Rekommenderade program


Kändishoppet

Kändishoppet

Avsnittsbeskrivning Kändishoppet: Finalyra i Kändishoppet! Vinnaren om finalhoppet, och kära återseenden av alla deltagarna i programmet. Och Ellen Bergström gör en kupp.


| Läs mer om Kändishoppet på tv3.se
| #Kändishoppet på twitter
Datum: 29 september, 2013 20:10
Längd: 10 minuter 37 sekunder

Avsnitt från Kändishoppet

Säsong 2, Avsnitt 8: (Datum: 22 september, 2013 20:00, Längd: 42 minuter 53 sekunder) Det är dags för semifinal i Kändishoppet och deltagarna börjar bli rejält slitna. Både mentalt och fysiskt. Dessutom kan nu minsta misstag kosta dem en plats i finalen. – Jag är ganska så slutkörd nu, säger den tidigare X-games vinnaren Jon Olsson. I förra veckans program imponerades vi av den kompromisslösa Frank Anderssons vilja att vinna allt. När det nu är dags för semifinal ska fyra hoppare bli tre – och samtliga semifinalister behöver ge precis allt för att inte slås ut i den tuffa konkurrensen. Samtidigt börjar den hårda träningen och psykiska pressen nu ta ut sin rätt på våra kändishoppare. – Man är fysiskt och psykiskt trött. Det är svårt att pusha sig själv nu, säger Linus Thörnblad. Som om inte det här räckte visar det sig också att Frank Andersson drabbats av hög feber under veckan och tvingats avstå all träning. – Jag måste ändå hoppa på tävlingen, man får kurera sig tillfälligt och köra. Det går inte att hoppa av nu, säger Frank. I semifinalen tävlar Frank Andersson, Jon Olsson, Ellen Bergström och Linus Thörnblad. Om programmet: Programledare är Adam Alsing och Carin da Silva. Expertkommentator denna säsong är Anna Lindberg-Steén som tävlat i simhopp och tagit många medaljer i både SM och EM. Mamma Ulrika Knape, OS-drottningen i simhopp, ger denna säsong specialutmaningar till alla deltagare. Kändishoppet är inspelat i Gustavsviksbadet i Örebro.
Säsong 2, Avsnitt 6: (Datum: 8 september, 2013 20:00, Längd: 42 minuter 49 sekunder) Det är finalveckor i Kändishoppet. Då förväntar sig den förra OS-finalisten i simhopp Anna Lindberg-Steén betydligt mer av Linus Thörnblad. – Han är idrottsman och har jobbat med sin kropp i hela sitt liv. Jag förväntar mig mer kroppskontroll, säger hon i programmet. Linus Thörnblad har en lång karriär bakom sig som höjdhoppare, med flera VM-medaljer inomhus i prisskåpet. Men i Kändishoppet har han hittills blandat och gett. Efter Anna Lindberg-Steéns kritik menar Thörnblad att han har en del mot sig redan från start. På grund av sitt utseende. – Min look har en negativ effekt. Jag ser bättre ut än vad jag är. Jag ser ju ut att vara sjukt grym, säger Thörnblad. Finalveckor i Kändishoppet betyder att det nu bara är sex hoppare kvar. De två med sämst poäng efter sina individuella hopp tvingas göra upp i ”Ulrika Knapes utmaning”. En direkt duell där vår gamla OS-guldmedaljör bestämmer svårighetsgrad och hopp. Den kändis-hoppare som får sämst poäng i duellen tvingas sedan att hänga upp handduken och lämna programmet. Om programmet: Programledare är Adam Alsing och Carin da Silva. Expertkommentator denna säsong är Anna Lindberg-Steén som tävlat i simhopp och tagit många medaljer i både SM och EM. Mamma Ulrika Knape, OS-drottningen i simhopp, ger denna säsong specialutmaningar till alla deltagare. Kändishoppet är inspelat i Gustavsviksbadet i Örebro.
Säsong 2, Avsnitt 5: (Datum: 1 september, 2013 20:00, Längd: 42 minuter 54 sekunder) Efter en tuff kvalvecka är det dags för åtta deltagare att tävla vidare i finalupptakten. Och det blir en händelserik omgång. Frank Andersson avslöjar sin hemliga taktik, Jon Olsson bjuder på våghalsig träning, Linus Thörnblad strippar och Josefin Crafoord börjar gråta. I kvällens avsnitt tvingas ännu en deltagare lämna Kändishoppet. Efter en rafflande kvalvecka väntar nu fem veckors tävling som avslutas med en spännande final i Kändishoppet. I kvällens avsnitt tävlar Frank Andersson, Josefin Crafoord, Jon Olsson, Jessica Folcker, Linus Thörnblad, Ellen Bergström, Magdalena