Rekommenderade program


Livet blir bättre

Livet blir bättre

Avsnittsbeskrivning Livet blir bättre: Ken Ring är en av Sveriges största hiphopartister. Idag har han en stor familj och äger en gigantisk gård i Kenya. Men vägen dit har varit både mörk och krokig. Han växte upp i en kriminell miljö i Hässelby. När han var 7 år fick hans mamma svår cancer. Och när han som 14-åring åkte till Kenya för att begrava sin mamma fick han veta av socialtjänsten att han inte fick komma hem. Trots att Ken var ett barn tvingades han ta sig till Sverige på egen hand. Där började ett destruktivt liv.
- Av mina tjugo barndomsvänner är kanske tolv i livet idag, åtta sitter inne och två är heroinmissbrukare, säger han.
Om Livet blir bättre:
Många barn får en tuff start i livet. Ett av sju svenska barn utsätts för våld i hemmet. Mer än 11 000 barn mobbas dagligen. Varje år tar 50 barn livet av sig. Det är nästan ett barn i veckan. I Livet blir bättre möter Renée Nyberg kända svenskar som berättar sina djupt personliga och smärtsamma erfarenheter som barn. Men det är också en berättelse om hur de har lyckats vända sina motgångar till styrka. Deras gemensamma mål är att förmedla hopp till utsatta barn. I den här programserien är budskapet enkelt: Ge inte upp, livet blir bättre.
Avsnitt 6 av 6.
Datum: 13 maj, 2013 20:00
Längd: 42 minuter 51 sekunder

