Rekommenderade program


Husräddarna

Husräddarna

Avsnittsbeskrivning Husräddarna: Avsnitt 7 av 7.
Datum: 2 november, 2015 21:00
Längd: 43 minuter

Avsnitt från Husräddarna

Säsong 2, Avsnitt 5: (Datum: 19 juni, 2014 20:00, Längd: 43 minuter 9 sekunder) Mitt i natten vaknade familjen Schumacher av en skrikande halvnaken granne på andra sidan gatan. När de tittade ut såg de att det brann för fullt i grannlägenheten och att elden spred sig explosionsartat längs terrassen. Tillsammans med sina tre katter flydde familjen ut på Södermalms gator för att undkomma den giftiga brandröken. Bakom katastrofen låg en påglömd infravärmare. Husräddarteamet tar med stor entusiasm sig an renoveringen av den hockeytokiga Djurgårdsfamiljens förstörda hem. Elden är en tragedi för den drabbade. Men det kan också vara starten på något nytt. I Husräddarna får sju familjer hjälp av TV3s husräddarteam att bygga upp och inreda sina hem igen efter att katastrofen varit framme. Det blir kanske inte exakt samma som innan branden, men de kändra inredarna Jimmy Schönning och Maria Celin och snickaren Jonny Ljungman gör sitt bästa för att skapa ett ännu finare drömhem till de drabbade familjerna. Dessutom är Jonnys hund Buster med och bidrar till stämningen i teamet. Tillsammans med försäkringsbolagets skadeingenjörer bygger teamet upp bostäderna från grunden igen. Och den här gången blir hemmen ordentligt brandsäkrade. Varje dag brinner det i 17 svenska hem. I värsta fall tar elden liv. Men även materiella skador kan vara en tragedi, när alla minnen blir till aska och livet börjar om på noll. Därför rycker TV3s husräddarteam in för att hjälpa åtta familjer att komma på fötter när det är som jobbigast. Förutom arbetet med boendet innehåller varje avsnitt Jonnys brandskola, där han lär sig det mesta om säkerhet och att släcka bränder.
Säsong 2, Avsnitt 4: (Datum: 12 juni, 2014 20:00, Längd: 43 minuter 3 sekunder) För småbarnsfamiljen Enholm från Sollentuna höll bastubadet på att sluta i tragedi. När bastuaggregatet fattade eld räckte det inte med pulversläckare och tappra försök. Elden tog snabbt över huset. Tillsammans med barnen flydde familjen ut i vinterkylan för att invänta brandkåren. Huset blev totaltförstört av rök och eld och nu väntar en tio månader lång totalrenovering innan de kan flytta hem. Husräddarteamet tar sig an utmaningen med stor glädje för att ge familjen Enholm tryggheten tillbaka. Elden är en tragedi för den drabbade. Men det kan också vara starten på något nytt. I Husräddarna får sju familjer hjälp av TV3s husräddarteam att bygga upp och inreda sina hem igen efter att katastrofen varit framme. Det blir kanske inte exakt samma som innan branden, men de kändra inredarna Jimmy Schönning och Maria Celin och snickaren Jonny Ljungman gör sitt bästa för att skapa ett ännu finare drömhem till de drabbade familjerna. Dessutom är Jonnys hund Buster med och bidrar till stämningen i teamet. Tillsammans med försäkringsbolagets skadeingenjörer bygger teamet upp bostäderna från grunden igen. Och den här gången blir hemmen ordentligt brandsäkrade. Varje dag brinner det i 17 svenska hem. I värsta fall tar elden liv. Men även materiella skador kan vara en tragedi, när alla minnen blir till aska och livet börjar om på noll. Därför rycker TV3s husräddarteam in för att hjälpa åtta familjer att komma på fötter när det är som jobbigast. Förutom arbetet med boendet innehåller varje avsnitt Jonnys brandskola, där han lär sig det mesta om säkerhet och att släcka bränder.