Kowalczyk och Per Fosshaug. I första omgången får alla deltagare hoppa varsitt simhopp som de valt tillsammans med sin tränare. De två som får lägst poäng får hoppa i Ulrikas utmaning. Där är det vinna eller försvinna som gäller. Josefin Crafoord har aldrig vågat hoppa från femman tidigare och ska nu göra det i tävling. Jon Olsson har haft svårt att få till träningstillfällen och visar att han passat på att hoppa ute i det fria – i Norge. Ska han nu slå sitt poängrekord från förra veckan? Frank Andersson har en speciell taktik i tävlingen och satsar i kväll på ett avancerat hopp. Programledare är Adam Alsing och Carin da Silva. Expertkommentator denna säsong är Anna Lindberg-Steén som tävlat i simhopp och tagit många medaljer i både SM och EM. Mamma Ulrika Knape, OS-drottningen i simhopp, ger denna säsong specialutmaningar till alla deltagare. Kändishoppet är inspelat i Gustavsviksbadet i Örebro
Säsong 1, Avsnitt 4: (Datum: 9 april, 2013 20:00, Längd: 1 timme 4 minuter 37 sekunder) Från början var de åtta ivriga hoppare – ikväll blir en av dem vinnare av Kändishoppet. Finalen blir dramatisk när en deltagare tvingas hoppa av i sista stund. Dessutom urartar ett synkrohopp där de två tävlande landar på varandra. I sista avsnittet nollställs poängen och de fyra finalisterna börjar om från noll. Det finns med andra ord inga utrymmen för magplask. En rak pik är vägen till vinst. Från början var det åtta ivriga hoppare. Nu är de bara fyra, snudd på proffs, kvar som ska göra upp om finalplatserna. Ikväll nollställs poängen så ingen av deltagarna kan vila på gamla meriter. De gör först varsitt hopp – det måste vara ett hopp de inte gjort tidigare i tävlingen. Efter solohoppen blir det synkrohopp. Den som då har lägst antal poäng måste lämna bassängen medan de sista tre gör upp om guld, silver och brons i Kändishoppet. De tävlande gör upp med respektive tränare om vilket hopp de satsar på för att vinna. Ett litet misstag kan kosta segern och detta blir deltagarna smärtsamt medvetna om när de kastar sig ut med vågade hopp i jakt på höga poäng. Tobbe Blom, Jörgen Kruth, Rami Shaaban och Emma Igelström är i final i Kändishoppet. Men efter att en av deltagarna blivit sjuk och blivit avrådd av läkare att tävla får Matte Karlsson hoppa in och ta en av finalplatserna. Kändishoppet är inspelat i Gustavsviksbadet i Örebro. Programledare är Adam Alsing och Carin da Silva. Avsnitt 4 av 4.
Säsong 1, Avsnitt 3: (Datum: 2 april, 2013 20:00, Längd: 1 timme 5 minuter 53 sekunder) Dags för semifinal i Kändishoppet och nu finns det inte utrymme för fadäser eller fallande sjökor. De tre hoppare med högst totalpoäng efter kvällens solohopp är direktkvalificerade till finalen. Detta gör att alla vågar sig upp på högre höjder och större utmaningar. Två deltagare tar sig an den största utmaningen – att hoppa från tio meter. Sex hoppare är kvar. De tre hoppare med högst totalpoäng efter kvällens solohopp går direkt till finalen nästa vecka. Den som har lägst poäng åker ut direkt. De som ligger på fjärde och femte plats måste duellera om en den sista finalplatsen. I semifinalen tävlar Emma Igelström, Tobbe Blom, Rami Shaaban, Linda Thelenius, Matte Karlsson och Jörgen Kruth. Emma Igelström fick högst poäng på förra veckans solohopp och nu är det upp till bevis för att kunna knipa en av finalplatserna. Tobbe Blom har fortfarande ledningen. Men i stundens allvar kan allt hända – och det räcker med ett mindre lyckat hopp för att trilla ner på resultatlistan. Matte Karlsson har en tendens att hoppa bättre på träning än på tävling. För att klara sig måste han nu tänka helt om. Två av de sex deltagarna i Kändishoppet vågar för första gången under säsongen att hoppa från tian. Adam Alsing beskriver första hoppet som ett mänskligt järnspett. Expertkommentatorn Ulrika Knape blir imponerad och berättar att det tog flera år innan hon vågade hoppa från tio meter. Kändishoppet är inspelat i Gustavsviksbadet i Örebro. Programledare är Adam Alsing och Carin da Silva. Avsnitt 3 av 4.
