Rekommenderade program


Aldrig mera fet

Aldrig mera fet

Avsnittsbeskrivning Aldrig mera fet: När Joakim från Norrköping drabbades av en konkurs sökte han tröst i maten. Vågen steg snart till tresiffrigt och hälsan sjönk åt andra hållet. När coachen Erika Rosenbaum möter 48-årige Joakim är han så äcklad av sin egen kropp att han lagt drömmen om att träffa kärleken åt sidan. Joakim väger 164,1 kilo och merparten av fettet är livsfarligt bukfett. Men Joakim är en kämpe som visar hur hårt han är beredd att arbeta för att uppnå sina drömmar. När Erika summerar Joakims år har han tränat bort nästan halva sin kroppsvikt.
Aldrig mera fet är en serie på liv och död. I Aldrig mera fet tar hälsocoachen Erika Rosenbaum på sig att under ett års tid hjälpa åtta extremt överviktiga svenskar. Målet är att gå ner så mycket i vikt att de kan ta tillbaka kontrollen över sina liv – och kanske i slutändan uppfylla drömmen om barn, kärlek och resor. Aldrig mera fet är programmet som inte tar några genvägar. Det handlar om hjälp till självhjälp. Genom att följa kost- och träningsprogram ska deltagarna ändra sin livsstil och uppfylla delmålen som Erika Rosenbaum sätter upp till dem.
Datum: 27 december, 2012 20:00
Längd: 43 minuter 58 sekunder

Avsnitt från Aldrig mera fet

Säsong 1, Avsnitt 2: (Datum: 15 november, 2012 20:00) Övervikten har tagit alla drömmar från musikläraren Fredrik. Han väger 212 kilo och har förgäves försökt allt för att gå ner i vikt, till och med genom en magsäcksoperation. Han är så stor att de måste använda busstationens godsvåg för att kunna väga honom. När hälsocoachen Erika Rosenbaum tar sig an honom inser hon att han är i katastrofal form. Han klarar knappt av att promenera. Hon sätter upp en drakonisk plan där han måste gå ner 30 kilo på 90 dagar och 92 kilo på ett år. Men Erikas besök ger honom ny energi att kämpa för sin dröm om ett vanligt liv, med resor och någon att älska. Slutresultatet är enastående. Aldrig mera fet är en serie på liv och död. I Aldrig mera fet tar hälsocoachen Erika Rosenbaum på sig att under ett års tid hjälpa åtta extremt överviktiga svenskar. Målet är att gå ner så mycket i vikt att de kan ta tillbaka kontrollen över sina liv – och kanske i slutändan uppfylla drömmen om barn, kärlek och resor. Aldrig mera fet är programmet som inte tar några genvägar. Det handlar om hjälp till självhjälp. Genom att följa kost- och träningsprogram ska deltagarna ändra sin livsstil och uppfylla delmålen som Erika Rosenbaum sätter upp till dem. Erika Rosenbaum, 36 år, är hälsocoachen som själv led av kraftig övervikt innan hon bestämde sig för att ändra livsstil. Som mest vägde hon över 90 kilo. Idag tävlar hon i triathlon och hjälper andra med övervikt. - Kan jag, kan alla, är hennes motto. Avsnitt 2 av 8.