Säsong 2, Avsnitt 3: (Datum: 5 juni, 2014 20:00, Längd: 43 minuter 5 sekunder) Familjen Nerbring i Vellinge drabbades hårt när stormen Simone drog in över Skåne i oktober 2013. Taket slets av och den nyinflyttade småbarnsfamiljen var plötsligt oskyddad för vädrets makter. Och när regnet trängde igenom huset och rann genom lampor och elledningar förvandlades huset till en dödsfälla. Familijen tvingades lämna bostaden och vänta på en totalrenovering. Husräddarteamet tar sig an utmaningen med stor glädje för att ge familjen Nerbring tryggheten tillbaka. Elden är en tragedi för den drabbade. Men det kan också vara starten på något nytt. I Husräddarna får sju familjer hjälp av TV3s husräddarteam att bygga upp och inreda sina hem igen efter att katastrofen varit framme. Det blir kanske inte exakt samma som innan branden, men de kändra inredarna Jimmy Schönning och Maria Celin och snickaren Jonny Ljungman gör sitt bästa för att skapa ett ännu finare drömhem till de drabbade familjerna. Dessutom är Jonnys hund Buster med och bidrar till stämningen i teamet. Tillsammans med försäkringsbolagets skadeingenjörer bygger teamet upp bostäderna från grunden igen. Och den här gången blir hemmen ordentligt brandsäkrade. Varje dag brinner det i 17 svenska hem. I värsta fall tar elden liv. Men även materiella skador kan vara en tragedi, när alla minnen blir till aska och livet börjar om på noll. Därför rycker TV3s husräddarteam in för att hjälpa åtta familjer att komma på fötter när det är som jobbigast. Förutom arbetet med boendet innehåller varje avsnitt Jonnys brandskola, där han lär sig det mesta om säkerhet och att släcka bränder.
Säsong 2, Avsnitt 2: (Datum: 29 maj, 2014 20:00, Längd: 42 minuter 56 sekunder) När sommarhuset utanför Gnesta brann höll hela familjen Larsson på att bli innebränd. Som genom ett mirakel vaknade pappa Peter mitt i natten och såg att huset var på väg att bli övertänt. Med bara sekunders marginal klarade sig tre vuxna och tre barn ut ur infernot. Men den svåra upplevelsen satte djupa spår i familjen och det är med lättnad de tar emot teamets hjälpande hand i veckans Husräddarna. Av huset finns bara aska kvar och nu måste det till en nystart för att familjen ska våga komma tillbaka till sitt paradis. Elden är en tragedi för den drabbade. Men det kan också vara starten på något nytt. I Husräddarna får sju familjer hjälp av TV3s husräddarteam att bygga upp och inreda sina hem igen efter att katastrofen varit framme. Det blir kanske inte exakt samma som innan branden, men de kändra inredarna Jimmy Schönning och Maria Celin och snickaren Jonny Ljungman gör sitt bästa för att skapa ett ännu finare drömhem till de drabbade familjerna. Dessutom är Jonnys hund Buster med och bidrar till stämningen i teamet. Tillsammans med försäkringsbolagets skadeingenjörer bygger teamet upp bostäderna från grunden igen. Och den här gången blir hemmen ordentligt brandsäkrade. Varje dag brinner det i 17 svenska hem. I värsta fall tar elden liv. Men även materiella skador kan vara en tragedi, när alla minnen blir till aska och livet börjar om på noll. Därför rycker TV3s husräddarteam in för att hjälpa åtta familjer att komma på fötter när det är som jobbigast. Förutom arbetet med boendet innehåller varje avsnitt Jonnys brandskola, där han lär sig det mesta om säkerhet och att släcka bränder.