Säsong 1, Avsnitt 2: (Datum: 19 mars, 2013 20:00, Längd: 1 timme 6 minuter 14 sekunder) I kväll kommer det första riktiga magplasket i Kändishoppet – och den första tiopoängaren. Det blir både högt och lågt när de åtta deltagarna kämpar för att ta sig vidare. Och de hoppas på bra flyt. De två deltagare som efter kvällens avsnitt har minst poäng tvingas lämna tävlingen. Ingen har ännu vågat sig på tio meter – Ulrika Knapes specialhöjd. Nu tornar den högsta plattformen upp sig som ett livsfarligt uppdrag för de höjdrädda deltagarna. I kvällens avsnitt vågar sig Tobbe Blom ut från sju meter och avslöjar att han har vissa ljud för sig när han tar i extra mycket. Linda Thelenius ska göra favoriten Tyska hoppet eftersom hon föredrar att hoppa bakifrån istället för framifrån. Mats Karlsson tar till alla knep för att lyckas med hoppen. Denna vecka: vax på benen. Tränaren Jonathan Jörnfalk har haft lite problem med Glenn Hysén på träningarna då fotbollslegendaren ibland har svårt att lyssna på instruktioner. I dag ska han göra en volt med halv skruv. Enligt experten Ulrika Knape Lindberg ett hopp som är vanligt bland simhoppande barn. Kändishoppet är inspelat i Gustavsviksbadet i Örebro. Poängen de åtta deltagarna Glenn Hysén, Rami Shaaban, Tobbe Blom, Mats Karlsson, Dominika Peczynski, Linda Thelenius och Emma Igelström fick ihop i premiäravsnittet tar de med sig till denna veckas tävling. Deras simhopp bedöms av professionella och licenserade domare under ledning av Mathz Lindberg. Alla åtta deltagare tävlar med varsitt hopp i första avsnittet samt ett synkrohopp, dvs två deltagare gör samma simhopp parallellt. Synkroparen är: Linda/Dominika, Matte/Jörgen, Rami/Tobbe, Glenn/Emma. Efter att alla har hoppat åker de två deltagare med lägst poäng ut ur tävlingen. Programledare är Adam Alsing och Carin da Silva. Carin kommer att ta tempen på deltagarna i wet room. Avsnitt 2 av 4.
Säsong 1, Avsnitt 1: (Datum: 12 mars, 2013 20:00, Längd: 1 timme 6 minuter 13 sekunder) De kommer att slå sig gula och blå. Och ha fantastiskt roligt medan de gör det. Äntligen är det dags för deltagarna i Kändishoppet att visa vad de går för uppe på trampolinen. Efter veckor av träning är de smärtsamt medvetna om hur tuff den här OS-grenen är och konkurrensen är hård. Glenn Hysén, Emma Igelström, Jörgen Kruth, Rami Shaaban, Dominika Peczynski, Tobbe Blom, Matte Karlsson och Linda Thelenius har alla antagit utmaningen att tävla i simhopp. Nu är det upp till bevis – högt upp ovanför det stora blå. Förmodligen är Kändishoppet det mest svidande och smärtsamma programmet någonsin på svensk television. Deltagarna är modiga och stryktåliga. Och det är på blodigt allvar. Efter veckor av träning med professionella tränare har det blivit både magplask och ryggplask för deltagarna. Nu kommer deras simhopp att bedömas av professionella och licenserade domare under ledning av Mathz Lindberg. Sveriges största simhoppsstjärna genom tiderna Ulrika Knape Lindberg är expertkommentator. Programledare är Adam Alsing och Carin da Silva. Carin kommer att ta tempen på deltagarna i wet room. Från Gustavsviksbadet i Örebro är Tobbe Blom först ut. Han ska göra ett handstående hopp med volt i gruppering. Det är exakt så avancerat som det låter. Dominika Peczynski är tvåa på tur ut på svikten och beskriver rädslan som att ”någonstans inom mig bor en orädd fjortonåring som vill ut”. Tredje deltagare upp på trampolinen är Glenn Hysén som har en något svajig formkurva. – Det är förbannat roligt. Hoppar jag tio hopp är det nio som går åt helvete och ett som blir bra och jag vet inte varför det blir bra, säger Glenn Hysén. Alla åtta deltagare tävlar med varsitt hopp i första avsnittet samt ett synkrohopp, dvs två deltagare gör samma simhopp parallellt. Synkroparen är: Linda/Dominika, Matte/Jörgen, Rami/Tobbe, Glenn/Emma. Deltagarna tar med sina totala poäng till andra avsnittet. Ingen åker ut i premiären.