säsong 1, Avsnitt 1: (Datum: 13 juni, 2013 20:00, Längd: 42 minuter 54 sekunder) Kakor, chips, läsk, pizza och öl. Orkeslöshet och inaktivitet. I Min stora lata familj träffar Sofia Rågenklint familjer som vill ha professionell hjälp med att ändra livsstil och må bättre. Träningscoachen Martin Lidberg och kostrådgivaren Camilla Rova tar sig an familjerna och hjälper dem till en sund och långsiktig förändring. Under tre månader följer vi familjernas med- och motgångar. – Jag vill att mina kids ska vara sunda och må bra, säger tvåbarnsmamman Jessica Darbom i premiäravsnittet. En osund livsstil drabbar ofta hela familjen. I Min stora lata familj är det dags för dramatiska förändringar. Familjen Darbom vill ha hjälp av TV3s team att bryta sina dåliga vanor. Fredagsmys har blivit ”fem dagar i veckan-mys” och familjen skyller på ren lathet. Mamma Jessica är känsloätare och plågas av dåligt samvete över att ha fört över sitt beteende på barnen: Saga 13 år och Maja 10 år. Ur skafferiet rensar kostrådgivaren Camilla Rova ut stora mängder chips, läsk, kakor, öl och färdigmat. Familjen ska hitta tillbaka till god hälsa bland annat genom naturliga råvaror och tallriksmodellen. Träningscoachen Martin Lidberg sätter ihop ett träningsprogram som ska få fart på familjen och väcka träningsglädje: promenader, simning, löpning, basket, ridning och cykling. När programledare Sofia Rågenklint gör ett återbesök efter tre månader är det en betydligt hälsosammare och mer harmonisk familj som träder fram. Och pappa Anders har ett nytt mål: – Jag siktar på Marathon nästa år. Inget snack om saken. Avsnitt 1 av 8.