Säsong 2, Avsnitt 1: (Datum: 22 maj, 2014 20:00, Längd: 43 minuter 7 sekunder) Elden är en tragedi för den drabbade. Men det kan också vara starten på något nytt. I Husräddarna får åtta familjer hjälp av TV3s husräddarteam att bygga upp och inreda sina hem igen efter att katastrofen varit framme. Det blir kanske inte exakt samma som innan branden, men de kändra inredarna Jimmy Schönning och Maria Celin och snickaren Jonny Ljungman gör sitt bästa för att skapa ett ännu finare drömhem till de drabbade familjerna. Tillsammans med försäkringsbolagets skadeingenjörer bygger teamet upp bostäderna från grunden igen. Och den här gången blir hemmen ordentligt brandsäkrade. I säsongspremiären av Husräddarna möter vi tvåbarnsföräldrarna Torbjörn och Annika från Kungsängen, som fick fly ur sitt brinnande hus bara två månader efter att det var nybyggt. Inga människor kom till skada, men båda katterna försvann tyvärr i det brinnande infernot. I inledningen av avsnittet återvänder de till den förkolnade ruinen tillsammans med skadeingenjören Björn från försäkringsbolaget Trygg-Hansa. Det blir en känslosam stund för paret och hjälpen från teamet är mer än välbehövlig. Nu börjar teamet planera för hur de ska bygga upp och inreda hemmet så att det stämmer överens med Torbjön och Annikas smak och minnen. Det blir en resa genom minnenas allé, en resa som slutar i ett nytt hem med plats för nya ljusa minnen. Varje dag brinner det i 17 svenska hem. I värsta fall tar elden liv. Men även materiella skador kan vara en tragedi, när alla minnen blir till aska och livet börjar om på noll. Därför rycker TV3s husräddarteam in för att hjälpa åtta familjer att komma på fötter när det är som jobbigast. I teamet ingår tre kända profiler från flera svenska inredningsprogram, nämligen inredarna Jimmy Schönning och Maria Celin samt jovialiske snickaren Jonny Ljungman. Från försäkringsbolaget som står för återuppbyggnaden av själva huset deltar en skadeingenjör. Dessutom är Jonnys hund Buster med och bidrar till stämningen i teamet. Förutom arbetet med boendet innehåller varje avsnitt Jonnys brandskola, där han lär sig det mesta om säkerhet och att släcka bränder.
Säsong 1, Avsnitt 8: (Datum: 27 maj, 2013 21:00, Längd: 42 minuter 49 sekunder) När Magnus var på jobbet kom mardrömssamtalet: ditt hus står i full brand. Villan på Bullandö i Stockholms skärgård blev totalförstörd. Allt som återstod var förkolnade rester. Det som smärtade mest var förlusten av alla minnen och fotografier från barnens uppväxt. Men kanske går det att återskapa några av minnena med lite kreativitet? Tillsammans med Sofia Rågenklint och försäkringsbolagets skadeingenjör påbörjar Magnus resan tillbaka till ett nytt hus och ett normalt liv igen. Varje dag brinner det i 17 svenska hem. I värsta fall tar elden liv. Men även materiella skador kan vara en tragedi, när alla minnen blir till aska och livet börjar om på noll. I Husräddarna berättar vi historien om åtta familjer som förlorat sina hus i våldsamma bränder och deras väg tillbaka. Tillsammans med programledaren Sofia Rågenklint och TV3s husräddare inreder vi familjernas hem, återskapar deras minnen och är med när de flyttar in i sina vanliga liv igen. I Husräddarna har vi samlat de bästa i sin bransch till ett husräddarteam av krishanterare, saneringsexperter, byggnadstekniker, snickare, målare och inredare. Under ledning av programledaren Sofia Rågenklint får vi följa med under resan från katastrof till ett nytt hem. Husräddarna lär sig allt om familjen och vad de har förlorat, innan de pusselbit för pusselbit försöker återskapar deras universum av vardag och trygghet. Men det är också ett allmänbildande program om brandskydd och hur du gör om olyckan ändå är framme. Sofia Rågenklint gjorde sitt första program i TV3 redan 1999 som deltagare i Jakten på Ökenguldet. Hon har tidigare varit programledare för Skärgårdsdröm i TV8 och Postkodmiljonären i TV4. Husräddarna har gjorts i samarbete med försäkringsbolaget Trygg-Hansa. Avsnitt: 8 av 8