Avsnitt från Livet blir bättre

Säsong 3, Avsnitt 4: (Datum: 29 april, 2013 20:00, Längd: 44 minuter ) Magnus Hedman hade allt men spelade bort det i livets lotteri. I Livet blir bättre följer Renée Nyberg med honom från uppväxten i fattiga Vårby via miljonregnet i Glasgow och tillbaka till ett liv raserat av missbruk och dåliga beslut. Idag har Magnus rest sig upp igen och lever för sina barn. - Nu är det människan och inte fotbollsspelaren Magnus som mår bra. Magnus Hedman är en av Sveriges mest framgångsrika fotbollsspelare genom tiderna. Han tjänade mångmiljonbelopp i storklubbar som Chelsea och Celtic, han vann Guldbollen och deltog i flera VM och EM som svenska landslagets förstemålvakt. Dessutom levde han i ett omsusat äktenskap med tv-profilen och mamman till hans två barn Magdalena Graaf. Men när karriären tog slut kom tomheten. Vilka segrar skulle Magnus sträva efter nu? Sakta men säkert började självkänslan att sippra ner i tomheten. Han fick allt mer ångest och till sist började Magnus döva smärtan med amfetamin. Den första dosen tog han i en kopp kaffe i Falsterbo. - Sekunden som jag tar den där koppen till läpparna sviker jag allt jag har stått för i mitt liv. Amfetaminet var början på ett sällan skådat ras – från stjärnorna rätt ner i dyn. När fallet var slut hade Magnus dömts för doping- och sexköpsbrott. Han hade högar med räkningar från inkassoföretag och kronofogden hemma. Han hade blivit av med alla sina jobb, bland annat på TV4, samtidigt som proffspengarna var slut. Men det var också början på vändningen. Med hjälp av sina barndomsvänner från Vårby gård reste han sig upp och började leva för sina barn och för ett liv bortanför stjärnglansen. Det första steget var att acceptera och stå för sina misstag. - Sanningen är oerhört kraftfull, den gör ont, säger han. Om Livet blir bättre: Många barn får en tuff start i livet. Ett av sju svenska barn utsätts för våld i hemmet. Mer än 11 000 barn mobbas dagligen. Varje år tar 50 barn livet av sig. Det är nästan ett barn i veckan. I Livet blir bättre möter Renée Nyberg kända svenskar som berättar sina djupt personliga och smärtsamma erfarenheter som barn. Men det är också en berättelse om hur de har lyckats vända sina motgångar till styrka. Deras gemensamma mål är att förmedla hopp till utsatta barn. I den här programserien är budskapet enkelt: Ge inte upp, livet blir bättre. Avsnitt 4 av 6.
Säsong 3, Avsnitt 3: (Datum: 22 april, 2013 20:00, Längd: 43 minuter 9 sekunder) När komikern Özz Nûjen var åtta år tvingades han fly genom ett minfält mitt i natten. Då hade han sett sin pappa knäckas av arméns tortyr. Orsaken: Pappan är kurd. De hemska upplevelserna satte djupa spår i Özz, spår som förföljde honom hela uppväxten. Tillsammans med Renée Nyberg reser Özz till norra Irak och besöker Kurdistans södra del. Bara minfältet skiljer honom från barndomens landskap. Idag är Özz Nûjen en hyllad svensk komiker och skådespelare. Han har spelat för utsålda hus med succéföreställningen Dålig stämning. Men livet kunde ha sett annorlunda ut. När Özz var åtta år tvingades han fly från den kurdiska delen av Turkiet. Özz pappa, som var kurdisk motståndsman, hade försvunnit spårlöst efter att ha blivit torterad i fängelse. Nu började en förtvivlad tid, och familjen visste inte ens om deras far var i livet. Efter många månader hörde han till slut av sig, men inte med ett lätt besked. Han befann sig i Sverige och ville att mamman och de fyra barnen skulle fly från Turkiet över den tungt befästa turkiska gränsen. Om Livet blir bättre: Många barn får en tuff start i livet. Ett av sju svenska barn utsätts för våld i hemmet. Mer än 11 000 barn mobbas dagligen. Varje år tar 50 barn livet av sig. Det är nästan ett barn i veckan. I Livet blir bättre möter Renée Nyberg kända svenskar som berättar sina djupt personliga och smärtsamma erfarenheter som barn. Men det är också en berättelse om hur de har lyckats vända sina motgångar till styrka. Deras gemensamma mål är att förmedla hopp till utsatta barn. I den här programserien är budskapet enkelt: Ge inte upp, livet blir bättre. Avsnitt 3 av 6.
Säsong 3, Avsnitt 2: (Datum: 15 april, 2013 20:00, Längd: 43 minuter ) På kort tid rasade allt för Camilla Henemark, då hon gick från firad världsstjärna till utblottad och hemlös. Hon tvingades bo i tvättstugor och under en ramp i Rålambshovsparken. Orsaken stavas missbruk och psykisk sjukdom. När det var som värst var Camilla minuter från att kasta sig ut från Västerbron. – Jag insåg att om jag ramlade i vattnet och drunknade skulle det dröja ett år innan någon ens saknade mig. Camilla Henemark är det närmaste vi kommer en svensk Ikaros. Hon låg etta på listorna i 29 länder med Army of Lovers, gick visningar för Gaultier i Paris och badade i pengar. Privat var hon gift med artisten Johan Renck, idag stjärnregissör, och bodde ståndsmässigt i centrala Stockholm. Men när hon en dag plötsligt fick sparken från Army of Lovers började raset. Den negativa spiralen ledde till separation, missbruk, psykisk sjukdom och till sist total ensamhet och hemlöshet. När det var som värst bodde hon med andra hemlösa under en skateboardramp i Rålambshovsparken på Kungsholmen. Andra kvällar sov hon i tvättstugan i sitt gamla bostadshus. Camilla bestämde sig för att göra sig av med allt och avsluta det här livet. I kvällens Livet blir bättre berättar hon om sina svåra år och hur allting vände tack vare en nära vän som var envis när det var som jobbigast att umgås med Camilla. Om Livet blir bättre: Många barn får en tuff start i livet. Ett av sju svenska barn utsätts för våld i hemmet. Mer än 11 000 barn mobbas dagligen. Varje år tar 50 barn livet av sig. Det är nästan ett barn i veckan. I Livet blir bättre möter Renée Nyberg kända svenskar som berättar sina djupt personliga och smärtsamma erfarenheter som barn. Men det är också en berättelse om hur de har lyckats vända sina motgångar till styrka. Deras gemensamma mål är att förmedla hopp till utsatta barn. I den här programserien är budskapet enkelt: Ge inte upp, livet blir bättre. Avsnitt 2 av 6.
Säsong 3, Avsnitt 1: (Datum: 8 april, 2013 20:00, Längd: 43 minuter 2 sekunder) I ett decennium förnekade artisten Andreas Lundstedt för sig själv och sin omgivning att han hade HIV. Nu berättar han om de tumultartade åren som var nära att knäcka honom. – En dag fanns det knark mitt framför näsan på mig och jag tänkte att det här är en perfekt lösning för mig. Nu kan jag fly. I säsongspremiären av Livet blir bättre träffar Renée Nyberg artisten Andreas Lundstedt som under tio tuffa år höll HIV-diagnosen hemlig för sin omgivning. – Slarvat med kondom tror jag väl alla gjort någon gång. Och det räcker med en gång. Och man tänker: äh, det händer inte mig. I slutet av 90-talet, innan han fyllt 30, fick Andreas vad han trodde var en dödsdom. Han var smittad med det fruktade viruset HIV. Han började planera sin egen begravning. I ett helt decennium höll han diagnosen hemlig för sin omgivning, även för sin närmaste familj. – Jag vågade inte berätta för jag kände sådan fruktansvärd skam, säger han. Andreas mådde sämre och sämre och flydde verkligheten med hjälp av droger. Samtidigt fick han sin drömroll i Saturday Night Fever på Oscarsteatern. Hans läkare larmade om att hans värden försämrats då han misskött sin medicinering. Till slut kraschade allt. Nu vill Andreas berätta sin historia. Om hur han hittat tillbaka till lyckan och accepterat sig själv helt och fullt så att livet också blivit bättre. Avsnitt 1 av 6.