Säsong 1, Avsnitt 7: (Datum: 20 maj, 2013 21:00, Längd: 42 minuter 49 sekunder) En brand i grannens garage låter inte så allvarligt. Men för Björn och Petra i Saltsjö-Boo var det början på en mardröm. Elden spred sig till deras nyrenoverade hus som blev totalförstört. Dessutom blev de hemlösa med två små barn och fick börja om med allt, eftersom allt de ägde också förstördes. I kvällens Husräddarna får vi följa familjens väg tillbaka till tryggheten. Varje dag brinner det i 17 svenska hem. I värsta fall tar elden liv. Men även materiella skador kan vara en tragedi, när alla minnen blir till aska och livet börjar om på noll. I Husräddarna berättar vi historien om åtta familjer som förlorat sina hus i våldsamma bränder och deras väg tillbaka. Tillsammans med programledaren Sofia Rågenklint och TV3s husräddare inreder vi familjernas hem, återskapar deras minnen och är med när de flyttar in i sina vanliga liv igen. I Husräddarna har vi samlat de bästa i sin bransch till ett husräddarteam av krishanterare, saneringsexperter, byggnadstekniker, snickare, målare och inredare. Under ledning av programledaren Sofia Rågenklint får vi följa med under resan från katastrof till ett nytt hem. Husräddarna lär sig allt om familjen och vad de har förlorat, innan de pusselbit för pusselbit försöker återskapar deras universum av vardag och trygghet. Men det är också ett allmänbildande program om brandskydd och hur du gör om olyckan ändå är framme. Sofia Rågenklint gjorde sitt första program i TV3 redan 1999 som deltagare i Jakten på Ökenguldet. Hon har tidigare varit programledare för Skärgårdsdröm i TV8 och Postkodmiljonären i TV4. Husräddarna har gjorts i samarbete med försäkringsbolaget Trygg-Hansa. Avsnitt: 7 av 8
Säsong 1, Avsnitt 6: (Datum: 13 maj, 2013 21:00, Längd: 43 minuter 8 sekunder) Susanne och Tommy i Orminge kan tacka sin lyckliga stjärna att de lever idag. Klockan fem på morgonen vaknade Susanne av att det lyste i garderoben. När hon öppnade dörren vräkte enorma lågor ut och på bara några sekunder var lägenheten övertänd trots att de försökte släcka elden. Ett okänt elfel ledde till att den nyrenoverade bostaden blev totalförstörd. I kvällens program får vi följa Susannes och Tommys resa tillbaka till ett nytt hem. Varje dag brinner det i 17 svenska hem. I värsta fall tar elden liv. Men även materiella skador kan vara en tragedi, när alla minnen blir till aska och livet börjar om på noll. I Husräddarna berättar vi historien om åtta familjer som förlorat sina hus i våldsamma bränder och deras väg tillbaka. Tillsammans med programledaren Sofia Rågenklint och TV3s husräddare inreder vi familjernas hem, återskapar deras minnen och är med när de flyttar in i sina vanliga liv igen. I Husräddarna har vi samlat de bästa i sin bransch till ett husräddarteam av krishanterare, saneringsexperter, byggnadstekniker, snickare, målare och inredare. Under ledning av programledaren Sofia Rågenklint får vi följa med under resan från katastrof till ett nytt hem. Husräddarna lär sig allt om familjen och vad de har förlorat, innan de pusselbit för pusselbit försöker återskapar deras universum av vardag och trygghet. Men det är också ett allmänbildande program om brandskydd och hur du gör om olyckan ändå är framme. Sofia Rågenklint gjorde sitt första program i TV3 redan 1999 som deltagare i Jakten på Ökenguldet. Hon har tidigare varit programledare för Skärgårdsdröm i TV8 och Postkodmiljonären i TV4. Husräddarna har gjorts i samarbete med försäkringsbolaget Trygg-Hansa. Avsnitt: 6 av 8
Säsong 1, Avsnitt 5: (Datum: 6 maj, 2013 21:00, Längd: 43 minuter 3 sekunder) När Tony var på semester i New York fick han mardrömsbeskedet från polisen: Din lägenhet brinner. När han kom hem var bostaden och alla ägodelar totalförstörda. I golvet gapade stora hål ner till restaurangen där branden började. Tony tog branden väldigt hårt eftersom han precis hade blivit färdig med omfattande renoveringar av drömlägenheten på Kungsholmen i centrala Stockholm. Varje dag brinner det i 17 svenska hem. I värsta fall tar elden liv. Men även materiella skador kan vara en tragedi, när alla minnen blir till aska och livet börjar om på noll. I Husräddarna berättar vi historien om åtta familjer som förlorat sina hus i våldsamma bränder och deras väg tillbaka. Tillsammans med programledaren Sofia Rågenklint och TV3s husräddare inreder vi familjernas hem, återskapar deras minnen och är med när de flyttar in i sina vanliga liv igen. I Husräddarna har vi samlat de bästa i sin bransch till ett husräddarteam av krishanterare, saneringsexperter, byggnadstekniker, snickare, målare och inredare. Under ledning av programledaren Sofia Rågenklint får vi följa med under resan från katastrof till ett nytt hem. Husräddarna lär sig allt om familjen och vad de har förlorat, innan de pusselbit för pusselbit försöker återskapar deras universum av vardag och trygghet. Men det är också ett allmänbildande program om brandskydd och hur du gör om olyckan ändå är framme. Sofia Rågenklint gjorde sitt första program i TV3 redan 1999 som deltagare i Jakten på Ökenguldet. Hon har tidigare varit programledare för Skärgårdsdröm i TV8 och Postkodmiljonären i TV4. Husräddarna har gjorts i samarbete med försäkringsbolaget Trygg-Hansa. Avsnitt: 5 av 8
Säsong 1, Avsnitt 4: (Datum: 29 april, 2013 21:00, Längd: 43 minuter 3 sekunder) Skärtorsdagen 2012 försvann en stor del av Birgitta Davidssons barndom i en häftig brand. Huset i Alingsås där hon spenderat sina barndoms somrar totalförstördes, tillsammans med många kära släktminnen. Bland annat förstördes en antik Amerikaklocka hon ärvt från morfars syster. Huset där hon idag bor med sin man måste nu rivas och byggas upp från grunden. Och den här gången missar de inte brandsäkerheten.. Varje dag brinner det i 17 svenska hem. I värsta fall tar elden liv. Men även materiella skador kan vara en tragedi, när alla minnen blir till aska och livet börjar om på noll. I Husräddarna berättar vi historien om åtta familjer som förlorat sina hus i våldsamma bränder och deras väg tillbaka. Tillsammans med programledaren Sofia Rågenklint och TV3s husräddare inreder vi familjernas hem, återskapar deras minnen och är med när de flyttar in i sina vanliga liv igen. I Husräddarna har vi samlat de bästa i sin bransch till ett husräddarteam av krishanterare, saneringsexperter, byggnadstekniker, snickare, målare och inredare. Under ledning av programledaren Sofia Rågenklint får vi följa med under resan från katastrof till ett nytt hem. Husräddarna lär sig allt om familjen och vad de har förlorat, innan de pusselbit för pusselbit försöker återskapar deras universum av vardag och trygghet. Men det är också ett allmänbildande program om brandskydd och hur du gör om olyckan ändå är framme. Sofia Rågenklint gjorde sitt första program i TV3 redan 1999 som deltagare i Jakten på Ökenguldet. Hon har tidigare varit programledare för Skärgårdsdröm i TV8 och Postkodmiljonären i TV4. Husräddarna har gjorts i samarbete med försäkringsbolaget Trygg-Hansa. Avsnitt: 4 av 8
Säsong 1, Avsnitt 4: (Datum: 29 april, 2013 21:00, Längd: 43 minuter 9 sekunder) Skärtorsdagen 2012 försvann en stor del av Birgitta Davidssons barndom i en häftig brand. Huset i Alingsås där hon spenderat sina barndoms somrar totalförstördes, tillsammans med många kära släktminnen. Bland annat förstördes en antik Amerikaklocka hon ärvt från morfars syster. Huset där hon idag bor med sin man måste nu rivas och byggas upp från grunden. Och den här gången missar de inte brandsäkerheten.. Varje dag brinner det i 17 svenska hem. I värsta fall tar elden liv. Men även materiella skador kan vara en tragedi, när alla minnen blir till aska och livet börjar om på noll. I Husräddarna berättar vi historien om åtta familjer som förlorat sina hus i våldsamma bränder och deras väg tillbaka. Tillsammans med programledaren Sofia Rågenklint och TV3s husräddare inreder vi familjernas hem, återskapar deras minnen och är med när de flyttar in i sina vanliga liv igen. I Husräddarna har vi samlat de bästa i sin bransch till ett husräddarteam av krishanterare, saneringsexperter, byggnadstekniker, snickare, målare och inredare. Under ledning av programledaren Sofia Rågenklint får vi följa med under resan från katastrof till ett nytt hem. Husräddarna lär sig allt om familjen och vad de har förlorat, innan de pusselbit för pusselbit försöker återskapar deras universum av vardag och trygghet. Men det är också ett allmänbildande program om brandskydd och hur du gör om olyckan ändå är framme. Sofia Rågenklint gjorde sitt första program i TV3 redan 1999 som deltagare i Jakten på Ökenguldet. Hon har tidigare varit programledare för Skärgårdsdröm i TV8 och Postkodmiljonären i TV4. Husräddarna har gjorts i samarbete med försäkringsbolaget Trygg-Hansa. Avsnitt: 4 av 8
Säsong 1, Avsnitt 3: (Datum: 22 april, 2013 21:00, Längd: 43 minuter 9 sekunder) När 18-årige sonen ville göra det mysigt med ljus i bastun slutade det i katastrof. Huset blev totalförstört av eld och giftig brandrök. Hjälplöst ser han på när brandkåren försöker släcka eldhavet. Tur för familjen Nöjd då att Husräddarna bestämmer sig för att hjälpa dem tillbaka till ett normalt liv igen. Carina och Peter Nöjd var på semester i Norrland med dottern när de fick ett samtal från sin gråtande son. Huset i Täby kyrkby stod i full låga och sonen kände en enorm skuld eftersom han bara velat göra det mysigt i bastun med levande ljus. I kvällens program kan vi också se hur sonen står hjälplös utanför huset och ser elden rasa. I huset fanns bland annat en målning från en känd finsk konstnär som hade ett stort personligt värde för hans mamma. Sofia Rågenklint och inredaren Maria Celin bestämmer sig för att totalrenovera huset tillsammans med familjen och försäkringsbolaget. På övervåningen ändrar de planlösningen och bygger en stor relaxavdelning där familjen kan samlas tillsammans. Dottern Camilla får ett nytt rum inspirerat av hästar. Dessutom fyller de huset med brandsäkerhetsutrustning, som brandlarm med rökkamera, brandsläckare och brandstege. Varje dag brinner det i 17 svenska hem. I värsta fall tar elden liv. Men även materiella skador kan vara en tragedi, när alla minnen blir till aska och livet börjar om på noll. I Husräddarna berättar vi historien om åtta familjer som förlorat sina hus i våldsamma bränder och deras väg tillbaka. Tillsammans med programledaren Sofia Rågenklint och TV3s husräddare inreder vi familjernas hem, återskapar deras minnen och är med när de flyttar in i sina vanliga liv igen. I Husräddarna har vi samlat de bästa i sin bransch till ett husräddarteam av krishanterare, saneringsexperter, byggnadstekniker, snickare, målare och inredare. Under ledning av programledaren Sofia Rågenklint får vi följa med under resan från katastrof till ett nytt hem. Husräddarna lär sig allt om familjen och vad de har förlorat, innan de pusselbit för pusselbit försöker återskapar deras universum av vardag och trygghet. Men det är också ett allmänbildande program om brandskydd och hur du gör om olyckan ändå är framme. Sofia Rågenklint gjorde sitt första program i TV3 redan 1999 som deltagare i Jakten på Ökenguldet. Hon har tidigare varit programledare för Skärgårdsdröm i TV8 och Postkodmiljonären i TV4. Husräddarna har gjorts i samarbete med försäkringsbolaget Trygg-Hansa. Avsnitt: 3 av 8
Säsong 1, Avsnitt 2: (Datum: 15 april, 2013 21:00, Längd: 43 minuter 4 sekunder) En sen decembernatt väcktes fembarnspappan Håkan Lundberg till sitt livs värsta besked. Familjens släktgård vid Faxälven stod i full låga. Elden förtärde allt. Minnen och fotografier från tre generationer var borta och dessutom flera originalmålningar av legendariska folklivsskildraren Rolf Lidberg. Tack och lov var det ingen som sov i huset den natten. - Annars hade vi nog sovit klart för gott, säger han. För Håkan och Åsa Lundberg och deras fem barn var släktgården i Hillsand ett paradis fyllt av släktens alla minnen. Huset vid Faxälven byggdes av Håkans farfar, och innehöll dessutom flera målningar av ingifta släktingen Rolf Lidberg, känd för sina trollmotiv som skildrade gamla tiders folkliv längs Indalsälven. Det blir ett grannlaga arbete för Sofia Rågenklint och inredaren Maria Celin att återskapa hemkänslan för familjen Lundberg. Varje dag brinner det i 17 svenska hem. I värsta fall tar elden liv. Men även materiella skador kan vara en tragedi, när alla minnen blir till aska och livet börjar om på noll. I Husräddarna berättar vi historien om åtta familjer som förlorat sina hus i våldsamma bränder och deras väg tillbaka. Tillsammans med programledaren Sofia Rågenklint och TV3s husräddare inreder vi familjernas hem, återskapar deras minnen och är med när de flyttar in i sina vanliga liv igen. I Husräddarna har vi samlat de bästa i sin bransch till ett husräddarteam av krishanterare, saneringsexperter, byggnadstekniker, snickare, målare och inredare. Under ledning av programledaren Sofia Rågenklint får vi följa med under resan från katastrof till ett nytt hem. Husräddarna lär sig allt om familjen och vad de har förlorat, innan de pusselbit för pusselbit försöker återskapar deras universum av vardag och trygghet. Men det är också ett allmänbildande program om brandskydd och hur du gör om olyckan ändå är framme. Sofia Rågenklint gjorde sitt första program i TV3 redan 1999 som deltagare i Jakten på Ökenguldet. Hon har tidigare varit programledare för Skärgårdsdröm i TV8 och Postkodmiljonären i TV4. Husräddarna har gjorts i samarbete med försäkringsbolaget Trygg-Hansa. Avsnitt: 2 av 8
Säsong 1, Avsnitt 1: (Datum: 8 april, 2013 21:00, Längd: 43 minuter 6 sekunder) Varje dag brinner det i 17 svenska hem. I värsta fall tar elden liv. Men även materiella skador kan vara en tragedi, när alla minnen blir till aska och livet börjar om på noll. I Husräddarna berättar vi historien om åtta familjer som förlorat sina hus i våldsamma bränder och deras väg tillbaka. Tillsammans med programledaren Sofia Rågenklint och TV3s husräddare inreder vi familjernas hem, återskapar deras minnen och är med när de flyttar in i sina vanliga liv igen. Fyrabarnsfamiljen Paaso från Boden hade bott 13 år i sitt hus när det förvandlades till en dödsfälla. Klockan sex på morgonen den 17 maj vaknade äldsta sonen Christian som genom ett mirakel av eldens knaster. Bara minuter senare rasade det brinnande taket ner över hans säng. Ingen i familjen kom till skada, men det var början på en lång och jobbig tid för familjen i en trång lägenhet utan personliga ägodelar. När Sofia Rågenklint kommer till Boden besöker hon husruinen tillsammans med familjen. Där möter de försäkringsbolagets skadeingenjör som berättar vad som kan räddas, och vad som behöver byggas upp igen. Medan försäkringsbolaget bygger upp huset ska TV3s husräddare fylla insidan med så mycket av familjens själ som är möjligt. Sofias uppdrag blir att återskapa en del av familjens minnen och favoritprylar. Samtidigt ska inredaren Maria Celin skapa ett hem i familjens smak som är ännu mer trivsamt än innan branden. I Husräddarna har vi samlat de bästa i sin bransch till ett husräddarteam av krishanterare, saneringsexperter, byggnadstekniker, snickare, målare och inredare. Under ledning av programledaren Sofia Rågenklint får vi följa med under resan från katastrof till ett nytt hem. Husräddarna lär sig allt om familjen och vad de har förlorat, innan de pusselbit för pusselbit försöker återskapar deras universum av vardag och trygghet. Men det är också ett allmänbildande program om brandskydd och hur du gör om olyckan ändå är framme. Sofia Rågenklint gjorde sitt första program i TV3 redan 1999 som deltagare i Jakten på Ökenguldet. Hon har tidigare varit programledare för Skärgårdsdröm i TV8 och Postkodmiljonären i TV4. Husräddarna har gjorts i samarbete med försäkringsbolaget Trygg-Hansa. Avsnitt: 1 av 8